Vi kör vidare med fler intervjuer från 5A!

Niklas Ahlbom (Älvängens IK), Kenneth Lindfors (Finlandia/Pallo AIF) och Pontus Svedberg (Utbynäs SK):

 

Vi inleder med ÄIK:s Ahlbom:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Säsongen skulle jag vilja sammanfatta som en godkänd sådan, vi fick in bra med spelare inför säsongen och siktade på en topp 3 placering. Vi hade allt i egna händer inför den näst sista matchen men som tyvärr slutade i förlust. Presterade väldigt bra mot toppmotstånd och tog många poäng där, men tyvärr gör vi några riktiga plattmatcher mot lite svagare motstånd.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Personligen tycker jag att Partille var imponerande, organiserade och gjorde det svårt för oss i båda matcherna.

Hur ser du på din egen säsong?

Sett till mina egna prestationer är jag helt okej nöjd, spelat på flera positioner och tagit ett helt annat ansvar än tidigare. Kommer spela vidare i Älvängen även nästa säsong, vi har något riktigt bra på gång med många unga samt rutinerade spelare.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Det finns många i laget som gjort avtryck och förtjänar beröm, men får jag peka ut en spelare som tagit älgkliv så är det Edvin Baljhagen. När Niklas Tidstrand skadade sig mot slutet av säsongen så gick Edvin in på sittande mittfält och dominerade totalt.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag gläds med med min tidigare klubbadress Ahlafors IF som tog klivet upp till division 2.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Finlandia/Pallo AIF:s ena tränare Lindfors:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Den får ett godkänt betyg, inte mer. Vi utvecklade vårt spel under året, framförallt vårt försvarsspel. Vi gör en bra första halva av säsongen men tyvärr en sämre andra halva. Vi hade hoppats på att slåss om de platser som kan innebära uppflyttning eller kval och nådde tyvärr inte hela vägen. Ytterby var värdiga vinnare och vi var fyra lag där bakom som slogs om andraplatsen. 5 poängs marginal mellan 1:an och 5:an berättar hur tight det var i toppen. En 5:e plats är vi inte nöjda med men som sagt, det var tight i toppen och får se till vår utveckling som lag som en bra faktor.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Som lag måste det vara Ytterby som spelade som ett lag match efter match, oavsett vilka som var på plan så visste alla spelarna om hur dom skulle spela. Tyder på att tränare Tartagni gjorde ett väldigt bra jobb med truppen och som jag skrev ovanför så var dom värdiga vinnare! Gillar även det jag såg av både Älvängen och Partille.

När det gäller spelare så får det bli Marius Evensen i Älvängen. Att han vinner skytteligan är självklart jättebra men det är framförallt är det det han utför på plan som var än mer imponerande. En spelare som alla lag gärna skulle vilja ha i sitt lag och naturligtvis även vi! (läser Marius detta så får han se det som inbjudan 😉 )

Hur ser du på din egen prestation som tränare?

Den får ett något lägre betyg än vad lagets prestationer fick. Jag är nöjd med hur vi utvecklade vårt försvarsspel men mindre nöjd att jag inte fick samma utveckling i anfallsspelet som jag önskade. Jag ställer högre krav på mig själv och kan inte vara helt nöjd med säsongen i helhet, då även jag hade som målsättning att vi skulle sluta på några platser högre. Det finns saker jag kunde ha gjort bättre och förhoppningsvis kan lära av mina misstag redan till nästa säsong!

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Ska jag peka ut en person så måste det bli Richard Olsson och inte bara för det han uträttar på matcher och träningar utan för den ledare han har utvecklats till de åren jag har haft honom. Sen tycker jag hela truppen är ett gäng som verkligen tar ansvar, både i med och i motgång och har en grym sammanhållning.Det är en grupp som ständigt vill utvecklas och ställer krav både sig själva och som lag, vilket är inspirerande för mig som tränare! Även Finlandia som förening förtjänar en hel del beröm för hur klubben sköts och att man inte gör skillnad på varken dam eller herrlag, flickor eller pojkar eller stora eller små.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Matcherna mot Ytterby, Älvängen och Partille var riktigt roliga att spela då det är lag där det var tuffa matcher, lag som spelar en bra taktisk fotboll och har en tydlig spelidé. Sen är det ett anfall som står ut över hela säsongen för vår del och det är i matchen mot Vardar och jag tror att det var 3-0 målet där alla i laget rör bollen minst en gång var och det är uppemot 20 passningar innan vi sätter bollen i mål. Ett mycket vackert anfall som är en tränares dröm att få se på denna nivån!

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag gläds med mitt gamla lag Bergsjö IF som förhoppningsvis nyper andraplatsen i div 6A och tar klivet upp. Dom har gjort en bra säsong med Pelle ”Knickers” Lagerqvist som tillsammans med Valon Hetemi har fått till ett bra lag i år. Extra kul att deras starke man, eldsjäl och en av grundarna, Kurt Larsson äntligen får en säsong där hans stackars hjärta inte behöver sitta i halsgropen varje match!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag har som ambition att fortsätta utvecklas som tränare och fortsätta att gå fler steg på tränarutbildningen och även träna lag högre upp i seriepyramiden. Men efter samtal med flertalet spelare, flera samtal med sportchefen och även tagit men en rejäl funderare så känner jag/vi att vi inte är färdiga med varandra riktigt ännu och jag kommer även träna Finlandia nästa säsong. Det finns saker som vi kan förbättra i vårt spel och som lag vilket är inspirerande för mig.

Stort tack!

Vill även tacka dig Rasta för det otroliga arbete du gör för lokalfotbollen och gör den än mer intressant!

 

Vi avslutar med USK:s Svedberg:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Ja, den kan sammanfattas som väldigt mycket upp och ner. Försäsongen började otroligt lovande med många killar på träningarna och ett bra tempo. När säsongen sedan börjar så börjar en hel del killar jobba tråkiga tider och våran träningsstatistik är väldigt dålig över hela säsongen. Det blir lite kontroverser innan sommaren och klubben tvingas till lite ändringar. Vi gör en fin avslutning på vårsäsongen och visar vilken nivå vi kan nå. Höstsäsongen visar tyvärr hur dåliga vi kan vara i de sämsta stunderna. Skönt att en säsong med en del strul är över.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Ytterby måste man ju ändå nämna här som gör en väldigt fin säsong och visade styrka att hålla hela året.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egen säsong ser jag väl som ok, vill som vanligt få ut väldigt mycket mer men man håller väl ingen högre nivå och får därav vara nöjd. En säsong utan skador och 1 gult på 19 matcher är en bra utveckling.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Våra juniorer som kommer upp och visar att de verkligen vill ha våra platser och ska jag nämna en spelare så blir det Jesper som varje match offrar sin stackars kropp till 100%!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Match jag minns är hemma mot Ytterby där jag tror vi gör våran bästa match denna säsong. En period i matchen är vi en man mindre men står ändå upp otroligt bra och visar att vi har en bra nivå i laget.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Götaholm gör en väldigt fin säsong och efter många års slit så tar de äntligen steget upp så dom grattar man och välkomnar till Lemmingsvallen nästa år! Hoppas även att Kortedala tar steget upp igen!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Den är i Utbynäs men nästa år är det bara spela som gäller och inga tränaruppdrag.

Stort tack!

Tack igen Rasta för ett gediget jobb!

 

Bloggen tackar självklart Niklas, Kenneth och Pontus för att de tog sig tid!

 

/Rasta