Dags för fler 5B-intervjuer:

Läs vad Erik Strömberg (Fässbergs IF), Toni Ceesay (FC Heden) och Bako Löfgren (Härryda IF) har att säga om säsongen!

 

Vi inleder med FIF:s målvakt Strömberg:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Det har varit en tuff säsong för oss på många sätt. Många jämna matcher där vi tappar poäng sent. Vi har haft ett stort problem med att göra mål, att skapa chanser. Vi är inte nöjda, vi vill mycket mer och vi kommer att jobba hårt i vinter med att förbättra vissa taktiska aspekter och skapa bättre synergi mellan våra lagdelar.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag brukar inte titta så mycket på andra matcher. Men i matcherna vi spelade så var båda mötena med Näsets SK våra tuffaste. Även för mig personligen, hade inte en chans på deras avslut.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag tycker att jag har haft en bra säsong ändå. Jag fick en viktigare roll den här gången. Fått göra skillnad för mitt lag, bokstavligt räddat poäng vilket känns fantastiskt. Jämförelsevis då med förra säsongen där man inte behövdes på samma sätt.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Det är svårt att välja. Men jag lyfter fram min stabila mittback Filip ”Stimm” Hjertonsson. Han står alltid rätt, gör aldrig fel, aggressiv och vinner mycket boll och blir aldrig varnad. Vad mer kan man önska från en mittback? Jag minns också en b-lagsmatch där han tar bollen vid mittplan och springer förbi hela motståndarlaget och skjuter in bollen, imponerande.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Personligen så gör jag min bästa räddning i bortamatchen mot Härryda. Ett långt inlägg från mitt höger, jag springer till andra stolpen, anfallaren nickar vid målområdslinjen mot bortre stolpen (mitt höger) och jag lyckas styra den på ribban och över. Vi förlorade tyvärr matchen med 4-2.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag lider med Gårda bk som åker ur sin serie. Båda mina storebröder är involverade i klubben och jag hoppas dom kan återhämta sig. Sen har jag också (i och med vår egna situation gällande kval) kikat lite på Jonsered, Velebit och Kortedala. Jag önskar dom ett stort lycka till inför den sista kvalomgången.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag brukar inte se så långt framåt men fotbollen kommer nog alltid vara där på ett eller annat sätt. Jag vill fortsätta att utvecklas och bli bättre och jag ser redan fram emot nästa säsong.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Hedens Ceesay:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Det är en säsong man snabbt vill glömma. Jag har sällan varit med ett år där man tappat så många matcher från minut 85 och fram. Samtidigt så ljuger inte en tabell och vi hör inte hemma i division 5 efter vår säsong.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag tycker att Balltorp är det lag som spelade absolut bäst fotboll. Dom har en tydlig spelidé och duktiga spelare på varje position.

Hur ser du på din egen säsong?

Är man anfallare och inte kommer över tvåsiffrigt så kan man aldrig vara nöjd.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Jag tycker att Murre i backlinjen har varit fruktansvärt bra, Kim på mitten höjde sig rejält på slutet och smällde in några riktigt fina projektiler. Sedan får man inte glömma coach Tobias som är en eldsjäl och gör allt i föreningen, utan honom finns inte Heden.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Alla dom matcher vi tappade på övertid va sjukt jobbiga och svåra att smälta.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Min moderklubb Angered MBIK följer jag och gläds med väldigt mycket! Så kul att detta unga lag levererar som dom gör. Nu hoppas vi på ett avancemang för klubben.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Som 38:åring så tar jag ett år i taget men min ambition är att ni ska få se några fler baljor i lokalfotbollen från min sida!
Jag blir dessutom pappa i början av året så vi får se hur det påverkar fotbollen. Men det är i FC Heden jag spelar.

Stort tack!

 

Vi avslutar med Härrydas Löfgren:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Skulle sammanfatta årets säsong som väldigt jobbig och svår! Haft ont om folk redan från start och träningsnärvaron har varit riktigt dålig tyvärr. Vårat resultat speglar ju detta väldigt tydligt.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Tycker att Mossen har imponerat en hel del i år! Från att förra året spela riktigt osäkert till att i år vara riktigt bollsäkra och dominera bollinnehav (iaf mot oss)! Både Väster och Balltorp spelar ju också bra men de gjorde dom även förra säsongen.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egna säsong har faktiskt gått hyfsat bra och är ändå nöjd får jag väl säga, speciellt offensivt har det känts bra! Har under året också alltid varit närvarande på träningar och matcher vilket jag tycker är otroligt viktigt.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Ingen förtjänar egentligen individuell beröm utan det är kollektiv för dem gubbar som dykt upp på träningar när det varit riktigt segt och många förluster i rad, de vet vilka de är!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Det är ju såklart matchen mot Donsö hemma där jag lyckades göra fem mål och vi vann matchen med 5-4 i sista minuten! Jävla skön känsla just då eftersom vi fortfarande kunde slåss om sista platserna i 5:an.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Nej, lider väl mest med mitt egna lag och de få spelarna som alltid dök upp på träningarna. Alltid tråkigt när det kommer återbud precis innan träning eller inget återbud alls.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag vill faktiskt stanna kvar i Härryda, suget för att spela är dock väldigt oklart emellanåt!

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Erik, Toni och Bako för att de tog sig tid! 

 

/Rasta