Förbundets Tävlingskommitté (TK) har nu tagit ett beslut angående den avbrutna matchen mellan Tynnered FC och Neutrala IF i kvalet till division 5. Om någon lyckats missa detta så avbröts alltså matchen i 93:e minuten (ställningen 1-1) då huvuddomaren attackerades av en spelare i Neutrala. Både huvuddomaren och en av de assisterande domarna fick motta flera slag från NIF-spelare i tumultet efteråt. 

Som väntat tilldöms Tynnered FC segern med 3-0 då NIF:s agerande var orsaken till att matchen bröt. Rent sportsligt hade Tynnered ändå vunnit gruppen på 1-1 så att det nu blir 3-0 ändrar inget i kvalgruppen. 

Dessutom så utesluts Neutrala IF ur 6B och TK hänvisar till upprepade företeelser (seriematchen mellan Diseröd och Neutrala avbröts då lagen började slåss). Detta påverkar dock inte 6B-tabellen. 

Neutrala IF får inte heller delta i seriespel för herrar säsongen 2020 och inte heller Futsal för herrar 2019/2020 då händelsen anses mycket allvarlig. 

Säsongen 2021 kan Neutrala IF spela igen men förbundet kommer även att arbeta med en handlingsplan för klubben.

Två spelare i Neutrala IF och en ledare kommer också att anmälas till Disciplinutskottet

 

Enligt de uppgifter bloggen har så är det möjligt att Neutrala kommer att överklaga beslutet till Svenska Fotbollförbundet. Så möjligtvis kan delar av beslutet att ändras om nu NIF överklagar och SvFF håller med.

 

/Rasta