Igår avgjordes 6C och det blev en rafflande bottenstrid:

 

SÖNDAG 20/10

Slottskogen/Godhem IF – Vrångö IF 1-1 (0-0)

Jumbon Slottsskogen/Godhem var tvungna att vinna sin match för att ha chansen att hålla sig kvar i 6C. Efter en mållös första halvlek så tändes hoppet när SG:s kapten Khadhar Egge satte 1-0 i mitten av andra. Glädjen varade dock bara i fem minuter innan Henrik Filipsson kom högst på en hörna och knoppad in 1-1! Matchen bjöd sen inte på några fler mål utan slutade oavgjort. 

SG:s tränare Janne Larsson sa så här om matchen:

”Tung dag för SG idag. Vi krigar och kämpar men det vill sig inte riktigt. Hela säsongen har det varit stolpe ut. Den här matchen är helt ok från oss. Det är andra matcher under säsongen som gjort att vi hamnade sist. Vi får deppa en vecka sedan börjar resan mot division 6 2021. Vi välkomnar såklart nya spelare som vill provträna med oss under november. För vi skall studsa tillbaka direkt och även lyfta blicken mot femman. Sen är det rätt sjuk att man åker ut med 20 poäng. Forza SG.”

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om matchen:

”Underbart härligt att avsluta säsongen med att säkra kontraktet. Känns ju helt fantastiskt även om jag tycker att vi borde ha gjort klart detta lite tidigare. Såpass bra lag tycker jag vi har trots att målskyttet kanske inte helt lossnat. Det var inte välspelat idag, men likt förra matchen då Steen avgjorde i sista sekund n kämpade vi in i det sista! All credd till hela truppen idag och viljan!! Syns nästa år!”

SG alltså ur 6C och tillbaka ner i sjuan. De 20 poängen som SG tog hade räckt till en tiondeplats i 6A och en åttondeplats i 6B

För Vrångö räckte dock inte krysset för att rädda kontraktet på egen hand. Nu gick dock de andra resultatet vägen och Vrångö slutade tia och spelar i sexan även 2020

 

Solängens BK – Landala IF 0-2 (0-1)

Solängen har haft en riktigt tog höst och låg under strecket inför den sista omgången. Seger i den sista matchen hade dock fixat nytt kontrakt. Motståndarna Landala var dock också insyltade i bottenstriden även om de hade bättre utgångsläge. Bortalaget Landala fick en drömstart då David Fhager satte 1-0 redan efter sex minuter! Det resultatet stod sig till paus men direkt i andra kom även 2-0 (Theo Widmark). Matchen slutade också 2-0 och nytt kontrakt för Landala men nedflyttning för Solängen

LIF:s tränare Victor Ohlsson sa så här om segern:

”Oerhört bra tagg inför. Som alltid soligt i Eklanda så fina förutsättningar! Vi får en drömstart och tar ledningen efter redan tre minuter 1-0. Solängen har ett drömläge som de bränner i första annars känns det ganska bekvämt. 2-0 direkt i andra och luften går ur Solängen. Borde nog nyttjat detta och stängt matchen då Emil tvingas storspela sista halvtimman efter att Solängen ökar takten. Känns skönt att kunna börja planera nästa säsong med vetskapen om att vi klarar oss kvar. Redan sugen på klubbstugederbyna mot Johanneberg så det blir en lång väntan.”

SBK:s William Samuelsson sa så här om matchen:

”Det var inte idag vi åkte ur 6:an! Det var hela hösten som resulterade i detta…”

LIF:s matchreferat hittas HÄR

Landala låg riktigt illa till men avslutade alltså säsongen med fyra raka segrar och slutade åtta. 

Värre då för Solängen som slutade elva och alltså åkte ur. 

 

Göteborgs SIF – SK Argo/Masthuggets BK 2-0 (0-0)

GSIF hade efter en svag höst lyckats trassla in sig i streckstriden inför sista matchen på säsongen. Laget tog dock det säkra före det osäkra och fixade kontraktet hemma på Guldheden efter 2-0 mot gästande Argo/Masthugget. Det var målöst i en ganska jämn första halvlek där lagen bytte chanser i en ganska dålig division 6-match. Det var fortsatt jämnt i andra men efter efter halva höll sig Martin Sidaway framme och tryckte in 1-0 efter en frispark. Argo/Hugget drabbades sedan av ett rött efter några mindre väl valda ord som domaren uppmärksammade. Med en man mer kunde GSIF också göra 2-0 (Anders Karlsson) och vinna matchen. 

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

Göteborgs SIF löste alltså kontraktet helt på egen hand och slutade nia

SK Argo/Masthuggets BK slutade på en sjätteplats i årets 6C.

 

Azalea BK – Styrsö BK 2-5 (2-2)

Två lag som inte hade något att spela för på Majvallen och det var gästerna Styrsö BK som var hetast. Niklas Tullock satte 1-0 för SBK ganska tidigt men ABK svarade direkt när Johannes Mohlin Rutström kvitterade. Petter Olsson såg till att ö-laget återtog ledningen men innan paus var det lika igen efter mål av hemmalagets Andreas Stern-Pettersson. I andra kunde dock Styrsö trampa ifrån och Mattias Janicijevic satte både 3-2 och 4-2 innan Markus Westerberg avslutade målskyttet. 

SBK:s Balder Fors sa så här om matchen:

”Skönt att avsluta detta pissåret på ett snyggt sätt iallafall. Azalea är ju ett av få lag i denna serien som vill spela fotboll, vilket gynnade oss då de flyttade upp laget överhuvudtaget, till skillnad från andra lag, vi kunde spela lite på kontring och variera spelet mer. Jag tycker att vi gör det bra, våra offensiva pjäser gör det jävligt bra idag, vi gör många fina mål och det kändes bara allmänt bra idag! Vill lyfta Azalea lite också, jävla trevliga gubbar, både på plan och efter matchen. Hade vart skönt om alla var som Azalea”

ABK:s Philip Juhlin hade följande att säga om sista matchen:

”Missade nästan hela första på grund av lite högskoleprov men hörde att det var en jämn batalj. Matchen i övrigt var jämn där vi slarvade lite och Styrsö var väldigt kliniska, märktes dock inte att matchen inte hade någon betydelse för båda lagen ville mycket och det var hett temperament i vissa stunder. Kul med två lag som vill spela fotboll via marken. I övrigt en riktigt halvdan säsong från vår sida och vi får blicka framåt. Vill även tacka alla lag i division 6C för denna säsong och även dig specifikt för det underbara jobb du gör med bloggen år ut och år in! Ses nästa år!”

Styrsö slutade på en fjärdeplats i årets 6C och Azalea blev sjua. 

 

Hällesåker IF – Önnereds IK 4-0 (0-0)

Hällesåker avslutade säsongen snyggt med en hemmaseger mot redan klara seriesegrarna Önnered. Efter en 0-0 i paus växlade hemmalaget upp och Jimmy Christensen satte 1-0 tidigt på straff. I slutet av matchen trillade målen in för HIF och Daniel Eriksson satte tvåanHampus Eriksson trean och Marcus Svensson gjorde 4-0.

HIF:s Jonas Olcén sa så här om matchen:

”Idag spelade vi för att komma trea i serien för att avsluta serien på bästa sätt! Så i början av första halvleken är det Önnered som för spelet och skapar det flesta chanserna. Efter det när vi har kommit in i matchen lite och skapar en del chanser men vi lämnar första halvlek med 0-0. I andra halvlek byter vi laguppställning till något vi är mer bekväma med. Och det syntes på plan. Vi är det laget som håller mer i boll och skapar det flesta chanserna. Tillslut blir jag ”fälld” i straffområdet av deras målvakt och får straff med mig, inte 100% rättvist men vad gör man inte för att vinna. Så då sätter Jimmy in 1-0 målet för oss. Efter det skapade vi fler och fler anfall. Verkade som Önnered inte tog i ordentligt i hemjobbet och det gjorde så vi kunde fortsätta göra mål så 2-0, 3-0 och 4-0 nu kom. Hålla nollan mot Önnered två gånger är ganska bra tycker jag och vi gjorde en av våra bästa matcher igen mot topplaget Önnered! Men grattis till Önnered som ska upp till 5:an.”

ÖIK:s Gustav Bye sa så här om förlusten:

”Idag märktes det från vår sida att serien är avgjord. Vi är inte där mentalt alls och det hjälper såklart inte att vi får flera avhopp från spelare som är viktiga för oss. Matchen är jämn fram till att Hällesåker får en tveksam straff och 1-0 punkterade oss. Sen rinner det iväg totalt och Hällesåker har avenyer mot vårt mål. Hällesåker gör en bra match och vi gör inte det. Nya tag inför division 5.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

Önnered alltså redan klara seriesegrare och HIF slutade på en fin tredjeplats

 

Järnbrotts IF – Tynnered FC 6-1

Tvåan Tynnered är redan klara för kvalspel upp till femman men det blev väl ingen jättebra uppladdning då laget föll med hela 1-6 i sista matchen mot Järnbrott

TFC:s tränare Ibbe Maruvge sa så här om förlusten:

”En betydelös match som avslutning. Många spelare vilades inför kvalspelet för att ej riskera skador/avstängningar. Järnbrott vinner välförtjänt.”

JIF:s Henrik Lundh sa så här om matchen:

”Vi gör äntligen det vi tänkt, går in och tar tre poäng för att få komma 5:a i division 6. Vi spelare den fotboll vi tänkt i första halvlek och bibehåller detta även i andra. Nu ska det blir skönt med lite vila så får vi se hur långt vi kommer i 6:an nästa år.”

Tynnered slutade alltså tvåa i serien och inleder kvalet till femman nu till helgen. 

Nykomlingen Järnbrott slutade på en fin femteplats. 

 

/Rasta