Vi kör vidare med lite fler intervjuer från 5B:

 

Daniel Fhager (Donsö IS), Fredrik Herrmann (Kungsladugårds BK), Mick Larkner (IF Warta)!

 

Vi börjar med DIS ena tränare Fhager:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

En väldigt trevlig start på säsongen med fina resultat och semifinalplats i Västra Cupen. Vi ångade på och under första halvan av vårsäsongen så leder vi serien och spelar fin fotboll. Tyvärr tappar vi väldigt mycket efter sommaren samtidigt som jag tycker flera andra lag höjer sig spelarmässigt. Det blir till slut en 6:e plats och det är vi inte nöjda med. Men en tabell ljuger inte och vi hamnade där vi förtjänade. Lagen före oss var bättre helt enkelt. Silver i Skärgårdscupen är bra! I cupen slog vi Styrsö BK med 6-1 vilket är väldigt kul!

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Väster var mycket bra och värdiga seriesegrare med mittfältsgeneralen Eckerman som var fantastiskt bra i första matchen mot oss på Donsö. Vi blev utklassade av Mossen på Valhalla som gjorde en kanonmatch!

Hur ser du på din egen prestation som tränare?

Sådär tyvärr. Tror vi har varit lite inkonsekventa i vår spelidé. Lite fram och tillbaka med spelsystem och vridit och vänt för mycket rent taktiskt. Samtidigt är det frustrerande när vi underpresterar under flera matcher och då vill man hitta nya lösningar.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Flera spelare har varit viktiga för oss men väljer att inte nämna några namn. Vi är två tränare och Mikael Shagerlind är grym att jobba med. Kan klubben utan och innan och har även agerat inhoppare och startspelare ibland. En legend! Vi har även Janne som sköter allt administrativt och Alvar som fixar material mm. Dom är båda guld värda för oss!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Nå finalen i skärgårdscupen var kul. Även om Öckerö var klassen bättre i finalen så var det en ändå kul. Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med? Gläds med Öckerö och IF Väster som vann sina serier. Gillar båda föreningarna skarpt.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Kör på med Donsö ett år till ifall inte nån klubb utomlands lockar. Donsö är nr1 i Sverige. 

Stort tack!

Till sist vill jag tacka för ditt fantastiska jobb med bloggen!

 

Vi fortsätter med KBK:s Herrmann:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Efter förra årets fina avslutning så var våra förhoppningar för att leverera goda resultat under detta året stora. Fin trupp med många duktiga fotbollsspelare. Under våren såg det helt okej ut men man kunde redan då känna att det hackade i maskineriet trots att vi tog lite poäng. När vi sedan fick en hel del skador. Efter Balltorp borta hade vi tre gubbar på akuten. Dessvärre för laget så var en av dessa navet i laget, Martin Vallin, som slet av korsbandet och därmed inte medverkade mer under säsongen. Jag har inte helt koll men poängskörden efter detta kan inte vara stor. Vi klarade kontraktet vilket är en bit ifrån målsättningen men med tanke på hur säsongen utspelade sig är det bara att blicka framåt mot nästa år.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Det lag som sticker ut i mina ögon är min moderklubb Näset som när de får igång sitt rull är otroligt jobbiga att möta. Måste ha riktigt bra grundmaterial när de har Zaya som tränare och ändå spelar så fin fotboll 😉.

Vad gäller spelare så är Victor Kalasho en duktig fotbollsspelare!

Hur ser du på din egen säsong?

Ja du, jag tänkte skriva att det var ett mörker men när jag tänker efter så är jag inte bättre så den var nog helt okej ändå.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Vi skulle ha rykt ur serien med huvudet före iår om det inte vore för Markus Weimen! Bästa mittbacken i serien! Sen förtjänar vår underbara materialare Roland ”Rolle” Vallin ett omnämnande. Han gör ett jättejobb för ett gäng otacksamma mediokra glada entusiaster.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Matchen mot Väster när vår vikarierande kapten Christoffer Ulvdalen tar ett taktiskt rött efter 15 minuter och vi spelar 1-1 efter en heroisk kämparinsats!

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Kan inte påstå att jag varken glädjs eller lider med något lag men att slippa spela på FC Hedens Härlanda 1 eller vad den heter kan jag ändå glädjas åt. Det var nog den värsta konstgräsplanen jag spelat på. Jag tror att Heden 3 efter hästinvasionen var i bättre skick. Sen hade dom gärna fått ta ett steg upp istället för ner men sånt händer.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Det rullar nog på i samma hjulspår som de senaste 7 åren. Med skillnaden att framtiden börjar närma sig sitt slut.

Stort tack!

Tack för en trevlig blogg!

 

Vi avslutar med Wartas Larkner:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vår säsong var väldigt upp och ner. Det fanns tillfällen då vi spelade väldigt bra och det fanns tillfällen då vi inte gjorde det. Generellt är jag ganska missnöjd med resultaten och vet om att vi är bättre än så. Det är väl bara att sikta på nästa år och hoppas att vi då kan hålla oss på vår högsta nivå igenom hela året.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Det var en kille i Donsö som var riktigt duktig. Jag kommer inte ihåg vad han heter men han gjorde ett jävla mål mot oss när vi var där ute och spelade.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag känner själv att jag har underpresterat hela säsongen och har svårt att peka ut en konkret anledning till det. Det känns lite som att glöden som tidigare funnits där har slocknat lite för tillfället. Jag hoppas på att försöka tända den igen inför nästa säsong.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Våran allt-i-allo-tränare, Raymond Kask. Han ger verkligen sitt allt till vårt lag. Han tvättar efter varje träning och match, han hänger matchkläder på rätt ställe innan varje match, han bakar och bjuder hela laget efter nästan varje match, bland mycket annat. Alltid go och glad. Utan honom hade Warta inte varit Warta.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

När vi gjorde 2-2-målet i slutsekunderna mot FC Heden på hemmaplan. Det var en otroligt skön känsla, trots att det var en match vi borde ha vunnit.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Oerhört roligt för Öckerö att vinna sin serie, jag är nära vän med deras målvakt Koffe och gläds verkligen med honom!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag tror att jag kommer stanna kvar i Warta iallafall ett tag till, men allt kan hända, antar jag! Jag hoppas mest att jag lyckas hitta tillbaka till lyckan inom fotbollen som jag känt igenom hela livet.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Daniel, Fredrik och Mick för att de tog sig tid!

 

/Rasta