I helgen avgjordes kvalet till division 5 och kvalet till division 6 inleddes. Det blev dramatiskt i båda matcherna!

 

LÖRDAG 2/11

Kval till division 6

Knippla IK – AIF Göteborg 1-1 (1-0)

I lördags inleddes kvalet till division 6 när AIF begav sig ut i till norra skärgården och Tranbärsvallen för att möta Knippla. Hemmalaget inledde målskyttet då Robin Eriksson satte 1-0 efter 24 minuter. I början av andra var det dock utjämnat efter ett självmål. Matchen bjöd inte på några fler mål under ordinarie speltid. Det slogs dock straffar efter matchen om det skulle vara så att alla matcherna slutar 1-1. Den straffläggningen vanns av Knippla med 8-7. Som bloggen påpekat innan bör det alltid slås straffar efter första matchen oavsett resultat.

KIK:s tränare Bosse Carlryd sa så här efter matchen:

”Matchen har inte sjunkit in ännu men vi känner stor besvikelse att vi inte vann matchen. Stundtals jämnt spel men det som grämer är ett flertal frilägen som vi bränner (oflyt och oförmåga). Nu har vi inte saken i egna händer utan behöver vinna mot Vatra som i det läget inte har något att spela för i sin match mot AIF. Dock kan det vara ett värde i att bli tvåa om det blir något lag i sexan som lägger ner 2020. Vi laddar om och försöker prestera effektivare i sista matchen för säsongen.”

AIF:s Kim Holm sa så här om matchen:

”En tung och kuperad gräsmatta i november bjöd kanske inte in till skönspel idag. Vi saknade några gubbar till matchen idag men ställde upp med gott humör. Det blev en ganska grötig match med mycket närkamper och en hel del långbollar. I första halvlek är matchen ganska jämn. Knippla spelar en hel del snabba längre bollar och kommer upp på en del farliga lägen. Vi försöker ofta spela oss ur situationer men behärskar inte underlaget och rör till det för oss själva ibland. Knippla gör 1-0 i första halvlek. Efter deras mål lyfter vi oss något och avslutar halvleken med bättre spel. I andra halvlek får vi till någon bra kontring, och pressar dem något. Vid ett sådant tillfälle rensar en av deras försvarare rakt på egen gubbe och bollen studsar in i målet. Resten av andra halvlek får inget av lagen till något bra ihållande spel. Knippla skapar dock fler farliga lägen än oss när de kommer runt på kanten på kontringar och även snappar upp någon misslyckad utspark. Matchen slutar 1-1 och resultatet är väl hyfsat rättvisande trots allt. I den obligatoriska straffläggningen visar båda lagen för publiken att det handlar om division 7. Det behövs 12 straffomgångar för att skilja på lagen, och anledningen var inte att alla satte straffarna. Jag får själv äran att missa två straffar (!) och det var nästan skönt att äntligen få gå till duschen. Straffläggningen spelar förhoppningsvis ingen roll så länge vi tar en go vinst nästa match!”

Kvalet fortsätter på onsdag (6/11) då Vatra KIF kliver in i gruppen. De tar emot Knippla IK på Lövgärdesplan 19.30. Det är som sagt bara gruppvinnaren som tar klivet upp i sexan. 

 

SÖNDAG 3/11

Kval till division 5

Tynnered FC – Neutrala IF AVBRUTEN (ställningen 1-1)

Igår spelades den sista matchen i kvalet till division 5. Det var upplagt för dramatik då alla tre lagen (även Bosona-Bosna som alltså spelat klart) hade chansen att vinna gruppen). TFC hade dock de bästa förutsättningarna och tog gruppsegern vid oavgjort. Det var också mållöst i paus men i andra kan sen NIF göra 1-0. I detta läget är det Bosona-Bosna som leder gruppen på flest gjorda mål! Det ser tungt ut för Tynnered som också har en spelare utvisad. Laget får dock in en kvittering och sen får även NIF en spelare utvisad. I slutet av matchen blir det dock lite rörigt. Efter en situation utanför TFC:s straffområde så verkar det som domaren blåser av matchen och Tynnered börjar fira sitt avancemang. Det som har hänt är dock att domaren blev slagen i huvudet av en spelare från Neutrala och han bröt matchen. Självklart oerhört tragiskt att vi får ännu en incident med våld mot domare. Det är sen lite olika rapporter på exakt vad som hände men GP skriver mer om det HÄR. Vi får självklart hoppas att Neutrala som förening tar tag i detta och vidtar åtgärder mot de spelaren/spelarna som inte kan sköta sig. Självklart kommer detta även leda till en rapport och åtgärder från förbundet. Rent sportsligt så kommer Tynnered med största sannolikhet att få segern med 3-0 men även om resultatet 1-1 skulle stå sig så går Tynnered upp oavsett. Neutrala hade behövt vinna med två mål för att gå upp och hade NIF haft en ledningen med 1-0 eller 2-1 när matchen bröts så hade Bosona-Bosna missat uppflyttning på ett 3-0 beslut. Nu påverkade iallafall inte incidenten det sportsliga. 

TFC:s tränare Ibbe Maruvge sa så här om matchen:

”Kasst väder med regn och blåst. Vi åker på rött kort i första halvlek också. 0-0 halvtid. I andra halvlek gör de 1-0 på frispark och tryckte på hela tiden. Vi fick också till en kvittering via frispark. Matchen slutar 1-1 och vi är klara för division 5!”

Stort grattis och jättekul för Tynnered att nå division 5! Men samtidigt självklart oerhört tragiskt för lokalfotbollen med ännu en domarattack. 

Vi får se vad förbundet tar för beslut angående Neutrala. Laget var ju även inblandad i en avbruten match mot Diseröd i årets 6B där det dock är viktigt att notera att förbundets beslut var båda lagen ansågs lika ansvariga för att matchen avbröts då det blev stökigt i slutskedet.

 

/Rasta