Vi bränner även av lite intervjuer från 6A:

Fenán Zemui (Götaholm BK), Valon Hetemi (Bergsjö IF) och Philip Bladh (Gamlestaden FF)!

 

Vi inleder med seriesegrarnas anfallare Zemui:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Säsongen har vart grymt bra, går som inte att klaga på så mycket när man vinner en serie. Vi har sedan dag 1 haft en tydlig spelidé som vi har strävat efter att följa, samt när spelet inte har funkat så har vi även visat mycket hjärta och de har visat resultat. Det är även kul att det är ett stort engagemang i klubben att utveckla de unga samt låta de spela A-lagsmatcher.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Vilken höstsäsong Bosona/Bosna gör efter en svängig vår, så det är bara att gratulera till kvalplatsen samt önska dem all lycka i fortsättningen. Även Fröjden är ett bra lag med vassa anfallare.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag är nöjd med min säsong, 19 mål på 19 matcher och främst att man har varit med och bidragit till serieseger.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Alla förtjänar verkligen ett beröm – spelare, tränare, styrelsen och supportrar, alla har verkligen bidragit mycket under hela säsongen. Så stort tack till allihop, för det var som sagt 27 år (?) sedan Götaholm sist vann en serie! Måste även gratulera Tobbe Bui som blev åretsskyttekung i serien!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Minnesvärda matchen är seriefinalen mot Bergsjö IF där vi vinner med 6-3 och vi säkrar seriesegern! Samtliga spelare var verkligen laddade och fokuserade inför matchen. Vi spelade disciplinerat och följde matchplanen. Det blev även ett vilt firande efter slutsignalen.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Kul att Kortedala IF vann sin kvalgrupp och ska spela division 3 nästa år! Så Grattis!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

I dagsläget så har jag inga planer än att fortsätta spela med Götaholm nästa säsong!

Stort tack!

 

Vi fortsätter med BIF:s ena tränare Hetemi:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vår säsong har verkligen varit en bergochdalbana. Vi började säsongen med nya tränarpar och många nya spelare men lite oviss om hur vi skulle klara oss i 6:an. Efter några turbulenta veckor blev det ett nytt tränarpar och många spelare som lämnade och nya som kom. Kändes ändå att vi till slut fick en bra och stor trupp, emellanåt var vi uppemot 30 spelare på träningarna. Säsongen började också bra och vi var med i toppen hela tiden men strax innan sommaren började problemen med missnöjda spelare och spelare som slutade och därpå några skador. Tyvärr hade vi bara ett a-lag vilket innebar att vi endast kunde erbjuda matcher till 16 spelare resten fick inga matcher och det är förståeligt att spelarna tröttar och vill inte längre spela. Efter sommaren var det lite oviss om vilka som skulle vara kvar och hur truppen skulle se ut och vi hade hela tiden spelare som kom och gick. Ändå fick vi en kanon höst med 7 raka vinster. Vi var verkligen med i toppen och hade även chans att ta serieledningen med tre matcher kvar. Tyvärr så uppstår nya problem med skador och spelare som inte ville spela, jobb mm. Istället för att ha harmoni och hungriga spelare som vill vinna blev det som sagt problem. Sista och avgörande månaden hade vi 5-6 a-lag spelare på träningarna som vi fyllde på med 13- och 14-åringar för att kunna genomföra träningar. Resultatet av det blev tre raka förluster och slutligen en tredjeplats där vi missar kvalet på målskillnad. Det är lätt att göra en så slutsats men det är inte hela verkligheten. En säsong är lång och det är mycket som man ska få till för att lyckas, allt från god sammanhållning i laget, förutsättningar för att kunna träna, resultatet och allt runt omkring. Det lyckades inte med och därav blev det en tredje placering.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

De två lagen som lyckades med att få till helheten var ju självklart Götaholm som vann på ett övertygande sätt, likaså Bosona Bosna som knep andra platsen. Ett annat lag som vi också var chanslösa i två matcher var Inter Linné och med tanke på hur de spelade mot oss så borde de sluta högre upp i serien.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egna säsong har väl varit ok. Jag har inte varit någon som har stuckit ut eller spelat någon avgörande roll utan mer hållit en jämn och stabil nivå under hela säsongen.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Är det någon som ska nämnas och få beröm är det vår egen Kurt Larsson som är lite av allt i allo och håller Bergsjö IF levande.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

En match som man minns och värt att nämna är första matchen mot Fröjden på Heden. Det var två bra lag som mötes och matchen svängde verkligen där vi började leda med 1-0 men Fröjdens lyckades vända och ledde med 4-1 innan vi återigen vände till 5-4. Men Fröjden fick dock sista ordet och vann till slut med 6-5. Det var en match som hade allt.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag har Kortedala som moderförening och det blir självklart att man kollar lite extra på hur det går för dem. Glädjande är att de gick upp till trean igen. Mindre kul är det som hände med domarna och den diskussion som pågick utan att jag egentligen vet vad som hände mer än det man har läst.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Det blir en säsong till i alla fall men var och hur vet jag inte än. Det är alltid skönt när säsongen är över men lika kul när den drar igång igen.

Stort tack!

 

Vi avslutar detta svep med GaFF:s målvakt Bladh:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vi hade en bra försäsong med avancemang från Östra Cupen där vi slog Sveakurd (division 5) och Semberija (division 4). Men åkte ut mot Björndammen i kvartsfinalen. Men en riktigt bra försäsong. Vi hade en mycket bred trupp (möjligtvis den bredaste i serien). Vi hade en målsättning på topp 4 då vi inför säsongen hade tappat Tobias Bui till Götaholm och någon mer men samtidigt fått in bra spelare med.6

6A var väldigt svårtippad skulle jag tro med tanke på vilka lag som var med. Götaholm toppade upp, Öjersjö och Bergum som kom från 5:an trodde man skulle vara med där uppe, vilket det inte blev. Bergsjö gick väldigt starkt i slutet av förra säsongen och dom skulle va med där uppe. Resten hade jag ingen koll på.

Skulle säga att denna säsongen va väldigt uppochner för oss. Vi förlorar 8 matcher, 6 av dom med uddamål. Vi förlorar bl.a mot Bergsjö där dom får 2 straffar sista 5 minuterna. Truppen försämras ett tag där vi endast har 2 avbytare en del matcher trots den breda truppen vi har. Mycket ljuspunkter där vi slår Götaholm på deras magiska konstgräs, vi slår Fröjdens med en avbytare i princip. Bästa matchen gör vi mot Härlanda på hemmaplan där vi gör en perfekt match skulle jag säga och vinner med 4-0. Men slutet av säsongen är träningsnärvaron dålig och vi tappar viktiga poäng i toppstriden.

Hur ser du på din egen säsong?

Min säsong var väl helt okej. Kände mig väldigt vass första halvan. Jag tränade bra och det gav resultat. Lyckades hålla nollan i 5 matcher vilket är jättekul. Kände att jag kunde bättre i slutet men om jag sammanfattar min säsong så är jag nöjd trots placering i tabellen.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Extra beröm ska våran tränare Christan Brile ha för sitt engagemang. Han har hjärta för GaFF och han var alltid på plats och skapade en bra stämning i laget. Han ska ha stor cred!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Bergsjömatchen som sagt där dom får 2 straffar sista 5 minuterna och innebar vinst för dom. Götaholm var kul att slå såklart! Härlandamatchen på Gamlestadsvallen va våran bästa match.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Gladdes inte åt något lag eller led med något.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag fortsätter såklart i GaFF!

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Fenán, Valon och Philip för att det tog sig tid!

 

/Rasta