Vi kör på med fyra 6B-intervjuer:

Stefan Zivkovic (Hisingen FC), Robin Magnusson Otter (Västkurd BK), Johnny Svensson (Hälsö BK) och Peter Freme (BK Skottfint)!

Det ska tilläggas att alla intervjuer är gjorda innan kvalet till division 5 avslutades.

 

Vi inleder med seriesegrarna HFC:s tränare Zivkovic:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Säsongen i sig har varit underbar sett till målen vi satte inför säsongen som vi sedermera kunde hålla. Inte allt men helheten klarade vi av, tanken va att vi skulle upp till 5:an och det gjorde vi med bravur. Vi ställs mot ett Västkurd som gör över 110 mål, ett Neutrala som denna säsongen får till det och är med hela vägen in med chansen om förstaplats. Men vi tror på att vi har det som krävs och väljer att istället för att kolla på motståndarna och vänta på att DEM ska göra fel valde vi att helt och hållet endast kolla på oss själva och vad vi kan göra och vad vi kan påverka och det är endast matchen som är framför oss. Det gick!

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Gläds lite extra åt Skottfint som jag tycker gör en bra säsong som nykomlingar i division 6 och med lite mer tur hade dem nog haft en och annan poäng extra. Fanns en och annan spelare man gillade extra mycket, Hussein Farah, Robben i Neutrala, Johnny och Lukas Clark i Hälsö, Lidin i Chalmers, Max Bergenheim Skottfint och sen får man inte glömma Mario och Hakan i Västkurd som tillsammans står för 67 mål.

Hur ser du på din egen prestation som tränare?

Det har varit fantastiskt! Att få jobba med en grupp spelare under ett helt år som huvudtränare har varit underbart, mycket pga resultatet men man utgår från det man har/är och under stora delar av säsongen har vi varit delad första eller ensam serieledare och på så sätt har varje träning, varje match varit lite extra viktig. Tycker att jag löst det på ett bra sätt och utan min assisterande tränare, Viktor, som dessutom gjort 12-13 matcher som målvakt i år hade jag nog inte klarat försäsongen ens. Jag brukar alltid säga så här, att vinna en serie kan man absolut göra utan en tränare, men att vinna en serie med en tränare utan spelare, det är omöjligt! Så jag vill ta det här tillfället i akt att tacka spelarna i Hisingen FC för att dem gjort det möjligt att vinna serien, utvecklas som tränare och som människa och det kommer jag ta med mig in i nästa säsong, som redan börjat för oss!

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Man kan nog välja en och annan eller hade velat det men en person som jobbar väldigt mycket i det tysta är Rebin Rada som kom som spelare i början av säsongen, men både jag och han och klubben i helhet hade hopp om att han skulle bli en del av den nya styrelsen och under säsongen har han både spelat, dvs hjälpt oss på plan och dessutom gjort det möjligt för oss att få in material och diverse grejer runt omkring klubben och styrt upp allt från grund och botten. Så är det någon som förtjänar extra beröm efter en underbar säsong som denna så är det han, Rebin Rada.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Finns några riktigt fina matcher att välja bland, men en match som var extra speciella va matchen mot Neutrala på bortaplan, där vi åker till Länsmansgården i hopp om tre poäng och på vilket sätt vi får med dem! Känsla! Sen måste jag nämna matchen i sista omgången mot Västkurd, där vi inte har något att spela för mer än för vårat mål vi la efter förlusten mot Neutrala i omgång 9. Vi släpper in 0-1 mål men innan halvlek får vi in 1-1 och andra halvleken blev en ensidig halvlek där vi gör det riktigt bra och vinner med 3-2 mot ett lag som hade allt att spela för men där vi visar styrka att vi kan avsluta säsongen så som vi började den och gå in i nästa utmaning med 60 poäng av 66 möjliga! Känsla!

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Gläds lite extra för mitt gamla lag Kortedala som nästa år spelar i 3:an och måste säga Tynnered som kvalar till 5:an där jag tycker Haris gör ett monsterjobb! Ett lag jag tycker lite extra synd om är Backatorp som verkligen försökte hålla sig kvar men trepoängaren kom tyvärr i fel skede av säsongen.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min framtid är just nu, så det jag mest ser fram emot är att fullfölja säsongen fram till mitten av december, njuta av semestern, jul&nyår och sen är det upp på hästen och förbereda sig till det vi har framför oss! Jag tittar bara fram till idag, för hoppar man över dagen, vem säger att man hänger med på kvällen?

Stort tack!

Väl mött och stort tack till det jobbet bloggen gör och ger oss möjligheten att på ett smidigt och enkelt sätt kunna hålla koll på saker och ting och i vissa fall få förklarat för sig om olika saker m.m.

Vi ses 2020, Hisingen FC

 

Vi går vidare till VBK:s målvakt Magnusson Otter:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Ja, säsongen slutade ju inte riktigt så som vi ville. Tanken var att vi skulle vinna serien men hamnade tillslut i en situation med Neutrala om vem som skulle komma tvåa och få kvala. Men blev tillslut en tredjeplats och kvar i 6:an ses som ett misslyckande.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag tycker faktiskt Neutrala har gjort en fantastisk säsong rakt igenom och överraskat med ett snabbt och aggressivt spel. Sedan finns ju såklart Hälsö som är jobbiga att möta på hemmaplan och såklart Hisingen men dom visste man lite om men klart bra säsongen igenom. Några spelare: hm ja Hälsö har sin duktiga vänsterytter som gör mycket oreda på sin kant och gör en del bollar. Skottfints målvakt var nästan omänsklig mot oss och säkert mot flera lag. Neutrala har ju sin target tror han har nr 10 eller kanske 11 som är riktig duktig och öven deras högerkant är väldigt bra.

Hur ser du på din egen säsong?

Ja du, min egna säsong är jag faktiskt inte alls nöjd över. Börjar känna av åren och kroppen nu mera och har ej kunnat träna så mycket som man måste för att hålla kroppen i fas. Så nä, inte nöjd över lag! 

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Ja, man vill ju berömma alla i laget och föreningen såklart men finns ju dom som sticker ut lite mer kanske och det är ju Tomas Scott som finns med i vårt och torrt hela året och alltid lika engagerad och positiv. Sedan har vi våran kapten Pamma som gör en kanonsäsong tycker jag. Styrelsen som alltid finns där med mat/dricka under träningar och fixar mat och så efter matcher! Sponsorerna som levererat mat till oss! Publiken är riktigt riktigt bra!

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Om jag får nämna ett lag i som ligger väldigt varmt om hjärtat så är det att Lundby startat igång sin seniorverksamhet igen är jag mycket glad över! Den klubben behöver det.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min framtid just nu är lite oviss men jag har mina planer och så och tanken är 1 eller 2 år till innan jag lägger handskarna på hyllan. Har blivit tränare för min dotter med som kommer ta lite tid. Och kör på nu under vintern med GAIS futsal. Sedan får vi se vad som händer nästa säsong

Stort tack!

Tack alla spelare och föreningar i år och folk runtom för 2019 års upplaga!

 

Vi fortsätter med Hälsös tränare och målvakt Svensson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Dålig start med fyra förluster på dom inledande sex omgångarna. Höstsäsongen var desto roligare och vi avslutar serien med sju raka segrar.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Mario Atanovski är vass varje gång vi möts och har nog inte gått mållös en enda gång mot oss.

Hur ser du på din egen säsong?

Det har inte vart min bästa säsong. Det har gått okej men jag vet att jag kan bättre.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Adam Magnusson gör en finfin säsong som mittback och var dundersäker från straffpunkten varje gång. Vår anfallare Gustav Börjesson vinner för tredje året i rad den interna skytteligan på 18 mål.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Vår hemmamatch mot Skottfint startade lite lustigt då en hund sprang runt på planen och jagade bollen medan ägare och spelare försökte få fatt i hunden. Det tog säkert 10 minuter innan spelet kunde sättas igång på riktigt.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Nästa säsong kommer jag inte vara tränare för Hälsö BK men jag kommer fortsätta som spelare. Det har vart lite kämpigt, på framförallt träning, att vara spelande tränare.

Stort tack!

 

Vi avslutar med Skottfints Freme:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vår säsong har verkligen varit upp och ner. Vi ledde ju serien efter 6-7 omgångar för att sedan börja falla neråt i tabellen. Men i det stora hela är den väl godkänd. Top 3 i vår sexa var riktigt stabila.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag lägger inte så mycket fokus på andra lag än mitt egna men Hisingen var duktiga och ganska kompletta på alla lagdelar.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egna säsong har väl inte varit så speciell. Det enda är väl att jag fått spela mycket mittback vilket är en ny position för mig och även att det är första säsongen jag går mållös Haha.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Det är väl svårt att snacka bort vår värmlänning André Klint (även om jag gärna undvikit haha) som öser in assist och mål för andra säsongen i rad. Sen även roligt att Isak Gerth gjorde comeback med en vinnarskalle som vi behövde. Sen även cred till Daniel Åman som håller ihop föreningen på många plan. Jag vill även rikta ett stort tack till alla lagkamrater i Skottfint som gör att vi har en underbar lagsammanhållning i vår förening.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Eftersom du fråga mig blir det ju svårt för att inte nämna sista seriematchen mot Chalmers där jag får hälsenan avsparkad av en motspelare.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Det var ju kul att Önnered tog steget upp till femman där jag känner en del gubbar i laget. Sen var det väl även roligt att Vrångö klarade sig med nöd och näppe i år igen.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

För mig är det väl operation och rehab som står på schemat just nu och sen hoppas jag var tillbaka på fotbollsplan igen om 9 månader.

Stort tack! 

Sen även stort tack till Rasta (trots att du är järnkamin) som håller lokalfotbollen glödhet och intressant. 

 

Bloggen tackar självklart Stefan, Robin, Johnny och Peter för att de tog sig tid!

 

/Rasta