Det är dags för fler intervjuer från 6B:

Oguz Acikgöz (Förenad Turkisk Ungdom), Hugo Månsson (Chalmers Studentkårs IS), Ludwig Forsberg (Diseröd SK) och Leonard Abrahamsson (Surte IS FK)!

Precis som de tidigare 6B-intervjuerna så gjordes dessa innan kvalet till division 5 avgjordes. 

 

Vi börjar med FTU:s ordförande Acikgöz:

Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Sett till målsättningen, en totalt misslyckad säsong. Planen var att slåss om topplaceringarna då vi värvade ett par riktigt namnkunniga spelare i lokalfotbollen. Vi inledde säsongen bra. Men sedan hände någonting som ingen riktig förstod och så blev det helt plötsligt svårt att få ihop spelare till matcherna. Måste säga att vi aldrig fick till ett lagspel utan det handlade mest om individer och det kommer man sällan långt på. Svårt att få till ett lagspel när folk inte tränar.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Måste säga att Hisingen FC imponerade mest som lag. Även Neutrala var stabila som vanligt. Sedan måste jag berömma Västkurds två anfallare Mario och Hakan som öste in mål framåt.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag fick göra en oväntad comeback efter 8 års frånvaro. Tyckte att jag stod för stabila insatser på de matcher jag spelade, vilket säger mer om nivån i division 6 än mig som spelare!

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Tycker de unga spelarna skötte sig bra och tog några ytterligare klev framåt. Sedan får vi tacka Romeo för att han ställde upp när vi behövde en ledare som mest.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Matchen mot Skottfint som vi förlorade 6-2. Det var då det negativa startade. En helt omotiverad förlust som vi absolut inte räknade med. Blev inte bättre då vi förlorade mot Diseröd veckan efter med 3-0. Vi hamnade i en ond spiral men mot slutet av vårsäsongen, när vi äntligen kom igång och började vinna på nytt så tappade vi 2-0 mot Bjurslätt genom att släppa ett mål i 94 minuten. Tror det var där som de flesta tappade hoppet helt.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Inga kommentarer pga min roll som domare.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag pensionerar mig på nytt och vill förbli pensionär, men det hänger på grabbarna. Sköter de sig inte så räds jag inte för att göra come back på nytt!

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Chalmers Månsson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong? 

Jag skulle vilja sammanfatta vår säsong som en fantastisk rolig säsong, där vi har haft bra nivå på träningarna med mycket folk och en go stämning i laget. Vi har däremot haft en del blandade prestationer. Då vi ibland har spelat superbra mot topplagen och tagit poäng, för att sedan åka på torsk mot bottenlagen. Känns dock som vi har etablerat oss till att bli ett stabilt division 6-lag och jag ser redan fram emot vad nästa säsong kan erbjuda.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Ett lag som imponerade extra mycket på mig var Neutrala, då jag var väldigt imponerad av deras förmåga att spela bollen. De hade många bollskickliga spelare, som de visade genom sättet de slog passningar på (istället för individer som bara dribblade runt).

Hur ser du på din egen säsong?

Min egna säsong är jag väldigt nöjd med. Jag har en tendens att gå sönder ett par gånger under en säsong, men just denna har jag fått hålla mig relativt skadefri. Vilket såklart har varit väldigt skönt!

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Personer som ska ha extra beröm är våra spelande tränare – Oscar Holm & Daniel Jacobsson. De har tagit ett extra stort lass i att ta hand om material, lagt upp träningar och ställt upp med det administrativa. Två eldsjälar som har gjort denna säsongen möjlig.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Det är tyvärr ingen särskild match eller situation jag kan komma på som står ut extra mycket. Vad som har varit bäst är dock alla hemmamatcher på Heden, då vi knappt spelade nån hemmamatch där förra säsongen (på grund av att planerna då behövde fixas).

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Ett lag som jag imponeras lite extra av är Hisingen FC. Jag snubblade nämligen över Viktor Kirsbys beskrivning av deras resa genom säsongen, och det verkar som att de hade en otroligt tuff start. Trots det lyckades de ändå kamma hem en serieseger och det är bara att ta av hatten. Jag är inte helt insatt i huruvida Neutrala har någon chans på uppflyttning? Men de är ett lag som borde spela högre upp i seriesystemet. Och skulle de vara så att de blir kvar i 6B lider jag med dom (men kanske även för oss som tvingas möta dom nästa säsong)

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min fotbollsframtid innebär lite futsalträningar med Chalmers, där vi även ska fortsätta att lira utomhus ett par veckor framåt. Nästa säsong lämnar jag lite öppet, men med största sannolikhet spelar jag även den för Chalmers.

Stort tack!

 

Dags för DSK:s Forsberg:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Jag skulle säga att vi har gjort en okej säsong men inte är helt nöjda. Vi ville göra en minst lika bra säsong som 2018. Då slutade vi 5:a och det är bästa notering i klubbens historia. Då spelade vi in 30 poäng på 20 matcher, i år blev det 28 poäng på 22 matcher. Vi slår de lagen vi ska slå och hade kunnat nypa några poäng till mot de lagen på övre halvan men vi kom inte upp i den nivån som krävs riktigt.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Hatten av för Hisingen och Västkurd. De matcherna var vi inte riktigt nära i ens. Hisingen, som vinner förtjänar att gå upp och har varit riktigt stabila hela säsongen. Västkust har gjort väldigt mycket mål och det är imponerande.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egen säsong räknar jag som ok men inte mer. Jag har varit bättre andra år. Som mittback är det svårt att vara helt nöjd då vi släppt till för mycket mål i år. Vi brukar vara mer stabila bakåt.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Vill rikta extra beröm till Eskil Nordenborg och Daniel Broman som gör ett jättejobb för klubben. Absolut på planen men framförallt det som behöver skötas runt omkring.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Ett lag som jag förstår är besvikna och som jag lider lite med är Backatorp. Den klubben som vi mött mest antal gånger. Vi följdes åt i division 7, när DSK var nybildat, och har de senaste åren varit jämna även i division 6.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag tänker mig själv som spelare även nästa år. Vi är ett härligt gäng och det är alltid kul att träffa grabbarna i laget för träning, match och andra skojigheter!

Stort tack!

 

Vi avslutar med Surtes Abrahamsson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Dålig första tredjedel av säsongen, ganska bra andra tredjedel och jättedålig avslutande tredjedel. Vi har haft svårt att få till ett eget spel. Samtidigt har vi delar av matcher mot topplagen spelat jättebra försvarsspel – och vi har kämpat tillsammans! Vi lyckades hänga kvar i division 6 och det ska vi vara nöjda med.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Neutralas fina passningsspel, Hisingens klass både framåt och bakåt och Bravidas konstgräs är det som imponerat mest på mig under säsongen. Division 6B har varit välspelad och rolig tycker jag, och till allra största del är det go stämning på plan.

Hur ser du på din egen säsong?

Efter att inte ha rört en fotboll på sex år på grund av en skada på balanssinnet, gjorde jag comeback på fotbollsplanen en bit in på vårsäsongen – och balansen funkade, okej i alla fall. Det var kul att spela igen, men det kändes också ovant och var stundtals frustrerande. Jag känner mig nöjd med hur jag har presterat i delar av vissa matcher, men som mittback i ett lag som släpper in 81 mål under säsongen kan jag inte vara annat än missnöjd med min egen insats totalt sett.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Den evigt unge Lasse Karlsson på vårt innermittfält förtjänar en stort lass beröm. Han är otrolig på att vinna boll, hålla i bollen, vända upp med en (eller fler) spelare i ryggen och han är målfarlig. Utöver det är han en kanonkille. Utan Lasse hade vi inte klarat oss kvar i division 6.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Vi gjorde vår bästa prestation hemma mot Neutrala. Vi försvarade lågt, tajt och med tålamod. Vi hjälpte varandra och var effektiva framåt. Och allt detta mot kanonlaget Neutrala. Men på något sätt lyckades vi trots en man mer på plan och ledning med 2-1 tappa allt sista fem minuterna och slutresultatet skrevs till 2-3. Jag tycker den matchen visar den fina potential vi har i laget men också vår oförmåga att vara taktiskt smarta. – En annan sak som står ut är att GP:s livesänder vissa matcher. Kanonkul tycker jag! Vi hade äran att få vår bortamatch mot Backatorp visad på gp.se.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag har usel koll måste jag erkänna. Men jag gläds åt att jag vid 33 års ålder har upptäckt att det faktiskt är ganska trevligt att spela fotboll på konstgräs, i alla fall på de allra nyaste mattorna. Tilläggas bör att vi spelar våra hemmamatcher på en klassisk och fin naturgräsplan – och den gillar jag också!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag vet helt ärligt inte. Vår tuffa höstsäsong gjorde att matcher och träningar tog mer energi än de gav. Ännu ett år med bottenstrid lockar inte. Samtidigt älskar jag ju kvadraten, rullet i backlinjen och den lyckade offsidefällan. Det ska bli spännande att se hur projektet (ja även i division sex pratar vi tydligen nu om klubbar som ’projekt’) Surte IS FK 2020 artar sig.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Oguz, Hugo, Ludwig och Leonard för att de tog sig tid!

 

/Rasta