Vi tittar till hur det gick i helgens kvalmatcher:

 

LÖRDAG 26/10

Kval till division 5

Neutrala IF – FC Bosona-Bosna IF 3-4 (0-0)

I lördags var det dags för den första matchen i kvalet till division 5. Tvåan i 6B, Neutrala, tog emot tvåan i 6A, Bosona-Bosna, på Bravida Arena inför över 200 personer. I gruppen ingår också 6C:s tvåa, Tynnered FC. Efter en mållös första halvlek hände det desto mer efter paus. Bosona-Bosna tog ledningen nästa direkt då Rusmir Palalija satte 1-0. Två minuter senare var det dock kvitterat genom NIF:s Abdikaafi Mahamud Diiriye. Svaret från bortalaget kom nästan direkt då Romano Berisa förvaltade en straff på bästa sätt sju minuter senare. Neutrala tog sig dock tillbaka ännu en gång när deras Hussein Faarah satte 2-2 med en halvtimme kvar att spela. NIF fick dock en spelare utvisade och fick avsluta med tio man. Berisa kunde sen göra 3-2 (på straff även denna gång) och med mindre än tio minuter kvar gjorde Ajdin Smajlovic 4-2! Djupt in på stopptid kom sen en 3-4 reducering från Neutrala men laget kom inte närmare.

Bosona-Bosnas Benjamin Grozdanic sa så här om segern:

”SÅ JÄVLA GÖTT, dock bara halva jobbet avklarat! Vill säga att Neutrala var en otroligt duktig motståndare och spelade bättre fotboll men ännu en gång visar vi att VILJAN är viktigast! Otrolig stämning med över 250 personer på läktaren och lokalfotboll när den är som bäst!”

Bosona-Bosna alltså upp i ledning i gruppen. På torsdag tar laget emot 6C:s Tynnered FC hemma på Länsmansgårdens IP (tiden är inte spikad ännu). Skulle Bosona-Bosna vinna så går de upp i femman och den sista matchen mellan Tynnered och Neutrala behöver inte spelas. Blir det kryss eller TFC-seger så lever gruppen och sista matchen måste spelas.

Tyvärr har ju förbundet gjort ett klassiskt tankefel (precis som en försäsongscup för några år sen). Det slogs nämligen inga straffar efter matchen på Bravida igår. Straffar skulle slås endast vid oavgjort.  

Om vi nu leker med tanken att Tynnered slår Bosona-Bosna med 4-3torsdag och till helgen vinner Neutrala med 4-3 över Tynnered

Då har vi en grupp med tre lag på samma poäng (3), exakt samma målskillnad (7-7) och dessutom inbördes möten som låser varandra (alltså att lagen slagit varandra). 

Vem vinner gruppen då

Nu ska det ju självklart mycket till om det skulle bli så men märkligare saker har ju hänt

Vi får se hur förbundet löser detta. Det troligaste är att inget händer förrän efter torsdagens match och det mest sannolika är ju att det då inte längre är något problem. 

 

SÖNDAG 27/10

Kval till division 2 Omgång 2

IFK Åmål – Landvetter IS 2-2 (2-1)

Landvetter kom till Örnäsvallen med ett 0-1 underläge att ta in för att nå division 2. Det började dock inte bra när hemmalagets Obed NII Dodoo Saki nickade in 1-0 efter en dryg kvart. Fredrik Forsman kvitterade dock för LIS men innan paus hade Obed NII Dodoo Saki även gjort 2-1 till Åmål. Med kvarten kvar av matchen fick sedan Landvetter straff. Den missades men Forsman kunde slå in returen! Matchen slutade dock 2-2 och Landvetter spelar i division 3 även 2020! 

Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson kommer att skriva mer om matchen imorgon. 

 

/Rasta