Vi kör vidare med fler intervjuer från 4B:

Erik Johansson (Sandarna BK), Andreas Odersjö (IFK Björkö), Robert Reutherborg (Mölnlycke IF) och Patrick Abrahamsson (Askims IK)!

 

Vi börjar med SBK:s Johansson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Jag tycker vår säsong har känts ganska konstig på något vis. Vi börjar väldigt bra med fyra raka segrar och serieledning! Sen faller vi in i en ganska så brutal svacka som vi egentligen inte kommer ut ur förrän de tre sista matcherna. Mellan dom fyra första och dom tre sista vinner vi bara två matcher tror jag (borträknat en seger på W.O). Och bottenstriden var läskigt nära oss innan vi lyckades knipa tre pinnar mot Björkö hemma på Gröna Vallen i tredje sista omgången! Varför vi inte tog oss ur svackan tidigare tror jag beror på flera olika saker, dels så har det under flera säsonger gått väldigt lätt för oss och nu när vi fick lite motgång så blev det svårt att studsa tillbaka! Sen så har vi haft väldigt mycket olika folk till matcherna i år, ingen startelva har varit den andra lik vilket självklart gör det svårare att spela ihop laget. Det är bara ett par av sakerna som jag tror är anledningen. Men vi kommer ändå 5:a tillslut vilket känns smått fantastiskt med tanke på hur det kändes under stora delar av hösten. Ändå väldigt nöjd med att komma 5:a som nykomling!

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Vet inte om jag är jätteimponerad av något speciellt lag i serien. Men dom tre topplagen, Öckerö, Velbit och GFF sticker ju självklart ut mot de övriga! Jag tycker Patrik som är anfallare i Askim är väldigt duktig. En klassisk måltjuv!

Hur ser du på din egen säsong?

Känner mig hyffsat nöjd med min egen säsong. Det finns ju alltid saker man vill göra bättre men sett till det stora hela är jag ganska nöjd. 

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Vill lyfta fram två spelare: Trots att han knappt var med hälften av matcherna så vinner ändå Mikael Johansson den interna skytteligan. Hoppas han kan vara med på fler matcher nästa år då han är viktig för vår offensiv! Sen vill jag lyfta fram Samuel som kom till oss i år, han har verkligen imponerat på mig i de matcher han spelat.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Derbyna mot GFF är ju speciella och matcher man vill spela. Tyvärr så förlorar vi ju båda matcherna mot dem i år. 

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag gläds väldigt mycket med min moderklubb Västra Frölunda som lyckades vinna division 3 i år!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Som det ser ut nu så kör jag på nästa år!

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Björkös Odersjö:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Inför säsongen 2019 kändes vi väldigt spännande. Många nya namn presenterades på Björkövallen med Marko Babic vid rodret. Babic är en riktigt klasstränare och jag tror alla i Björkö har lärt sig mycket av honom. Marko förändrade bara på några månader Björkös fotboll helt och hållet. Vi skulle bli ett mycket mer spelande lag och spela en offensiv fotboll. Vilket vi visade prov på redan i första försäsongsmatcheen, 5-5 slutade den om jag inte minns fel. Försäsongen överlag såg väldigt bra ut ifrån oss. Dessvärre kunde vi inte hålla samma spel men framförallt träningsnärvaro när serien var några månader gammal vilket gjorde att vi hamnade nere i träsket, i år igen. Trots det så tycker jag att säsongen 2019 har varit i positiv riktning, iallafall spel- samt fotbollsmässigt. Men det kan man ju inte tro om man kollar tabellen. Men ibland är det ett skitår som behövs för att sedan hoppa upp på segertåget igen!

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag kommer inte riktigt på några spelare som har övertygat på mig något speciellt. En av seriens bästa spelare är utan tvekan min lagkamrat Jimmy Olausson som återigen denna säsongen visat att han lätt hade tacklat högre serier. Sedan ett stort grattis till Charles som vann skytteligan samt rivalerna Öckerö som tyvärr förtjänade seriesegern! 

Hur ser du på din egen säsong?

Min egen säsong ser jag ganska positiv på ändå. Jag har för första gången på ett bra tag haft tur med mina baksidor som brukar bråka, att dom har hållt hyfsat iår. Det är jag tacksam för. Sedan gjorde jag en del mål vilket givetvis är trevligt som anfallare! Även om jag gärna hade baljat några fler. 

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Svår fråga. Jag tycker alla spelare har visat klass i år, utanför och på plan. Sedan är det så sjukt många ideella inom Björkö som jobbar mycket i det anonyma, som man kanske inte märker. Så jag skulle nog vilja lyfta fram hela IFK Björkö som förening. Visserligen har jag bara spelat i Torslanda tidigare men Björkö är i särklass en av de finaste föreningarna jag kan komma på. Allt jobb och kärlek folk gör och sprider runt plan! 

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Askims-matcherna är två personliga favoriter för mig i år. Jag nätade fyra baljor i vardera match så jag hade ljugit om jag inte sa att de stack ut! Men min favoritmatch i år måste vara Kärra borta där vi vann med 2-1 med en man utvisad! 

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag sörjer stort tillsammans med min moderklubb Torslanda IK som i år trillade ner i division 3, för första gången på himla massa år. Jag har pikat min kollega Ludvig Eknander (mittfältare i Torslanda) hela säsongen men nu i efterhand lider jag givetvis med honom och klubben. Men de kommer tillbaka, det är jag säker på! 

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min fotbollsframtid lite oklar just nu. För tillfället njuter jag av ledighet men vi får se vart jag spelar nästa år. Någon eller några divisioner högre upp hade jag inte varit främmande för men samtidigt så hade det varit trevligt att ligga i toppen av division 4 nästa år mer Björkö! Vi får se!

Stort tack!

Stort tack till bloggen för i år. Alltid lika kul läsning. Vi syns nästa säsong!

 

Dags för MIF:s Reutherborg:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Nu i efterhand så är vi nöjda med att vi höll oss kvar i division 4. Snacket innan säsong var dock att hamna topp-3 och att försöka hota Velebit och Öckerö. Vi inledde säsongen svajigt och kände att vi tappade toppen rätt tidigt, vi åkte på tunga skador på viktiga spelare och motgångarna kändes av. Vår tränare Jonatan Gerth och ledningen drog inte åt samma håll, och det slutade med att de gick skilda vägar innan sommaruppehållet. Med positiv energi tog istället gubbarna Simon och Anders över tränarstaben med målet att hålla oss kvar i 4:an. Fokusen låg på att hitta tillbaka till att ha kul på plan och att därefter uppnå resultaten, vilket de lyckades med.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Tycker Öckerö har ett ungt och spelande lag som hör hemma högre upp i seriesystemet.

Hur ser du på din egen säsong?

Fjärdeplats i den interna skytteligan!

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Bosse har väl varit i föreningen i 100 år, han förtjänar all beröm!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Skönt med uppehåll efter ett tråkigt fotbollsår. Troligtvis kommer suget tillbaka till våren och då får vi se.

Stort tack!

 

Vi avslutar med Askims Abrahamsson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Lite av en bergochdalbana. Gör ofta en bra och en dålig halvlek där vi ofta blir straffade ganska rejält under den dåliga, och ofta får jobba i uppförsbacke. Kan låta helt galet, men mer än hälften av alla målen vi släppt in har kommit på en fast situation. Hade vi tagit bort dem hade vi helt plötsligt varit ett topplag.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Det fanns några spelare jag verkligen tyckte stack ut och som borde spela ett par divisioner högre än 4:an. Öckerös mittback (nummer 6 om jag minns rätt) och GFF:s anfallare Charlie var två av dem, men även Rossi i Velebit.

Hur ser du på din egen säsong?

Även fast vi legat i botten hela säsongen kan jag inte vara allt för missnöjd med att göra 20 mål. Ledde skytteligan en stor del av säsongen men tappade ledningen sista matcherna av Charlie i GFF som gjorde 7 mål mot Mölndal och 3 mål mot oss. Men i slutändan är det viktiga att vi lyckas hålla oss kvar och att Askim (med ett ganska nytt och ungt lag nästa år) kan fortsätta spela divison 4 fotboll.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Svårt att lyfta en enskild spelare när jag tycker de flesta krigat på och kämpat till mållinjen. Däremot tycker jag vår målvakt Wilhelm förtjänar stort credd. Han var definitivt en av de bättre spelarna i serien och höll oss kvar i många matcher. Hade nog inte löst kontraktet om det inte varit för honom. Även starkt att fortsätta kriga på och göra fantomräddningar match efter match när vi förlorat så mycket.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Björkö borta, definitivt. Efter en första halvlek där Björkö knappt kommer över planhalvan och vi leder med 2-0 (men som likaväl kunde varit 5-0), släpper vi sedan in 5 mål på fasta situationer och förlorar med 5-2. Björkö var bättre än oss i andra halvlek, men med en så bra första halvlek och sedan släppa in 5 mål (dessutom alla på fasta) var extremt surt.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Glädjs åt Öckerö som vann serien rättvist och säkert kommer göra en bra säsong i division 3 nästa år. Lider med min gamla klubb Näset som var nära att avancera till division 4 men föll än en gång på mållinjen.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Kommer testa med ett par andra klubbar innan jag bestämmer mig för nästa år, men beror även på vad som händer i Askim (speciellt nu när många lämnar/slutar). Det mest troliga är att även jag lämnar, men ingenting är spikat än.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Erik, Andreas, Robert och Patrick för att de tog sig tid! 

 

/Rasta