Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson rapporter från Landvetters tunga kvalsöndag:

 

Det blir inga bussresor & bortamatcher nedåt eller uppåt i landet för LANDVETTER utan det kommer att bli ytterligare 22 matcher 2020 med lag med nära anknytning till Göteborgs regionen…
Man kan krasst säga att det tidiga baklängesmålet i match ett var det som fällde LIS i detta kval.
Förutsättningarna var glasklara för Engströms grabbar när man äntrade bussen med destination Åmål under söndagen.
Vinst var det enda som gällde om det skulle bli div 2 spel, en 1-0 seger hade gett förlängning medans säg 2-1, 3-2 hade sett LIS som vinnare på fler gjorda bortamål.
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som deltar i en idrottsaktivitet, personer som står, himmel, gräs, stadion och utomhus
Två ändringar i start XI då Wilhelm Ingves + Richard Hansson klev in på bekostnad av M. Trajanovski / A. Gustafsson.
310 åskådare fick se en match med mycket kamp på en vattendränkt plan och svårighetsgraden för LIS ökade tidigt men ändå lite senare än i tidigare matcher då hemmalaget ÅMÅL i min 16 tar ledningen via mål av Obed NII Dodoo Saki  till 1-0
LIS replikerar dock snabbt redan i minut 24 då Fredrik Forsman gör 1-1
Oflytet / oturen grinade LIS i ansiktet för precis innan domaren skall blåsa för paus gör hemmalaget psykologist tung för Landvetter 2-1 och återigen är det Obed NII Dodoo Saki som målar.
Andra halvleken handlar till stora delar om en forcering av LANDVETTER mot Åmåls sista 1/3 del.
Man får en straff i minut 74 som skjuts i ribban men i efterspelet av detta når bollen F. Forsman som gör sitt andra mål fram till 2-2 och game on på riktigt…
Sista kvarten + stopptid är en desperat jakt på ett mål som skulle föra LIS till div 2… men det kom aldrig utan när visselpipan ljöd för full tid var det grabbarna i blått & vitt som fick stämma upp i segersång.
Bilden kan innehålla: text
– – – – – – – – – – – – – – – —  –
En besviken och dämpad Martin Laanemets målvakt i Landvetter till mig under söndagskvällen:
Ja du vad ska jag säga förutom att jag är jävligt besviken
Det var mer volleyboll än fotboll idag tyvärr… slumpartat allting.
Gyttja i hela mitten. Bollar stannade , benskyddsträffar. Det var mycket marginaler emot oss  idag 
I andra är vi bra och ska göra fler mål, men efter vårt 2-2 får vi inte det sista trycket. Några halvchanser skapas bara
I slutändan är det i förra verkan vi förlorar detta
Desto gladare toner från Åmåls tränare Conny Johansson
— Känslan att klara kontraktet med minsta möjliga marginal är såklart helt otroligt skön och kanske ännu skönare än att ha vunnit med till exempel 3-0.
Matchen i sig var ju mera kamp än skönspel och detta beror givetvis på att planen var rejält mjuk på vissa ställen och det halkades friskt i båda lagen.
Jag är glad att jag fick avsluta mina 4 år i Åmål med att hålla oss kvar men det satt hårt inne.
Landvetter var riktigt taggade och tunga att möta och de spelade betydligt rakare i denna match med många långbollar mot forwards. Det var enormt många tuffa dueller i matchen och domaren friade hellre än fällde, tyvärr så kunde den billiga straff Landvetter fick ha ställt till det rejält för oss så det är väl enda saken jag kritiserar gårdagens domare på.
Jag tror att vi drog längsta strået i detta kval på grund av vår starka defensiv vi har ju fått träna en del på detta under 2019 och det blir skillnad för forwards från DIV III att möta försvarare i DIV II.
Chansmässigt framåt så är det nog rättvist med 2-2 och vi har ju även en boll i insidan stolpen i matchens slutskede.
Men jag är rätt säker på att Landvetters tid kommer om de håller ihop sitt lag för det är en grupp duktiga spelare.
– – – – – – – – – – – – – –  – – – –
Nu räckte det inte ända fram för LIS denna gången trots att man gjorde en rejäl storsatsning i år med fina namnkunniga nyförvärv.
Man har säkrat upp Coach Engström över säsongen 2020 och man har slussat in lite yngre spelare under året men frågan jag ställer mig direkt är:
Har de lite äldre spelarna  orken / motivationen att återigen 2020 göra en push mot Div 2?
Dom flesta över 30+ har redan vart där och högre upp än så och tänker då på R. Hansson, R. Jonsson. Y. Belouati, F. Forsman, L Torkelsson för att nämna några, var detta sista chansen eller kommer man tillbaka revanchsugna nästa säsong…. time will tell..
/ Bendinho