Sjuorna går mot sitt slut och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 18/10

7C

Kareby IS – Pushers BK 4-2 (1-1)

I fredags fortsatte Kareby IS sin fina höst med att ta ännu en seger. Topplaget Pushers BK besegrades hemma på Kareby Hed inför närmare 100 personer. Emil Henriksson satte 1-0 för KIS efter en halvtimmes spel men PBK:s Jimmy Johansson kvitterade fem minuter innan paus. I andra tog även gästerna ledningen när Joakim Jonsson gjorde 2-1. Kareby avslutade dock strakast och Henriksson kvitterade till 2-2 och nästan direkt efter kom 3-2 (Hugo Backman). Det blev alltså till slut också 4-2 efter att Ermin Sacic hittat rätt med tio minuter kvar.

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om matchen:

”Riktigt kul avslutning idag. När vi skriver facit för höstsäsongen så är det 8 segrar och 2 oavgjorda. Tyvärr fördärvar vårsäsongen för oss. Härlig inramning på Kareby Hed idag med närmare 100 personer på plats för att kolla på oss. Första halvlek äger vi spelmässigt till 100% och Pushers för bara ligga och vänta och flytta spelare. Vi skapar kanske inte jättemycket, men några bra lägen har vi. Vi gör även 1-0 innan Pushers lite orättvist vänder till 2-1. I andra halvlek så tar Pushers över mer och mer. Men vi gör lite ändringar i laget och flyttar fram positionerna lite vilket vi lyckas med. Några härliga anfall senare så har vi vänt tillbaka och låser sedan matchen. Härlig avslutning.”

Kareby går alltså obesegrade genom hösten med åtta segrar och två kryss. Den fina formen gör att laget nu är femma. Både fyran Solväder och sexan Bergsjön SK har matcher kvar och Kareby skulle kunna sluta både fyra och sexa beroende på hur det går i konkurrenternas sista matcher. Oavsett slutplacering så blev det en fin avslutning för KIS.

Pushers var i praktiken redan klar tvåa inför matchen och trots att AIF gick upp på samma poäng efter sin seger på lördagen så var det aldrig någon fara då PBK hade betydligt bättre målskillnad. En andraplats betyder direktuppflyttning till sexan för Pushers. Stort grattis från bloggen!

 

Bergsjön SK – Rödbo IF 2-4 (1-2)

Bergsjön SK hade inför matchen en liten chans att fortfarande nå tredjeplatsen men då krävdes seger mot bottenlaget Rödbo IF. Det var dock RIF som var hetare och som också tog ledningen genom Christian Throlin tidigt i matchen. BSK:s Duwane Sheikhusein kvitterade dock men innan paus hade Fredrik Strömberg gjort 2-1 för gästerna. I andra ökade Christian Solander på till 3-1 och Magnus Hall satte fyran. I slutet kunde Shafi Abdikadir Sharif reducera på BSK.

RIF:s tränare Magnus Hall sa så här om matchen:

”Gött få avsluta med en seger. Nu tar vi en välbehövlig vila för sedan ladda inför nästa säsong.”

RIF är färdigspelade för 2019 och det blev en tolfteplats

Bergsjön SK är sexa med en match kvar.

 

Hermansby IF – Brämaregårdens FC 5-4 (4-2)

Det blev målkalas på Kärnavallen när Brämaregården kom på besök. Gästerna öppnade starkt och hade 2-0 redan efter sju minuter efter mål av Adriano Maciel Bras och Hamid Hosseini. Innan paus hade dock hemmalaget vänt på steken efter tre mål av Marco Strandberg och ett av Daniel Skånberg! Matchen svängde dock igen i andra då Maciel Bras satte både 3-4 och 4-4! HIF fick dock sista ordet då Daniel Jönsson satte segermålet med dryga kvarten kvar. 

HIF:s tremålsskytt Strandberg sa så här om segern:

”Till dagens drabbning mot Brämaregården fick vi ställa upp med mycket rutin (läs många som är 35+) eftersom våra juniorer hade match samtidigt. Brämaregården öppnade starkt med att göra två mål på tio minuter. Induviduella prestationer där de får dribbla sig förbi flera av våra spelare och kan ta skott från straffpunkten. Vi jobbar oss dock in i matchen igen och skapar mycket genom att bryta bollen i deras uppspelsfas. Vi anfaller från både kanter och från mitten och lyckas göra fyra mål i första halvlek därav undertecknad gör 3 mål av dessa och vinner den interna skytteligan i Hermansby. I andra börjar vi bli trötta och Brämaregården kvitterar till 4-4 men vi vänder en gång till och Jönsson gör 5-4 efter en fin chip över en utrusande målvakt. Sista kvarten pressar Brämaregården på och får några hörnor men lyckats dock inte göra mål på oss. Vill tacka Brämaregården för en väl utförd match, trevliga gubbar som jag gärna möter igen på fotbollsplanen.”

HIF är färdigspelade och är åtta just nu men lag bakom har matcher kvar.

BFC är elva med en match kvar. 

 

LÖRDAG 19/10

7B

Knippla IK – Johannbergs IF 4-0 (0-0)

I 7B hade Knippla IK chansen att säkra tredjeplatsen men för moståndet stod redan klara tvåan Johanneberg. Det var mållöst efter första 45 på Tranbärsvallen men sen tog hemmalaget ledningen efter ett självmål tidigt i andra. Lite senare kom även 2-0 när kaptenen Peter Arvidsson hittade rätt. KIK kunde till slut vinna med 4-0 efter att även Mohamed Rezayi och Victor Jacobsson hittat rätt.

Knipplas Marcus Angelin sa så här om matchen:

”Skön avslutning som förlängde säsongen! Förutsättningarna inför matchen var ganska enkla; Vinst ger säkrad tredjeplats och chans på kval. Poängtapp ger oviss väntan på Göteborg City´s hängmatch. Väder, vind och regntung matta skapade en hel del udda situationer och inbjöd inte till tiki-taka direkt. Första halvlek känns som en jämn historia och slutar 0-0 efter att båda lagen skapat ett par fina farligheter utan att få utdelning. Efter paus kliver vi in med solen och vinden i ryggen och en go känsla av allt att vinna. I minut 50 spräcker vi nollan något turligt genom ett självmål. Mahdi Safari löper sig loss och hamnar i duell med målvakten långt ut till höger i straffområdet, kommer loss med boll, vänder upp och skickar bollen via den tillbakarusande målvakten in i mål. Matchen fortsätter vara jämn, en kvart efter 1-0 gör Peter Arvidsson 2-0 på ett inspel från kanten och därefter känns matchen klar. Mohamed och Victor får peta in varsin boll under slutkvarten, Joel får hålla nollan och känslan är att vi har god kontroll bakåt halvleken igenom. Johanneberg är ett gött gäng att möta, god stämning och bra tugg på planen. Vi gratulerar till andraplatsen och önskar både Johanneberg och BK St Jakob lycka till i sexan nästa år. Vi siktar på att göra er sällskap via kvalet!” 

Segern innebär att Knippla slutar trea i 7B och kommer att få kvala mot Vatra KIF (7A) och AIF Göteborg (7C) om EN plats i sexan nästa säsong.

Johanneberg alltså redan klara för sexan efter sin andraplats.

7B har tre matcher kvar men och den sista matchen spelas nu på torsdag.

 

7C

AIF Göteborg – Proletären FF 6-3 (4-1)

I 7C hade AIF Göteborg chansen att säkra tredjeplatsen och kvalspel. Det var dock Proletären som stod förmotståndet och det var alltså rött derbyGröna Vallen denna lördag. AIF kopplade dock greppet om matchen med att göra både 1-0 (José René Carpio Rojas) och 2-0 (självmål) i början av matchen. PFF fick lite kontakt när Hesam Mir Motahari reducerade. Innan paus hade dock Joel Åkesson satt 3-1 och Lars Wingfors 4-1. Daniel Rojas satte sen en straff för PFF i början av andra men även AIF fick chansen från elva meter och där gjorde Kim Holm inget misstag. Lagen gjorde sen varsitt mål till då både Rojas och Wingfors blev tvåmålsskyttar.

AIF:s Erik Entin (som var tillbaka efter skada) sa så här om segern och om att vara tillbaka:

”Så är det, även om matchformen mer liknade ett kraftigt berusad sjölejon möjligtvis! Nej, men gött att säkra tredjeplatsen, även om vi siktade på att vinna serien så är det bara att medge att nysatsande Hjuvik och Pushers var snäppet bättre. Framförallt Hjuvik var väldigt solida rakt igenom och vi slarvade bort det lite själva på slutet när vi hade chans att knappa in poäng så sumpade vi det tyvärr. Allt som allt så tycker jag att vi haft ett väldigt gött go i laget, och framförallt att vi är ett gött gäng och mestadels försöker att uppträda så på planen. Dagens match var inte så mycket att snacka om, vi drog ifrån ganska tidigt och började därefter spela lite gatufotboll där alla skulle upp och göra mål. Så kanske inte vår bästa match men gött att avsluta med seger och vi ser fram emot kvalet!”

PFF:s målvakt Rasmus Hansson sa så här om matchen:

”Första halvlek var tung för oss, dom gjorde tidigt några mål och det kändes som att vi var långsammare och trögare när dom rulla bollen bra. I andra höjde vi oss väldigt och höll emot och gjorde även mål och matchade deras spel väldigt bra fram tills vi får ett rött kort och kollapsar. AIF vann matchen stort, och tycker ändå det var välförtjänt.”

AIF alltså trea i tabellen och laget får kvala mot Vatra KIF (7A) och Knippla IK (7B) om en plats i sexan 2020.

PFF är tia och har en match kvar att spela.

 

SÖNDAG 20/10

7A

Gunnared KIF – Partille IF FK 2-5 (0-2)

7A-säsongen avslutades med en jumbofinal mellan Gunnared KIF och Partille IF FK. Inför matchen låg Gunnared sist med två poäng upp till Partille. Det blev dock Partille som kunde vinna och hålla Gunnared bakom sig!

Partilles Farid Runklint sa så här om matchen:

”Ja, äntligen en seger och gött att avsluta säsongen med tre poäng. Tycker att det var en ganska jämn match överlag där vi styrde matchen i första halvlek, är vassare i avsluten och tar duellerna över hela plan. I andra gör vi ett snabbt 3-0 mål. Slappnar av lite och slarvar i passningsspelet samtidigt som Gunnared flyttar upp sina positioner och börjar jobba mer för varandra. Gunnared får in två snabba reduceringsmål, vi tröttnar något och det blir liv i matchen. Matchen punkteras 4-2 med fem minuter kvar och vi hinner även med 5-2.”

Gunnared slutade alltså åtta i 7A och Partille sjua.

 

/Rasta