Igår spelades den andra matchen i kvalet till division 5 och i helgen börjar kvalet till division 6!

 

TORSDAG 31/10

Kval till division 5

FC Bosona-Bosna IF – Tynnered FC 2-3 (0-2)

FC Bosona-Bosna IF vann sin första match i gruppen (4-3 mot Neutrala) så hade laget chansen att kliva upp i femman. Då krävdes det dock seger mot Tynnered FC hemma på Länsmansgårdens IP igår. Tynnered fick dock en drömstart då Egzon Behrami satte 1-0 redan efter två minuter! TFC hade 2-0 i paus efter att Mohamad Babayigit utökat på straff. Med kvarten kvar av matchen kom också 3-0 när Behrami satte en frispark! Det hann dock hända mycket under den sista kvarten och först fick båda lagen varsin spelare utvisadAjdin Hrnjica reducerade sen till 1-3 innan Bosona-Bosna fick ett rött till! Trots detta kom 2-3 på övertid när Adis Hamidovic satte en straff! Trots förlusten kan de båda reduceringsmålen bli avgörande när kvalet ska avgöras i helgen.

Bosona-Bosnas Mensur Lagumdzija sa så här om matchen:

”Kort och gott var Tynnered det bättre laget. Svårt att peka på vissa spelare när hela deras lag består av duktiga spelare. De gör 1-0 tidigt via ett fint skott. 2-0 kommer kort därefter via en välförtjänt straff. I andra gör de 3-0 via en snygg frispark. Sen gör vi det vi är duktiga på och det är att kriga. Vi gör 3-1 via ett inlägg om inte jag minns fel och sedan även 3-2 via straff vilket blev slutresultatet. Tynnereds målvakt får rött kort mot slutet och två av våra får också se det röda för lite prat. I helhet var Tynnered det bättre laget och vi önskar de lycka till framöver. Domarna ska också ha tack som lyckas göra ett bra jobb med tanke på att det var cirka 250-300 pers i publiken och bra tryck.”

TFC:s Haris Hadzic hade följande att säga om segern:

”Full fokus idag, vi tar ledningen nästan direkt i matchen, vi börjar bra men ger bort matchen vid vissa tillfällen. Men Bosona-Bosna krigar igenom hela matchen men svårt när man ligger under med 3-0. Våran målvakt blir utvisad och vi tappar lite fokus då de får en straff och ett mål på någon fast situation. Men vi vinner matchen rättvist då jag tycker att vi var det bättre laget. Roligt med så mycket publik och fantastiskt trevliga spelare i Bosna. Nu går vi mot femman!”

Så är läget i gruppen nu:

Sista kvalmatchen spelas alltså nu på söndag (3/11) mellan Tynnered FC och Neutrala IF på Åkeredsvallen klockan 16.00. Gruppen lever alltså i högsta grad då ALLA tre lagen fortfarande har chansen att vinna gruppen och gå upp i femman!

För Tynnered så blir det gruppseger om laget vinner eller kryssar!

För att Neutrala ska vinna gruppen så gäller det att slå Tynnered med två måls marginal (då vinns gruppen på målskillnad) eller med ett måls marginal om det blir många mål (tex 4-3, 5-4, 6-5 osv). Skulle Neutrala vinna med 1-0, 2-1 eller 3-2 så vinner FC Bosona-Bosna IF gruppen! Vid 1-0 och 2-1 så tar Bosona-Bosna det på fler gjorda mål och vid 3-2 så hamnar både NIF och Bosona-Bosna6-6 men då tar Bosona-Bosna det på inbördes möten. Vinner Neutrala med uddamålet men med 4-3, 5-4, 6-5 osv så vinner Neutrala gruppen på fler gjorda mål.

Det blir alltså ytterst spännande på söndag!

 

Imorgon lördag (2/11) drar också kvalet till division 6 igång!

Första paret ut är 7B-trean Knippla IK som tar emot 7C-trean AIF Göteborg hemma på Tranbärsvallen. Precis som i kvalet till femman är det bara gruppsegraren som kliver upp. Vinnaren i morgondagens match möter sen gruppens tredje lag, Vatra KIF, på onsdag! Skulle det sen behövas en sista match så spelas den nästa helg.

 

/Rasta