Igår avgjordes 6A och det blev dramatiskt på sina håll:

 

LÖRDAG 19/10

FC Bosona-Bosna IF – Öjersjö IF 3-0 WO

Bloggen nåddes av uppgifterna någon timme innan matcherna skulle dra igång. Reglerna för WO ser ju lite olika ut beroende på när de inträffar. Två WO under en säsong betyder uteslutning och att alla resultat stryks och tabellen räknas om (något som 6A är vana vid). MEN när ett lag lämna WO i sista omgången så stryks inga resultat utan tabellen behålls men laget som lämnade WO utesluts. För ÖIF del spelar ju ingen roll då laget ändå redan var nedflyttningsklara. Kruxet här blev dock att Bosona-Bosna hade allt att spela för och nu kunde de plötsligt inte påverka något utan fick bara en 3-0 seger näven. Bloggen utgår självklart från att Öjersjö gjorde allt de kunde för att komma till spel men ändå självklart tråkigt då matchen hade enorm betydelse för Bosona-Bosna. Sen får vi aldrig veta hur det hade gått om matchen spelats, Bosona-Bosna var självklart stora favoriter men bollen är runt och så vidare. Frågan var ju då om 3-0 segern skulle räcka till att knipa andraplatsen (och kval)? Bergsjö IF ledde med tre poäng och fyra plusmål inför sista matchen. Det skulle visa sig att Bosona-Bosna gick om med minsta möjliga marginal då Bergsjö IF föll mot Inter Linné med 2-4!

Bosona-Bosna slutar alltså tvåa och kommer att få kvala mot tvåorna i 6B (Neutrala IF) och 6C (Tynnered FC) om EN plats i femman nästa år. En otroligt fin höst av Bosona-Bosna och vi får se hur långt det räcker i kvalet! 

Öjersjö kommer alltså att uteslutas och sluta sist i 6A.

 

Inter Linné IF – Bergsjö IF 4-2 (1-0)

Bergsjö IF behövde alltså en poäng för att säkra andraplatsen och kval. Egentligen räckte det med en uddamålsförlust men oklart om BIF hade koll på det innan matchstart? Hur som helst så började det inte bra för Bergsjö IF då de svarade för ett självmål tidigt i matchen och det var ledning 1-0 till Inter Linné i paus. I början av andra slog Inter Linnés farliga anfallare Antonio Mendez Hernandez till två gånger om med bara några minuters mellanrum och plötsligt var det 3-0 till hemmalaget! BIF:s Clint Yamoah reducerade med dryga kvarten kvar men Inter Linné svarade nästan direkt genom Miliyon Hailemariam som satte 4-1! Mohamed Abuukar gav BIF lite hopp med ett 2-4 mål i 84:e men närmare kom inte gästerna. 

BIF:s ena tränare, Valon Hetemi, sa så här om förlusten:

”Jättetråkigt att vi föll på mållinjen med tanke på att vi hade det i egna händer och att det både räckte med oavgjort och även förlust med ett mål. Vi förlorar 4-2 och därmed missar kvalplats. Vad gäller matchen så är det en jämn match till en början och det skapas halvchanser åt bägge håll. Inter Linné tar ledning ganska tidigt och de är farliga framåt hela tiden. De har också ett bättre spel medans vi får inte vårt spel att fungera. Trots det så känns som att första halvlek är jämn och att det lika gärna kunde stå lika. I andra halvlek för Inter Linné återigen ett tidigt mål och tar över matchen totalt de första 20-25 minuterna i andra. De gör också både 2-0 och 3-0 och kunde gjort några till. Det känns som vi redan har gett upp. Sista 20 rör vi om i laget och trycker på framåt och lyckas göra 3-1 men strax efter åker vi på ett självmål och då blir det jobbigt igen. Men vi kämpar på vidare och reducerar till 4-2 och sista 10 minuterna jagar vi efter ytterligare ett mål som hade räckt till andraplatsen men kom aldrig närmare än så. Det var snarare Inter Linné som var närmare att göra 5-2 och 6-2. Ett rättvist resultat där Inter Linné var det bättre laget och hade mer vilja trots att de inte hade något att spela för. Vi förlorar tyvärr våra tre sista matcher och går från att vara med och slåss om seriesegern till en tredje plats.”

BIF alltså trea med minsta möjliga marginal. 

Nykomlingen Inter Linné svarade för en stark höst och slutade sjua.

 

Fröjdens FK – Götaholm BK 5-5 (3-2)

Svängig och målrik match på Heden 3 mellan två lag som bara hade äran och stoltheten att spela för. Fröjden öpnade starkt och Andreas Johansson satte 1-0 och strax efter gjorde Magnus Svantesson 2-0. Seriesegrarnas skyttekung Tobias Bui reducerade dock men Johansson satte 3-1 efter en halvtimme. Målkalaset fortsatte dock och Bui fick in ett mål till precis innan paus. Götaholm chockstartade sedan i andra med tre raka mål! Fenan Zemui gjorde 3-3, Bui satte 4-3 och strax efter kom även 5-3 (Karmo Öney). När sen FFK:s Simon Sävenek sen fick sitt andra gula strax efter kändes Götaholmssegern säker. Fröjden gav sig dock inte utan kunde göra både 4-5 (Naser Rahimi) och i 90:e även 5-5 (Svantesson med sitt andra)! 

GBK:s Nemanja Savovic och John-Kevin Larsson sa så här om matchen från lagets guldfest:

”Ah vad ska man säga. Man kommer in i matchen som klara seriesegrare. Första halvlek från våran sida visar för mycket avslappning och Fröjden gör de bra på deras vänsterkant. I andra går vi in med bättre inställning och leder med 5-3 tills slutet där vi slappnar av återigen för mycket och dom kan reducera och kvittera. Oerhört skönt ändå att äntligen få vinna division 6A. Ikväll ska vi fira ordentligt!”

FFK:s Simon Sävenek sa så här om matchen:

”Ja, vilken sjuk match. Mattssons brorsa likande matchen med en FIFA-match. Babben statuerar ett exempel och gör en markerande glidtackling ett par meter från bollen. Varför inte liksom. Division 6 när det är som bäst. Första halvlek känns det som att vi är mycket bättre. Men vi leder med 3-2 i paus. Ledning iallafall. Gött. Andra halvlek börjar med att Götaholm gör tre mål och vi är så jävla dåliga samtidigt som de är jävligt mycket bättre än i första. Undertecknad tappar huvudet och blir utvisad en bit in i andra. Skit. Pannkaka. Men nog fan reser vi oss igen och löser 5-5. Kanske tack vare att en annan fick kliva av. Superkonstig och härlig match. Matchen speglar vår säsong perfekt. Det är upp och ner, högt och lågt. Men vi är ett gött gäng och det löser sig alltid till slut. Vill ta tillfället i akt att tacka för en fenomenal blogg Rasta. Du är en grundpelare i lokalfotbollen. Stort tack och ha det gött! Heja fotboll!”

Götaholm alltså seriesegrare och Fröjden slutade till sist femma i tabellen. 

 

FC Härlanda – Tollereds IF 3-1 (3-1)

Härlanda fick en fin avslutning på årets 6A då laget tog sin fjärde raka seger i sista matchen mot Tollered. Det blev en 3-1 seger mot Tollered där ALLA målen kom första kvarten. Martin Victorin satte 1-0 för Härlanda i andra matchminuten och Jason Davies ökade på till 2-0 tre minuter senare. 3-0 gjorde Toni Micevski innan Jesper Arkelsjö Svensson reducerade strax efter. Alla målen inom matchens första kvart alltså.

Härlanda Jonatan Hellman sa så här om segern:

”Hela centrala mittfältsuppsättningen borta vilket medförde en ny uppställning och tunn, tunn bänk. Dock gött krig på boysen som kunde medverka och hela 3-0 tjugo minuter in. Reducering på straff lite senare, sen hände det inte mycket mer. Inget publikfrieri direkt och två trötta lag spelade av matchen i andra. Vi får tacka Tollered för en trevlig tillställning. Ruggigt gött att avsluta säsongen med fyra raka treor efter en tidigare röten höst!”

TIF:s Tobias Odsvik hade följande att säga om matchen:

”Vi kom till start med många återbud och endast en avbytare och då var båda ”tränarna” Alex å Cappi med i truppen. Hamnade tidigt i underläge med 0-3 efter 15 minuter. Vi kvittera med en straff en halvtimme in i första. Sen var det svängande spel med 2-3 frilägen för båda lagen. Matchen blev lite av en träningsmatch karaktär då den inte betydde så mycket. Inga gula kort eller fula tacklingar alla var glada och tackade för en god genomförd säsong. Bra målvaktspel från båda lagen höll nere siffrorna…”

Härlanda slutade på en sjätteplats och TIF blev åtta.

 

Syrianska/Arameiska FG – Lekstorps IF 7-2 (3-0)

Två lag till som inte hade så mycket att spela för. Det blev iallafall en storseger för hemmalaget Syrianska/ArameiskaBläsebovallen mot gästande LekstorpPeter Faraj gjorde 1-0 i matchens första minut och Syrianska/Arameiska hade 3-0 i paus efter att även Manar Alobaidi och Daniel Yusef gjort mål. Målfesten fortsatte i andra där både Onell Odisho och Raili Oraha blev tvåmålsskyttar. Även LIF hamnade i målprotokollet efter paus och Johannes Berglund samt Carl Cedergårdh (!) svarade för de målen. 

Det blev till sist en niondeplats för Syrianska/Arameiska och en tiondeplats för LIF

 

Gamlestaden FF – Bergums IF 10-1 (2-1)

Gamlestaden orkade inte riktigt haka på toppstriden hela vägen men avslutade iallafall med en storseger när bottenlaget Bergums IF besegrades. Det var dock bara 2-1 till hemmalaget efter den första halvleken innan det rann iväg ordentligt efter paus.GaFF:s Leo Kyriazis och Pontus Larsson svarade för tre mål var och resterande mål gjordes av Pontus OlssonAxel Karlténius och Mattias Thalén. BIF:s mål gjordes av Walid Freih

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om storsegern:

”Vi får en bra start och gör ett par mål men tappar lite i fokus och i paus står det bara 2-1. Bergum orkar inte i andra och vi gör åtta mål till och har dessutom flera bollar i virket. Men även Bergum har ett par riktigt bra lägen. Vi har ett för dagen starkt lag på pappret och då är vi väldigt jobbiga att ha att göra med oavsett motstånd. Kul att avsluta med en storvinst!”

GaFF slutade till sist på en fjärdeplats i 6A medan Bergum slutade elva och får ta nya tag i division 7 2020. 

 

/Rasta