Dags för för lite intervjuer från 5A-säsongen!

Vi börjar med Tobias Sanne (Ytterby IS), Aristides Rodriguez (Angered MBIK) och Niclas Bjärnlind (Partille IF FK):

 

Först ut är seriesegrarna Ytterbys Sanne:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Jag kom in till laget några dagar före första seriematchen så har ingen riktig koll hur försäsongen var för oss. Vi hade i vilket fall ganska lätt i början av säsongen där det egentligen bara var match i en timme de första sex matcherna. Spelmässigt såg det ut så under hela säsongen där vi spelade och motståndarna försvarade, men resultaten blev lite jämnare under årets gång eftersom det är alltid roligt att ta poäng från serieledarna. Vi vann tillslut serien med en omgång till godo och det var en skön känsla som hela Ytterby IS hade längtat efter med några tunga år i bagaget.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag skulle säga att tabellen speglar verkligheten på ett bra sätt. Jag vet att fotboll kan spelas på flera olika sätt men jag föredrar ändå när man spelar bollen till varandra och skapar chanser därifrån. Jag imponerades därför mest av Angered MBIK som vill spela fotboll på ett liknande sätt som vi istället för att bara sparka och springa. En del bra spelare som är trygga med boll och jag tycker att de förtjänar att gå upp från den här divisionen så de får helt enkelt lycka till med kvalgrupperna eller i ett eventuellt kval!

Hur ser du på din egen säsong?

Jag kom som sagt in till säsongen sent och hade inte lirat så mycket boll sedan förra säsongen. Men jag känner att man kom snabbt in i det eftersom det är ett bra lag att spela i med spelare och ledare som kan tänka fotboll. För första gången på många år fick jag spela i ett lag som ägde boll stora delar av matchen, vilket passar mig bra eftersom det är mycket roligare att spela med en fotboll än att springa runt och jaga den. Säsongen kändes helt enkelt bra för egen del men det är såklart med hjälp av alla i laget.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Det är svårt att bara ta fram någon eftersom det är från gubbe ett till gubbe 52 eller vad vi kan vara i denna organisationen kring träningar och matcher, med allt från spelare till ledare till folk som arbetar runt laget. Jag skulle ändå vilja lyfta fram huvudtränare Robert Tartagni som enligt mig vet hur fotboll ska spelas och kan föra fram sina idéer och tankar till spelartruppen. Skulle även vilja lyfta fram Fabian Andersson lite extra som enligt mig är absolut bäst i den här serien, han gör lite vad han vill med motståndarna och enda sättet för dem att stoppa honom var att antingen ta en frispark eller ett gult. Jag vill verkligen lyfta fram en till person som kanske den viktigaste i laget, Mikael Olsson, vår tränare/materialare som ständigt skapar de bästa förutsättningarna för oss inför varje träning och match utan undantag, han är en person som är guld värd som kanske inte alla tänker på.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Näst sista omgången mot IF Vardar/Makedonija, den står absolut ut från de andra matcherna. En riktigt go känsla att vara med och vinna en serie.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Gläds med att Romelanda UF inte fick ta ett steg ner utan klara sig kvar i serien.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Vet faktiskt inte riktigt hur det kommer att se ut för egen del nästa säsong just nu.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med ABMIK:s målvakt Rodriguez:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Det var en bra säsong för oss. Vi klarade att gå upp till 4:an så vi är mer än nöjda! 

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag blev väldigt imponerad av Ytterby, det kändes som de var välstrukturerade i sitt spelsätt och det resulterade med en välförtjänt serieseger!

Hur ser du på din egen säsong?

Jag är såklart nöjd med min egen säsong, även om det blev 21 insläppta mål på 18 matcher. Jag har hållit mig ifrån skador och avstängningar samt tycker att jag har jobbat hårt, så som resten av laget. 

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Hela laget ska såklart få beröm för en bra genomför säsong men extra stort kred till våra unga lirare som går in och ger järnet i varje match (Harun Ibrahim, Oliver Ocampo, Anas Mohamed, Mattias Yildirim och Mehmet Uzel). 

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Hemmamatchen mot Ytterby där vi hela laget presterar oerhört bra, nog den bästa matchen vi gjort i år! 

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag är extra glad för Kortedala som går upp till division 3 efter att ha vunnit kvalet upp. 

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Just nu ser det ut som att det blir en till säsong med Angered MBIK, men stänger givets inte dörrarna för högre divisioner! 

Stort tack!

Stort Tack!

 

Vi avslutar med Partilles Bjärnlind:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vi avslutade 2018 starkt och fick inför den här säsongen tillbaka ett par duktiga hemvändare så vi hade höga förväntningar. Åres serie höll dock klart högre klass jämfört med förra året och vi var aldrig nära en topplacering. Vi slutade trea till slut vilket får anses godkänt. Med lite flyt hade vi kommit tvåa och gått upp men vi hade lika gärna kunnat sluta femma också.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Ytterby imponerade och vann serien välförtjänt. Jag tyckte dom var bästa laget förra året också och i år var dom mer effektiva framför mål. Individuellt tycker jag Steffen Hjort Sörensen i Ytterby och Marius Evensen i Älvängen varit bäst.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egen säsong är godkänd, jag fick vara skadefri och spelade alla minuter för första gången på många år. 

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Sextonåriga Felix Jerkersson har utvecklats mycket under året och blir spännande att följa nästa år. 

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Gläds med Ahlafors som efter imponerande 9 raka säsonger i trean lyckats ta sig upp i tvåan igen. 

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min fotbollsframtid är oklar i dagsläget som den alltid är i oktober. Kommer spela fotboll nånstans nästa år, om det blir division 5, division 6 eller korpen återstår att se.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Tobias, Aristides och Niclas för att de tog sig tid!

 

/Rasta