4A är sammanfattad och nu är det dags att höra vad några av seriens profiler har att säga om säsongen som gick!

 

Vi inleder med Stenkullens Tobias Hansson, Kortedalas Alisan Agac, Kodes ena tränare Jimmy Karlsson och Semberijas Kevin Yamoah.

 

Vi börjar med Stenkullens Hansson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Hade som målsättning att vinna serien, vilket inför en säsong känns ganska orimligt eftersom man inte har koll på de andra trupperna. Men har spelat med många i laget under många år, så visste att vi skulle kunna prestera bra. Vi inledde starkt, men hade några dippar på vårsäsongen. Efter sommaren är vi riktigt starka, med bara ett poängtapp. Vi är obesegrade hemma, och har den bästa målskillnaden.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Kode med sin målproduktion är nog något som alla lag har snackat om inför möten med dem, de har tre spelare som sticker ut. Även Semberija har några individuellt skickliga spelare samt rutin från högre serier.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag är såklart nöjd med min egen säsong, 24 mål på 21 spelade matcher, vilket är kul. Jag har hållit mig ifrån skador och avstängningar samt tycker att jag har jobbat hårt, vilket iofs hela laget har gjort, och det är det som gör oss till seriesegrare i år.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Orsaken till att vi vinner serien är att vi har mer än ett fåtal spelare som gör bra prestationer, överlag så tycker jag att i de flesta matcher så slår vi våra motståndare man mot man, så det är inte upp till någon att avgöra matcher. Vi har varit tunga i box på fasta om inte spelet stämmer, lyckats med hög press i vissa. Så allihop ska ha mycket beröm.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Matcherna mot Kode får vi att stämma mycket bra, och det är matcher i viktiga situationer. Tror att det stärkte oss under säsongen, samt när vi besegrade Kortedala, Semberija och Lerum i följd och gick upp i serieledning.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Har spelat i Ahlafors tidigare, så att de tar sig tillbaka till division 2 är roligt. Samt att de gjorde det ganska övertygande.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Spel i Goiken i division 3. Men först ett skönt uppehåll!

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Kortedalas Agac:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Det var en bra säsong för oss. Vi klarade att gå upp till 3:an så vi är mer än nöjda!

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Starkt av Stenkullen att släppa in så lite mål annars tycker jag inte att någon spelare sticker ut så mycket .

Hur ser du på din egen säsong?

Nöjd med min säsong, blev mycket speltid!

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Dino Degirdmendzic är den bästa mittbacken i division 4, utan tvekan!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Semberija på hemmaplan. När vi vänder matchen är en skön match eftersom det gör så att vi är med i toppen hela vägen!

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag är extra glad för Angered MBIK som går upp till division 4 när vi vinner kvalet!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Nästa år är målet att vinna division 3 med Kortedala!

Stort tack!

 

Dags för Kodes Karlsson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vår säsong har varit en riktig berg och dalbana. Vi inledde starkt och ledde serien vid sommaruppehållet trots ett par matcher där vi förlorar på grund av sämre prestationer än normalt.

Vår start på hösten kan inte beskrivas som annat än katastrofal. Vi förlorar sex matcher i rad utan att vara riktigt nära i någon utav dem, när vi tar oss ur svackan och avslutar serien med tre segrar är det för sent för att blanda sig i toppstriden.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Stenkullen som vann serien imponerade på mig. Det kändes som de var välstrukturerade i sitt spelsätt och tunga att möta.

Hur ser du på din egen prestation som tränare?

Jag försöker göra mitt bästa i min roll som tränare och känner att jag har utvecklats under året. Målbilden är att hela tiden bli bättre på det jag gör och lyckas jag med det måste jag vara nöjd. Under året känner jag att mitt ledarskap har utvecklats och förhoppningsvis leder detta till att jag kan ge killarna tydligare direktiv samt bättre förutsättningar för att vinna fotbollsmatcher under nästa säsong.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

På denna typ av frågor måste jag lyfta fram vår lagledare Stig Karlsson. Med sitt engagemang gör han mitt liv som tränare mycket enklare, sådana föreningsmänniskor är i dagens samhälle väldigt sällsynta.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Segern mot Semberija i våras, vi kom dit med ett lite skadedrabbat lag och dessutom fick Mackan (Markus Anderberg) kliva av tidigt. Trots detta kämpar vi oss till en seger efter att Rasmus på egen hand avgjort i slutet av matchen med ett solomål från halva plan.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Vi gläds självklart med vår lokalkonkurrent Ytterby som lyckades vinna division 5A, hoppas på riktigt fina derbyn nästa är!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Det blev precis klart med förlängning i Kode över nästa säsong vilket känns oerhört kul!

Stort tack!

Tack för ditt arbete med bloggen!

 

Vi avslutar den här svängen med Semberijas Yamoah:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Skulle sammanfatta våran säsong som en bergochdalbana. Vi började med ett kryss och en förlust, men vi vinner många matcher på raken därpå och som lag hade vi vår bästa period under året rent spelmässigt. Vi kändes målfarliga varje anfall vi hade. Skulle väl säga att vi började med en större bredd, men vårt spel började hacka tyvärr. Vi kände att under säsongen som led fram tills de sista matcherna under säsongen så förlorade vi mot lag som vi på papper ska slå och det skapade genast lite missnöje från spelare/ledare. Med ett tränarbyte mitt under säsongen gjorde att vi hade de lite kämpigt emellan åt men visade på en stor lagmoral i perioden under sommaren där vi vinner utan att spela bra. Under hösten kommer vi inte riktigt igång som lag tyvärr både spelmässigt och som grupp, väldigt tråkigt slut för lagets del och min del.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Imponerades inte riktigt av något lag rent spelmässigt men spelare i serien imponerades  jag av. Hela Kodes anfallstrio, hur synkade de var när de ställde om, snabbt och effektiv. Stenkullens anfallare Tobias Hansson blev jag också imponerad av, väldigt bra avslutare i boxen. Jafet i Komarken gjorde det jobbigt för oss båda gångerna vi mötte Komarken, också en väldigt bra teknisk och snabb spelare.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egna insats under säsongen skulle jag säga var okej. Jag gjorde 16 mål och har verkligen tagit steg i min utveckling som fotbollsspelare, men har fortfarande saker att jobba med för att ta ytterligare steg. Men hade önskat att göra fler mål/poäng främst under sista delen under säsongen men när laget lider så lider min prestation, de kommer hand i hand.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Jag tycker att Zoran i Semberija förtjänar all credd för tiden han lägger ner för oss spelare. Kollar alltid hur vi har det, stannar alltid kvar och tar hand om kläder som ska tvättas osv. Samt att han gick in som vår tränare under hösten.

Spelare i mitt lag som jag förutspådde som skulle sticka ut under säsongen visar att de gjorde det. Mestadels då tänker jag på Tafa som var en centralpunkt i vårt spel med sitt passningsspel, hårt arbetande mittfältare och en ledare på plan. Skulle nästan ranka honom som den viktigaste spelaren tillsammans med Sulle, vår mittback, som sällan gjorde någon dålig match under säsongen. Han gav alltid laget ett lugn innan matchen och under matchen visade han också med sitt positionsspel i försvarsspelet att han var verkligen så viktig. Det kändes verkligen när han inte spelade ett antal matcher under serien.

Tycker även Dzengiz hade en hög högsta nivå i sina prestationer och när han var på spelhumör så var han kanske bäst oftast på planen med sin snabbhet, bra en mot en. 

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Matchen jag minns väldigt starkt är 5-5 mot Komarken i premiären. En liten galen och konstig match med tio mål sammanlagt. Personligen fick jag göra hattrick i min första tävlingsmatch för klubben och vinsten mot Kortedala hemma och mot Stenkullen hemma var matcher där segrarna smakade riktigt bra då.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag glädjes personligen över en av mina närmaste vänner, Kevin Andersson (högerytter/högerback) som spelar i Västra Frölunda, över hans uppflyttning till division 2 2020. Sen så hade jag velat se att Angered Allians tog sig till kval åtminstone. Spelade där fram tills i år och har vänner och ledare i klubben som jag tycker om. Ett lag som inte ska tillhöra division 3 i mina ögon så de gjorde lite ont men det är som det är.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Helt ärligt så har jag helt klart större ambitioner än division 4 inför nästa säsong och att sträva efter att göra det ännu bättre prestationsmässigt/målmässigt än denna säsongen. Just nu vill jag inte stressa fram något, jag tar saker och ting som det kommer och försöker njuta av att de är ett break nu. Sen om det innebär att jag blir kvar i Semberija eller inte återstår att se. Men jag trivs väldigt bra i klubben vill jag poängtera. 

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Tobias, Alisan, Jimmy och Kevin för att de tog sig tid! 

 

/Rasta