Igår spelades den sista tävlingsmatchen för 2019!

 

LÖRDAG 9/11

Kval till division 6

AIF Göteborg – Vatra KIF 3-4 (1-0)

Det var dags för sista matchen i kvalet till division 6 och det var intressanta förutsättningar. Om något av lagen, AIF eller Vatra, vann så skulle det laget vinna gruppen och spela i sexan 2020. Om matchen dock slutade 0-0 eller 1-1 så skulle gruppsegern gå till Knippla IK (som alltså spelat klart). Vid ett högre oavgjort resultat (2-2, 3-3 osv) så hade Vatra tagit det på fler gjorda mål. När matchen väl drog igång fick hemmalaget AIF en drömstart på Gröna VallenErnst Norling nickade nämligen in en hörna i första minuten! I detta läget var alltså AIF gruppsegrare. Den första halvleken var en jämn tillställning där Vatra rullade en del boll och försökte hitta fram till duktige Flamur Tahiri på topp. Det var dock ett samlat AIF som själva också hade en hel del spel, särskilt via mitten en Joel Otterloo Kuronen och Kim Holm. 1-0 stod sig in i paus.

I början av andra tilldömdes Vatra en straff när Tahiri fick en boll inne i straffområdet och gick omkull. AIF:s målvakt kom ut och Tahiri petade bollen förbi ner mot kortlinjen och blev fälld. Han tog själv hand om straffen och satte säkert 1-1. I detta läget var alltså Knippla vidare som gruppetta. Det dröjde dock inte länge innan Vatra tog ledningen. Laget fick en frispark utanför straffområdet som tog i muren och studsade ut till Bljerim Hoti. Hoti fick på en riktigt fin träff och målvakten fick fingertopparna på bollen men den går in via stolpen! Vild glädje hos bortalaget där matchen också får avbrytas lite på grund av pyroteknik från bortasupportrarna. Vatra alltså i förarsätet och målet betydde även att Knippla inte längre kunde vinna gruppen.

Det fortsatte vara en jämn match där AIF körde på för en kvittering och Vatra låg och avvaktade lite. Med kvarten kvar kommer sen 3-1 för gästerna. Hemmalaget tappar bollen i backlinjen vid mittplan och Tahiri ser att målvakten är långt ute och drar iväg ett skott som går hela vägen in! Vatra backar hem en hel del och ligger på kontring då AIF nu behöver göra tre mål för att vinna gruppen. AIF får även in en reducering (Olle Parck) men det hinner inte bli riktigt spännande då Vatra kontrar in 4-2 (Albert Citaku). Bland det sista som händer är att Milan Kusovic mycket vackert skruvar in en frispark för AIF men närmare än så kommer man inte! Spelmässigt en helt jämn match där dock Vatra tog tillvara på sina chanser bättre. 

Vatra KIF är vinner gruppen och är klara för spel i sexan 2020

Som ni ser så blev alltså Knippla IK tvåa i gruppen. Hade AIF fått in en kvittering i slutet och matchen hade slutat 4-4 så hade AIF tagit andraplatsen. Då det är mycket möjligt att Neutrala IF blir uteslutna ur 6B (pga av domarattacken) så öppnar det upp för en plats till i sexan 2020. Det mest logiska är att den platsen går till tvåan i kvalgruppen vilket alltså är Knippla. Detta är ju dock spekulationer från bloggens sida och vi får avvakta och se vad förbundet beslutar. 

 

Hur som helst, stort grattis till Vatra KIF iallafall! 

 

Därmed vad säsongen 2019 slut men bloggen kämpar på med sammanfattningar och intervjuer och sen blir full fokus på Silly Season och nya serieförslag! 

 

/Rasta