Dags för intervjuer från 4B och vi inleder med följande gäng:

Ludvig Wiklander (Öckerö IF), Kassim Coaney (KF Velebit), Jesper Olofsson (Göteborgs FF) och Josip Baric (Eriksbergs IF)!

 

ÖIF:s Wiklander är först ut:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Våran säsong har varit helt fantastisk! Till och börja med så kom vi både 1:a och 2:a i årets upplaga av Gustavs Cup vilket var helt underbart. Sen så började försäsongen och Västra Cupen. Där vi tog oss hela vägen till final, men som vi tyvärr förlorade mot Assyriska med udda-målet.

Sen när vi kommer till serien så har vi av 22 matcher vunnit 18(!), förlorat 3 och spelat lika en. Det är ett helt sjukt facit om du frågar mig. Visst att man självklart skulle vilja komma obesegrade ur serien, men man får vara glad för att man inte förlorade fler såklart. Och att vi VANN! Om jag ska sammanfatta lite spelmässigt under säsongen så satte vi en hög ribba redan från första början, när vi var nära på att kryssa mot Assyriska. Då blir det automatiskt att man strävar efter att komma upp i den nivån i alla matcher. Tyvärr finns det massa olika anledningar till att detta inte alltid blir så, och då får man ta en match i taget och istället tänka om. Överlag ska vi vara supernöjda och glädjas av ett kliv upp till div 3 nästa säsong.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

De lagen jag har imponerats på allra mest under seriens gång skulle ju då vara GFF och Velebit, och där då en spelare i Velebit vid namn Emilio Rossi som jag har imponerats mest av. Helt enormt tekniskt och väldigt kvick.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egna prestation under säsongen tycker jag har varit bra. Man har ju sina dippar, bättre och sämre matcher, men jag känner att det har gått jämnt ut på något sätt. Så jag är nöjd.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Jag tycker ALLA inom våran organisation, då tänker jag på publiken, tränarna, spelarna ,styrelsen mm förtjänar beröm för denna lyckade säsongen!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

En särskild match som står ut? Självklart är det näst sista matchen mot Velebit hemma, När kusinen Carl gör 1-0 i 88:e minuten om jag inte minns fel. Det var helt klart det bästa under säsongen 2019. Och för att inte glömma bort hur mycket folk det var. Herregud! Ett minne för livet må jag säga!

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Min fotbollsframtid är att spela med Öckerö i division 3 och sen vet man aldrig vad som händer.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Velebits Coaney;

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Ja, hur ska man sammanfatta säsongen? Alltid en besvikelse att inte vinna serien, det var vårt klara mål inför säsongen, men samtidigt så tycker jag vi gjort en mer än godkänd säsong och det hade räckt till serieseger nästan vilket annat år som helst. Stenkullen som vann 4A skrapade ihop 49 poäng jämfört med våra 51 och Dalen vann 4B förgående säsong på 48 poäng. Så vi ska vara nöjda med säsongen men inte mer än så. Sen får vi en andra chans via kval men vi förlorar första matchen mycket mycket oturligt och oskickligt med tanke på att vi total dominerar den matchen. Tungt nu i efterhand att det troligtvis hade räckt med ett X i den matchen för att vinna kvalgruppen. Men det är som det är man ska inte gråta över spilld mjölk som det så fint heter.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Tycker Öckerö gjort det riktigt bra dem spelar en bra fotboll med mycket fart och bra passningspel. Det tar i att säga men de är värdiga vinnare så stort grattis och önskar dem all lycka till i division 3 nästa säsong. Emilio Rossi när han vaknat på rätt sida och har sin dag så är han ostoppbar och i mitt tycke kvalitetsmässigt seriens bästa spelare. Velebits lycka att han inte alltid vaknar på rätt sida för då hade han utan tvekan spelat mycket mycket högre upp i seriesystemet. Annars tycker jag att de flesta lagen har minst 1-2 duktiga spelare.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egna säsong har vart helt okej man kan alltid göra bättre

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Tycker egentligen hela föreningen sköts utomordentligt så de svårt att lyfta fram någon specifik. Väljer hellre berömma alla inblandade från styrelsen till ledarna (som gjort ett grymt bra jobb med tanke på att det är deras första säsong vid rodret) lagledarna/materialaren hela vägen ner till kökspersonalen sist men inte minst vill jag ge supportrarna lite extra beröm vissa av dem har inte missat en sekund av säsongen.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Seriefinalen mot Öckerö får jag väl säga att släppa in 1-0 målet i matchminut 89 var väldigt tungt jag själv missar ett superläge några minuter tidigare så det var ingen jätterolig helg! Förutom den matchen så är det matcherna mot Mölnlycke IS/IF där förlorar vi 6p det kostar oss egentligen seriesegern för vi och Öckerö tar varsin trepoängare inbördes. Men som jag nämnt någon gång tidigare så är det ett UNDER att matchen mot Mölnlycke IS inte avbröts då vi spelade i total mörker men men.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Kul att Kozara lyckades hålla sig kvar efter en svår och tuff säsong för deras del med många spelare in/ut och ny tränare mm. Riktigt roligt att Hisingen FC också tar klivet upp en serie dem har något bra på gång kan bli att räkna med även nästa säsong.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Såhär direkt efter en lång säsong så vill jag bara släppa fotbollen ett tag och njuta av extra tid med familjen osv. Men när det drar igång igen så är det Velebit som gäller för min del om inget annat händer, har egentligen igen anledning att söka mig någon annanstans, tror starkt på ett ännu bättre år nästa år vi har en bra grupp med spelare och är ett härligt gäng. Får vi behålla dem flesta spelarna och krydda det med några starka nyförvärv så ser jag ingenting som säger att vi inte ska ge det ett nytt försök att vinna både HM och serien.

Stort tack!

Vill avsluta med att tacka dig Rasta för det otroligt grymma jobbet du gör med bevakningen av lokalfotbollen keep it up!

 

Vidare till GFF:s Olofsson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Helt okej måste jag säga. Vi har haft mycket skador över säsongen och träningsnärvaron har varit sådär vid vissa avgörande stunder på säsongen. Dock tar vi mer poäng sett över en säsong än på många år (någonsin?) i division 4 för våran del.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Öckerö får jag nog säga. Tycker min gode vän Andreas har fått ihop det riktigt bra efter några års nötande och stort grattis till seriesegern! Individuellt har jag svårare att lyfta någon i serien, finns en del spelare som håller bra klass!

Hur ser du på din egen säsong?

Helt okej där också. Missade lite för många matcher tyvärr i avgörande tillfällen. Men annars är den okej!

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Tycker det är flera i GFF som skall hyllas, men jag tycker en kille som våran junior målvakt Alvin skall hyllas som kommer in och är riktigt bra många matcher. Men som sagt, finns flertalet spelare som kan hyllas!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Våran match hemma mot Velebit när vi vinner med 5-0 om jag inte missminner mig. Hela laget gör en riktigt bra match rakt igenom och vi visar att vi kan spela ut vilket lag som helst egentligen i denna serien i våra bästa stunder. Tyvärr blev dom för få denna säsongen för att ta hem serien.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Eftersom jag ursprungligen är ifrån Norra Skärgården är det ju alltid kul när det går bra för lagen där ute, framförallt Hälsö!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Svårt att säga. Beror lite på min boende situation då jag och min sambo är på gång ut till Skärgården igen. Men fram tills dess kommer jag köra på med fantastiska GFF!

Stort tack!

Vill även tacka dig för ett fantastiskt jobb med bloggen! Riktigt bra jobbet och alltid lika intressant läsning.

 

Vi avslutar det här svepet med EIF:s tränare Baric:

 

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

En relativt bra säsong efter vår svaga inledning.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Tycker att laget Öckerö IF vann serien välförtjänt tror dock att de skickligaste spelarna fanns i KF Velebit som kunde bjuda på det extra.

Hur ser du på din egen prestation som tränare?

Vi befinner oss på division 4 nivå med skiftande nivåer i spelartrupperna och måste ofta parera frånvaro på plats. Man övergår ganska snart att bli organisatör istället för instruktör. Summa summarum är väl ok men allt kan alltid bli bättre.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Alla som jobbar runt laget skall ha en eloge för sitt slit. Detta gäller i första hand Reine, Urban, Ingemar och Sonny. Bland spelarna som sticker ut är det Tobias Johansson-Lindmark som deltar på nästan alla träningar och gärna ringer in sig till b-laget om det behövs. Även lagkapten Henrik Filipsson och David Prochazka skall ha beröm för sina insatser i år.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

När vi vinner med 7-0 i Mölnlycke mot IS kändes det som vi äntligen kom igång i år.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Känner lite extra för Croatia BK och min moderklubb Götaholm BK som båda vann sina serier. Kul. Lider dock lite med KF Velebit som inte lyckades ta klivet upp men ger oss chansen att mötas även nästa år

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Om jag lyckas komma överens med Reine blir det nog ett år till!

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Ludvig, Kassim, Jesper och Josip för att de tog sig tid!

 

/Rasta