Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson skriver lite om helgens kvaläventyr för Landvetter IS och Jonsereds IF:

 

Tungt, tungt för våra Göteborgslag med anknytning till Div 3 N.V.G i helgen som var, att JONSERED redan var degraderade var redan ett faktum innan sista gruppspels matchen mot IFK Skövde.
För LANDVETTER handlade det om att koppla greppet om div 2 platsen via ett bra resultat i sin hemma match mot ÅMÅL… men det var Dalslänningarna som lämnade Gbg med omnejd med ett bra resultat inför nästa helgs avgörande.
JONSERED kunde tyvärr ej mobilisera tillräckligt med kraft för att dels störa IFK Skövde men samtidigt ge en hjälpande hand till VELEBIT som hade en teoretisk chans om JIF hade vunnit, men så blev ej fallet.
JIF kom till spel med en oerhört tunn trupp endast innehållande 14 spelare varav 2 av dessa var målvakter.
Första halvlek jämn målmässigt som slutar 0-0 och eftersom nämna Velebit hade 3-1 i paus i sin match så hoppades nog Kroaterna på att Jonsered skulle kunna ”skrälla”
Men orken / viljan tröt i andra halvlek och gästerna från Skövde målar vid 3 tillfällen och säkrar sitt div 3 avancemang via en 0-3 seger.
Noterbart i Jonsereds laguppställning var att klubb ikonen Ville Viljanen blott 47 år ung lirade 88 minuter i matchen, var detta hans Tack och hejdå match för klubben han tillbringat lång tid i ?
Nu gäller det för samtliga styrande inom JONSERED att slicka såren, analysera, och blicka framåt och komma tillbaka ännu starkare  för att få skutan på rätt köl igen för att man är en KLASSISK förening med goda förutsättningar och skall spela i en serie (minst) högre upp än vad man kommer göra 2020.
– – – – – – – – – – – – – – – – – –
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, himmel, träd, folkmassa och utomhus
Det var mycket folk på plats på IP när LANDVETTER tog emot IFK. ÅMÅL i den första av 2 kvalfighter.
Ett stort avbräck för LIS var att formstarke Wilhelm Ingves ej kom till start då en fotskada veckan tidigare stoppade han från spel.
Till 10/11 samma start elva som mot Gerdsken med undantaget att Albin Gustafsson då ersatte skadade Ingves.
1 gång är ingen gång, 2 gånger i rad är oroväckande men för 3:e matchen i rad lyckas LANDVETTER hamna i ett tidigt underläge och det är snudd på ”katastrof” i en så här viktig match.
Slarv efter 2 minuter som mynnar ut i en hörna, som gästerna är ofina nog att knoppa i mål fram till en 0-1 ledning och en milt sagt tuff start för LIS.
Målskytt för Åmål var Nurudeen Yussif Mohammed.
Givetvis en tung start och efter chocken har LIS svårt att få igång sitt vägvinnande spel.
Mycket kamp och mindre skönspel och lagets passningsspel är icke tillräckligt nöjaktigt.
Jakten på i första hand kvittering pågår under andra halvlek men det var en sådan dag då det inte riktigt ville sig.
Kepper Laanemets ihop med R Jonsson räddar i slutet ett vasst läge för gästerna och med 0-2 i bagaget upp till Åmål nästa söndag hade vart riktigt tungt.
Matchen slutar 0-1 och det är fördel ÅMÅL inför match 2.
Men något säger mig att detta är långt från över ännu, LIS kommer få tillbaka viktige Ingves till match 2 och dels med hans goda form men samtidigt viktiga centimetrar och kilon som lär behövas i säsongens sista 90 minuter.
Man har tidigare visat att man kan plocka fram det där lilla extra under press och det är läge att göra detta kommande söndag.
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
Landvetters Tränare Stephan Engström:
Givetvis besviken på att vi släpper in mål i början på matchen igen.
I övrigt att första halvlek ganska jämn. Andra halvlek är vi klart spelförande och skall göra båda ett och två mål. Tyvärr är vi för ineffektiva sista tredjedelen. Men jag är övertygad om att vi har alla möjligheter att vända detta nästa helg 
Men det är ingen idé att gråta över spilld mjölk. Vi får lära oss av de misstagen helt enkelt.
Landvetters keeper Martin Laanemets:
— Vet inte riktigt om vi blev tagna av stundens allvar under den första halvleken, men då gör vi helt plötsligt tvärtemot vad vi hade tänkt.
Vinner inga närkamper, för lösa passningar och okoncentration i bollmottagningar. Åmål försvarar sig bra, men samtidigt utmanar vi inte dom.
De är snabba på kanterna och försöker ständigt med långa bollar i djupet men tycker vi hanterar det bra ändå.
I den andra halvleken är det vi som för spelet och den känslan som vi har där tar vi med oss till returen. Kan vi få det spelet i en hel match, så är jag övertygad om att vi kommer att göra mål på Åmål.
Detta är långt ifrån avgjort, vi är optimistiska inför avslutningen.
Från gästade ÅMÅL säger Tränaren Conny Johansson följande:
— En match med två ansikten
Tycker vi är bättre första 45 min och borde kanske gjort något mål till för att sedan i andra inte få till det alls förutom ett par jättelägen att utöka. Med handen på hjärtat så måste jag nog säga att Landvetter var värda ett mål och då inte på grund av målchanser de skapade utan mera för deras bollinnehav i andra akten.
Det blev lite rörigt för oss i andra då vi fick ett par skador och blev tvingade till några byten.
Ny match och nya förutsättningar kommande söndag och det är då det skall avgöras.
– – – – – – – – – – –
På söndag 27/10 har vi svaret, ÅMÅL eller LANDVETTER —> Div 2
/ Bendinho