Dags för första svängen av 5B-intervjuer!

Marvin Johannisson (IF Väster), Niclas Sandell (Balltorps FF), Carl Gunnarsson (Mossens BK) och Vasilis Liolios (Näsets SK):

 

Vi inleder med seriesegrarna Västers Johannisson:

 

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong? 

Superhärlig säsong! Vi är inte perfekta i vårt spel men har krigat på precis så väl som behövts genom hela säsongen. Trots att våra två stjärnyttrar från förra säsongen inte varit med så mycket har vi tillsammans tagit oss fram. Vi har haft en bred, taggad och positiv trupp på träningarna. 

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Flera lag kan rulla boll finare än oss. Sen Bako i Härryda, är galet att lägga 19 mål med ett lag som ligger sist i serien. 

Hur ser du på din egen säsong? 

Jag har fått vara med och spela mycket vilket är riktigt roligt. Stundtals lite osäkert agerande men har med tiden kommit in i det mer och mer. 

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Alla ledare som sköter det praktiska och behandlar oss som proffs trots att vi bara är avdankade glada amatörer.   

Är det någon särskild match eller situation som står ut? 

Laggans comeback efter sin skada och Felix frispark mot Fässberg!

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Lider med Heden som åkte ner och med Linné som inte åker upp. Båda är riktigt härliga gäng att möta. 

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Spelar vidare i Väster såklart!  Drömmer om debut som anfallare. Hade gärna utvecklat ett bättre självförtroende och lugn på plan. 

Stort tack! 

 

Vi går vidare med BFF:s Sandell:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Säsongen får väl ändå godkänt såhär i efterhand! Vi började lite trögt dem första matcherna och skapade oss en tråkig uppförsbacke redan där. När vi väl fick ordning på spelet blev det också bättre utdelning för oss under matcherna och då kom viktiga poäng in som behövdes för att ta ikapp lagen framför. Vi slutar på en andraplats vilket är helt okej.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Mossen var rätt kämpiga att möta faktiskt. De gav oss en jävla fight över två matcher.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egna säsong är mindre viktigt, det är laget som avgör hur säsongen blir.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Hela föreningen förtjänar mycket beröm, alla inblandade! Det känns som vi gör mycket rätt just nu, vi tar små och rätt steg framåt varje år.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Att vi tar 6 poäng mot Väster.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Nej.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Det blir spel i fyran med Balltorp kommande säsong om de inte dyker upp ett kontrakt från Kina eller liknande. Ska stämma av med min agent Anton Nordbye här om några veckor.

Stort tack!

 

Dags för Mossens Gunnarsson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Mossens BK var riktigt revanschsugna efter förra årets säsong. Efter en bra försäsong hade vi självförtroendet med oss. Det började tungt mot Lagårn och kryss mot Väster. Sedan tycker jag att vi växer och växer för varje match. Rullar mycket boll med mycket rörelse samt att vi får utdelning på våra lägen till skillnad från förra året. Utifrån vår breda trupp lyckas vi hålla hög nivå trots lite manfall emellanåt. Vårsäsongen var helt klart godkänd och hade vi tagit tre poäng mot Väster i sista matchen hade förhoppningarna varit ännu högre. Början av hösten var lite trevande vilket var synd då vi verkligen kände att vi hade häng på toppen. Men efter några onödiga kryss så kom vi snabbt några poäng bakom. Avslutningen var urstark där vi också visar vilken fin fotboll vi kan spela när hela laget drar åt samma håll. Generellt en stabil säsong för oss men om vi ska kunna vara med och slåss i täten krävs 100% fokus i varje match och inte tappa de onödiga poäng som vi gjorde i år.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Eftersom det är min andra säsong här i Göteborg har jag inte 100% koll på alla lag. Men då vi torskade båda Linné-matcherna så måste jag säga dem. Svåra att möta då de låg som iglar på oss matchen igenom och var riktigt aggressiva.

Hur ser du på din egen säsong?

Till skillnad från förra säsongen så har det gått betydligt bättre. Är naturligtvis riktigt nöjd att jag kunnat bidra mer framåt med både mål och assist. Också roligt när vi haft bra kemi mellan lagdelarna och kunnat spela genom oss på mittfältet och därifrån hotat gång på gång.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Då vi gjorde en mycket bättre säsong i år än förra med ungefär samma material skulle jag vilja ge alla högsta betyg. Om jag ska nämna några så självklart mittfältskollegorna David “Körven” Persson och Harry Björklund. Där David bidragit med mycket energi, intensitet och ger alltid 110% samt Harry som är trygg och skicklig med bollen. Även stort plus till målis Daniel ”Preben” Larsson som räddat oss inte bara en gång utan ett flertal gånger. Tror även vi är det yngsta laget och riktigt imponerande att spelare från yngre leden kliver fram och tar för sig.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Har inga specifika situationer utan kommer mest ihåg båda matcherna mot Balltorp där det var intensivt spel och bra rull från oss och vi verkligen kunde spela ut. Hemresan från Donsö var också riktigt skön efter en 1-0 vinst mot dåvarande serieledarna tror jag.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Tycker det är roligt att Hovås som försöker spela fin fotboll gick starkt i slutet och lyckades hålla sig kvar.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Eftersom det inte blev något kval är säsongen 2019 över. Inte tänkt mycket mer på nästa säsong men trivs väldigt bra i laget just nu.

Stort tack! 

 

Vi avslutar detta svepet med NSK:s Liolios:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Varit en ok säsong för oss överlag, spelade riktigt bra fotboll många matcher men hade inte alltid resultaten med oss, synd att vi inte kunde hänga med i toppstriden hela vägen. Låg på andraplats ett bra tag med bara två poäng bakom Väster men tappade viktiga poäng i matcher som man egentligen skulle vunnit. Får ta nya tag nästa år!

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Väster. Väldigt kompakta i deras försvarspel, spelade den smartaste fotbollen i serien och hade många rutinerade skickliga spelare. Albert Hansson. Spelade båda och kollade på några av Donsös matcher denna säsongen där han var med. Snabba fötter, ligger rätt där framme och är klinisk i hans avslut.

Hur ser du på din egen säsong?

Har spelat forward hela livet, men i år fick man spela på högerkanten eller centerback. Kändes lite tillbakadragande att inte vara lika fri för att löpa eller pressa som man alltid vart. Sägs att man gjort bra ifrån sig ändå, men brukar sällan vara nöjd med mina egna prestationer. Många skador som vanligt också, väldigt frustrerande då det var längesen man kände sig 100% inför en match.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Vill lyfta våran yngsta spelare, Viggo Webrant. Trotts hans bara 15 år har han visat framfötterna och modet att ta plats nästan alla matcher denna säsongen med riktigt bra prestationer mot många bra lag och tufft motstånd.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Tror 5-5 matchen borta mot Donsö kommer man komma ihåg länge, svängde rejält!

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Synd att Härryda åkte ur, vart med i serien flera år, hoppas dom snabbt återhämtar sig och tar klivet upp nästa säsong. Kul att Hovås Billdal klarade sig, alltid trevligt med derby! Våran egna Victor Kalasho drog till Husqvarna under sommaren, han verkar trivas och få mycket speltid där. Ska bli kul att följa honom framöver!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Inte så mycket där, ett lag som hört av sig från 3:an och några från 5:an men kommer nog inte bli nåt med det. Trivs jättebra i Näset och kommer ge allt för att gå upp i 4:an nästa år!

Stort tack!

Tackar för frågorna, riktigt bra jobb med bloggen!

 

Självklart ett stort tack till Marvin, Niclas, Carl och Vasilis för att de tog sig tid!

 

/Rasta