Sjuorna håller på att avverka sina sista matcher och treorna i serierna har också kval att spela. Vi kollar över det senaste:

 

MÅNDAG 21/10

7B

Högaborg Kärralunds FC – BK S:T Jakob SPELADES EJ

BK S:T Jakob gick ut på sitt Twitter-konto att Högaborg Kärralund inte kom till spel och att det alltså blev en WO-seger i sista matchen. Det lite komiska var att matchen först bokfördes som en WO-seger för Högaborg Kärralund vilket i så fall skulle gjort att seriesegrarna BK S:T Jakob skulle blivit uteslutna (regel om WO i sista matchen)! Självklart var det inte så utan det var HKFC som inte fick ihop folk. Matchen är dock inte ännu bokförd som WO-seger för S:T Jakob utan ligger kvar i spelschemat med defaultdatumet 31/12. Matchen kommer ju dock med största sannolikhet inte att spelas utan S:T Jakob kommer få de tre poängen.

 

TISDAG 22/10

7B

Göteborgs City FF – Käringöns FC 1-1 (0-1)

Igår avslutade City och Käringön 7B-säsongen med att spela 1-1Valhalla. Nihar Mohan gav KFC ledningen i mitten av den första halvleken och Isak Hedram satte 1-1 en bit in i andra.

Citys Filip Ottander sa så här om matchen:

”Sista matchen för säsongen som dessvärre inte kunde påverka våra möjligheter att nå kvalplatsen men i alla fall spelades på stämningsfulla Valhalla, vilket alltid är något! Vi har en del spelare borta och får ännu gång möblera om i startelvan för att få ihop det där en av våra målvakter får spela forward nästan hela matchen, märkbart sugen på att näta efter att Tarkki gjorde ett i matchen innan. Matchen är sedan ganska jämn där båda lagen försöker rulla en del boll men känslan är också att tempot är lågt och att ingen riktigt förmår att höja det heller, men det skapas lite chanser från båda håll och Käringön tar ledningen på ett friläge i första halvlek. I andra halvlek kan vi tillslut kvittera genom Isak och försöker gå för alla tre poäng men dessvärre kom halvleken att präglas av olycka huvudskador. Levin får en fot i huvudet och tvingas kliva av till följd av detta men han verkar vara okej efteråt. Käringöns målvakt får en smäll i någon situation(?) som ingen riktigt verkar uppfatta och spelet pågår en stund innan det uppmärksammas från bänkarna att han ligger ner i straffområdet. Dessvärre verkade han inte må bra alls och ambulans tillkallades för att ta honom till sjukhus. Efter ett längre avbrott ska de sista tio minutrarna spelas klart och båda lagen försöker gå för det men vi var nog alla lite för kalla och stela i musklerna för att orka göra det lilla extra och avgöra matchen. Rättvist kryss. Vi i City önskar Käringöns målvakt William(?) snabb återhämtning och vill tacka alla för den här säsongen. Ses nästa säsong! Vi vill såklart också tacka bloggen för ett fantastiskt arbete!”

KFC:s Axel Norderyd hade följande att säga om sista matchen:

”Vi avslutar säsongen riktigt bra mot ett vasst lag! Dock förtas glädjen lite av att vår målvakt föll ihop efter en kollision och fick hämtas av ambulans. Såg inte alls bra ut och vi håller tummarna för att allt går bra. För att summera matchen så har båda lagen en halvlek var. Vi har ett spelmässigt övertag i första och de är bättre i andra även om vi inte är ofarliga i kontringsspelet. 1-1 känns rättvist. Kul avslutning och känns bra att vi lirar bättre och bättre ju längre säsongen lidit. Dock lite gött att den är över nu, känns tydligt i kroppen att man inte är 25 längre…”

City slutade fyra i årets 7B och KFC blev nia.

7B har nu bara en match kvar på schemat (om vi utgår från att Högaborg Kärralund – BK S:T Jakob inte kommer spelas) och det är Elisedal och Högaborg Kärralund som spelar i morgon torsdag. 

 

7A är helt färdigspelad men 7C har följande matcher kvar:

Lundby IF – Ösets BK (25/10)

Solväders FC – Brämaregårdens FC (26/10)

Proletären FF – Bergsjön SK (27/10)

 

De är ju dock tre division 7-lag som fortfarande har viktiga matcher kvar. De tre treorna Vatra KIF (7A), Knippla IK (7B) och AIF Göteborg (7C) ska nämligen kvala om EN plats i sexan nästa säsong:

Första matchen spelas alltså mellan Knippla IK och AIF Göteborg och enligt de uppgifter som bloggen har så är det söndagen den 3/11 som gäller! Vinnaren i den matchen möter Vatra KIF veckan efter (5-7/11) och sista matchen spelas då den följande helgen (9-10/11). Där möts Vatra KIF och det laget som förlorade den första matchen. 

Bloggen får återkomma om något ändras. 

 

/Rasta