Så här gick det i 6B i sista omgången:

 

LÖRDAG 19/10

Hisingen FC – Västkurd BK 3-2

Hisingen FC hade redan säkrat seriesegern men tvåan Västkurd kämpade med Neutrala om kvalplatsen! Det blev dock förlust för VBK och då Neutrala vann så tappade laget andraplatsen. 

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”Ett motiverande Hisingen FC avslutar säsongen med tre poäng. Förlusten mot Neutrala tidigare på säsongen var vår tändningsvätska. Vi ville vinna och vinna och avsluta serien med 60 poäng och de lyckades vi med. Stort tack till alla supportrar, Västkurd BK och domaren för en rolig match med två hungriga lag. Vill även passa på att tacka alla i divison 6B för detta fantastiska år och Hisingen FC kommer hungriga till division 5 nästa säsong. Även skönt för min del att få lägga handskarna på hyllan och återgå med full fokus som assisterande. Ett sista tack till Rasta som genomfört ett fantastisk år med bloggen!”

Hisingen FC alltså seriesegrare i årets 6B och Västkurd slutade trea.

 

Nödinge SK – Neutrala IF 1-3 (0-2)

Neutrala IF var trea inför matchen och behövde göra sitt och samtidigt hoppas på att Västkurd tappade poäng mot Hisingen. Matchen i sig blev inget målkalas som många kanske hade trott då jumbon Nödinge släppt in över 100 mål inför matchen. Mohamed Abdulqadir Wehliye såg iallafall till att NIF ledde med 2-0 i paus. Nödinge reducerade dock en kvart in i andra (Ahmed Osman). Neutrala skulle dock få in ett 3-1 mål men det dröjde till 90:e minuten (målskytt Ikar Duahiar Amia). 

Hisingen alltså slog Västkurd så gick Neutrala om och slutade tvåa! Detta betyder att laget kommer att kvala om en plats i femman nästa säsong.

Nödinge blev sist i 6B och trillar alltså ner i sjuan. 

 

FTU – Bacaktorp IF 0-5 (0-3)

Bottenlaget Backatorp har jagat en trepoängare ett tag nu och kom till matchen med tre raka uddamålsförlusten! Det släppte dock mot FTU igår och BIF hade 3-0 i paus efter dubbla mål av Achraf El Messaoudi och ett av Alexander Andersson. I andra kunde sen Backatorp även göra både 4-0 (Fredrik Åström) och 5-0 (Melwin Bruun). 

Det blev ett antiklimax för Backtorp då segern ändå inte räckte till nytt kontrakt. Formsvaga tian Surte (en poäng på de sex senaste matcherna inför slutomgången) fixade nämligen en poäng mot Diseröd och det räckte!

Backatorp slutade alltså elva och får ta nya tag i sjuan nästa säsong. Helt klart en av de stora negativa överraskningarna i årets lokalfotboll. 

FTU blev sjua till slut. 

 

Diseröd SK – Surte IS FK 0-0 (0-0)

Tian Surte behövde alltså en poäng för att säkra kontraktet men kom med riktigt svag form till sin sista match. En poäng på de sex sista matcherna och 3-20 i målskillnad på sina två senaste! Trots detta lyckades laget spela 0-0 mot Diseröd och därmed förnya sin division 6-status!

Surtes Rade Radovic sa så här om matchen:

”Uh, det var länge sen man spelade en 0-0 match. Det är vi i Surte inte vana vid ! Vi hade allt i egna händer och förutsättningarna inför matchen var att vi behövde minst en poäng för att säkra kontraktet. På denna blåsiga förmiddagen möter ett fysikt starkt lag som också är sugna på att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt. Vi spelar under medvind i första halvlek vilket gör att vi kan pressa ganska högt. Vi har en del fasta men lyckas inte skapa några farliga chanser då Diseröds försvar fungerar bra. Andra halvlek är det annan matchbild där Diseröd håller i taktpinnen. De skapar 3 eller 4 farliga chanser men vår målvakt gör en kanonmatch idag. Vi får också ett friläge som jag lyckas bränna. Sista 20 är det mycket fysiskt spel och närkamper som ibland är på gränsen till oschysst. Även om vi tvingas försvara med en man mindre sista kvarten så gör vi det suveränt. De trycker på men vi står upp väldigt bra och de skapar i stort sett ingenting under de sista minuterna. Poängen får ännu mer tyngd då Backatorp vann sin bortamatch. Skönt med att avsluta på ett bra sätt med tanke på alla motgångar vi haft under säsongen.”

Surte alltså tia och DSK slutade åtta.

 

Hälsö BK – Bjurslätts IF 7-1 (5-0)

Hälsö fortsätter att ösa in mål och avslutade säsongen med ännu ett målkalas. På Prästängen blev det hela 7-1 mot gästande Bjurslätt. Laget hade 5-0 i paus och Jacob Lidström blev till slut tremålsskytt. Övriga HBK-mål gjordes av Lukas Clarke (2), Emil Johansson och Gustav Börjesson. BIF:s tröstmål gjordes av Najib Nbou

HBK slutade på en fin fjärdeplats och lagets 84 mål var näst flest efter Västkurds 114 (!). 

Bjurslätt blev nia i årets 6B

 

Chalmers Studentkårs IS – BK Skottfint 0-2 (0-2)

Mittenmöte mellan Chalmers och SkottfintHeden 4. Det blev till slut Skottfint som drog det längsta strået och vann med 2-0 där båda målen kom i den första halvleken. Idriz Sunja satte 1-0 och André Klint ökade på till 2-0. 

Skottfints Isak Gerth sa så här om segern:

”En blåsig höstmatch på Heden som resulterade med vinst! Gött att avsluta säsongen med en trepoängare. Nu tar vi ledigt och laddar för nästa säsong!”

Chalmers Hugo Månsson sa så här om förlusten:

”Tycker vi gör en bra kämparinsats! Skottfint var duktiga och bra med boll, de hade dock få avbytare och vi borde vunnit andra halvlek. Hade vi haft lite mer tur med domarbesluten hade matchen kunnat få ett helt annat avslut. Kul att lira och kändes som en jämn match men där Skottfint sätter sina lägen och inte vi.”

Skottfints matchreferat hittas HÄR

Nykomlingen Skottfint slutade på en stabil femteplats på samma poäng som sexan Chalmers men med bättre målskillnad.

 

/Rasta