Idag kom det reviderade förslaget till serieindelning för lokalfotbollen säsongen 2020. Igår kom också den definitiva seriesammansättningen för landets division 3-serier

Datumen som gäller för de lokala serierna (division 4-7) är:

24 november (sista anmälningsdagen för ALLA lag)

24 november (sista dagen att lämna in skriftliga synpunkter på det reviderade förslaget)

27 november (det slutgiltiga förslaget publiceras på förbundets hemsida)

10 december (Representantskapsmötet och sista chansen att ha synpunkter på det slutgiltiga förslaget. Här spikas även den slutgiltiga seriesammansättningen).  

 

Vi börjar med att ta en snabb titt på indelningen i division 3:

Här är det inga ändringar från förra förslaget och de tio Göteborgslagen är uppdelade på Mellersta Götaland (åtta lag) och Nordvästra Götaland (två lag). Vi får se hur detta påverkar säsongen 2020. Spännvidden blir ju större och det kommer alltså att finnas många fler scenarion som påverkar lokalfotbollen. Den ena extremen är att inga Göteborgslag åker ur och den andra är att sex lag åker ur

 

Om vi tar oss vidare och kollar till det senaste förslaget till division 4-serierna:

Här är det en ändring från de förra förslaget. Eller rent tekniskt två då förbundet förväxlat Zenith och Gårda i det första utkastet. Något som de senaste rättade till. 

Den andra ändringen är att KF Velebit är tillbaka i 4B och har bytt med Guldhedens IK som då är tillbaka i 4A. Detta var ett önskemål från Velebit som alltså ville vara kvar i 4B. Enligt de uppgifter som bloggen har så var detta dock en överraskning för Guldheden. Laget har förvisso tillhört 4A länge men såg nu fram emot ett hett derby mot grannen IK Virgo. Känslan är att sista ordet inte är sagt i våra division 4-serier.  

 

Både division 5- och 6-serierna är oförändrade och ser alltså ut så här:

Division 7-serierna har dock fått lite förändringar och det senaste förslaget ser ut så här:

Alla tre serierna har nu tio lag då Hisingslaget Geesguud UF tillkommit. Laget var anmält till årets division 7 (7A) men kom aldrig till spel. Vi får hoppas på bättre lycka 2020. Geesguud placerades i 7C och samtidigt skickades Ramberget över till 7A. Att Geesguud placerades i 7C var inte så konstigt då serien har en hel del Hisingslag (Backatorp, Brämaregården, Lundby och Solväder). Det konstiga här är ju att flytta Rambergets SK till 7A. RSK spelar på Bravida och delar den arenan med flera 7C-lag. RSK borde därför tillhöra 7C men då behöver ett annat lag flytta. Här finns det inte riktigt någon kanonkandidat men kanske Nödinge som ändå finns på den östra sidan av älven. I så fall borde NSK tillhöra 7A och byta rakt av med RSK

Dessutom är det fortfarande märkligt att Bergsjön SK återfinns i 7B och inte i 7A. BSK borde flyttas över till 7A och något av Hedenlagen i 7A borde flyttas över till 7B

 

/Rasta