Här kommer ännu fler intervjuer från 5A!

 

Edmond Shala (Björndammens BK), Mio Hopkins (Floda BoIF) och Edvin Alexandersson (Hönö IS):

 

Vi drar igång med BBK:s tränare Shala:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Säsongen började jättebra. Vi spelade bra under försäsongen och gick hela vägen till final i Östra Cupen. Där och då såg allt jättebra ut. Efter/under cupen så åkte vi på 6-7 skador på tongivande spelare, och detta hände lagom till seriepremiären. Och så fortsatte hela säsongen tyvärr. Det var skador på skador på skador. Och som om inte skadorna var nog så började flera spelare tröttna på spela fotboll. Då vi inte har den bredden så tog det väldigt hårt på oss. Men vill även passa på lyfta fram dom som faktist ställde upp och hjälpte oss till nytt kontrakt. Hela säsongen gick ut på egentligen få ihop ett lag lagom till match. En skitsäsong från våran sida. Så förhoppningsvis så blir det bättre till nästa.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag blev väl inte jätteimponerad av några lag direkt. Däremot så imponerade Älvängens offensiv på mig. Speciellt deras högerytter (som jag inte kommer på namnet på).

Hur ser du på din egen prestation som tränare?

Min egen prestation har jag väl inte så mycket att säga om. Som jag sa innan så var fokus på få ihop ett lag innan match. Hade egentligen ingen tid till annat. Sen kan man inte göra så mycket med 8-10 personer på träningarna.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Som jag sagt i tidigare intervjuer så brukar jag inte ge beröm till enskilda individer. Men med tanke på hur det sett ut i år så måste jag lyfta fram några. Vi börjar med våran målvakt Aleksander Petrovski, som skolade om från anfallare till målvakt vid 36-års ålder. Han har varit outstanding i år. Sen måste jag även lyfta fram Ibrahim (Ibra) som imponerat stort på mig. Och sist men inte minst Pontus Börjesson som levererar säsong efter säsong.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Finns en match som står ut extra mycket. Och det är matchen mot Älvängen hemma, där vi har kniven mot strupen och måste egentligen vinna för att ha chans att stanna kvar. Och där hamnar vi i underläge mot ett jättebra Älvängen. Men rycker upp oss och vänder på hela steken och vinner med 3-2.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

I år så har jag inte haft tiden att hålla koll på lokalfotbollen. Så jag kan tyvärr inte svara på den frågan. Mer än att jag hoppas verkligen att ANGERED tar klivet upp till 4:an. För det förtjänar dom verkligen.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min framtid är hos Björndammen, i alla fall en säsong till. Sen får vi se vad som händer efter nästa säsong.

Stort tack!

Vill passa på att tacka dig och bloggen för ett grymt arbete. Och på återseende nästa år. 

 

Vidare till Flodas Hopkins:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Jag skulle sammanfatta vår säsong otroligt tuff. Vi kämpar oss igenom denna säsongen och vi lyckas. I början av säsongen var i en väldigt tunn trupp där majoriteten av spelarna som spelade var juniorer. Om jag minns rätt så var det i slutet av första halvan som flera seniorer kom tillbaka vilket verkligen behövdes. Seniorerna tillför oss unga otroligt mycket på och utanför planen.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Det laget som jag blev mest imponerad av var Ytterby. Ytterby förtjänade att vinna serien. Jag mötte de endast på hemmaplan och då var de otroligt snabba med boll och väldigt samspelta.

Hur ser du på din egen säsong?

Om jag ser på min egna säsong är jag nöjd. Jag känner att jag utvecklats otroligt mycket och gjort det bra under matcherna jag spelat. Jag hoppas såklart på att nästa säsong blir ännu bättre!

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

De jag skulle vilja berömma är mina tränare för att de har lyckats med att utveckla många spelare. Vår huvudtränare Fredrik Persson vill jag också tacka för att han lyckats få oss att hålla oss kvar i femman i år dessutom tycker jag att han gör det otroligt bra som tränare.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min fotbollsframtid är att spela kvar i Floda. Jag hoppas att nästa säsong går bättre och utifrån så vi spelat de senaste tror jag verkligen att vi kommer göra en mycket bättre säsong från början till slut.

Stort tack!

 

Vi avslutar med HIS Alexandersson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Eftersom vi åker ut kan jag inte sammanfatta det annat än en riktig skitsäsong.. Våren kantas av alldeles för många simpla misstag som leder till mål för motståndarna och förlorade matcher. Hösten är bättre men vår oförmåga att vaska fram målchanser och vinna dom avgörande matcherna gör att vi slutar sist i 5A.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Ytterby är jag väldigt imponerad av, dom har en tydlig spelidé som de följer väldigt och motståndarna får springa väldigt mycket. Mycket värda seriesegrare, grattis! Har ganska dålig koll på enskilda spelare och namn men finns flera kompetenta spelare i 5A.

Hur ser du på din egen säsong? 

Varken bra eller dålig. Spelar nästan alla matcher och gör väl det okej, alldeles för dåligt att bara göra en assistpoäng och noll mål men blev i alla fall inte avstängd pga kort i år.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Tyvärr inte. Vi har flera individuellt duktiga spelare men som lag misslyckades vi och då är vi inte värda beröm.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Vi hade en vecka på hösten där vi först slog Vardar en fredag i Backa och fredagen efter slog vi Finpa i Tuve. Det var en bra vecka och man kunde hålla huvudet högt på stan. Tråkigt nog hade vi Ytterby borta fredagen efter….

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Vill rikta ett stort grattis till Öckerö IF som nästa år ska spela i 3:an och till Carl Wiklander som inte kan sluta göra mål.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Just nu är den ganska oklar. Jag har inte tränat sen sista matchen och vet inte om jag kommer träna innan januari. Just nu är inte fotboll det roligaste i världen, tyvärr…

Stort tack!

Stort tack för en fantastisk blogg som gör lokalfotbollen roligare och mer intressant, må väl!

 

Bloggen tackar självklart Edmond, Mio och Edvin för att de tog sig tid! 

 

/Rasta