Dags för intervjuer från några 6C-profiler och vi börjar med följande gäng:

 

Naser Azizi (Tynnered FC), Marcus Svensson (Hällesåker IF), Ludvig Strid (Järnbrotts IF) och Kristoffer Jonsson (SK Argo/Masthuggets BK)!

 

Vi inleder med TFC:s Azizi:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vi gör helt klart en godkänd säsong med många härliga minnen att komma ihåg. Med ett tränarbyte mitt under säsongen spelade faktiskt ingen roll för oss. Vi gav 100 % i de flesta matcherna och detta resulterade i spel i division 5 nästa säsong.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag imponerades av Önnered, ett stabilt lag med många kända ansikten för mig. Helt klart välförtjänta seriesegrare, men dock var det härligt att slå dem hemma i näst sista matchen som gav oss kval.

Hur ser du på din egen säsong?

Min säsong har varit bra! Inga skador alls och tränat upp fysiken och kände mig stabil tillsammans med mina lagkamrater under hela säsongen.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Laget som helhet vill jag lyfta, det var de laget som kämpade för att nå målet och bli historiska inom föreningen. En extra stjärna till Egzon Behrami med sin vinnarskalle och fina prestationer denna säsongen. Även vår ordförande Haris, som lägger sin tid och hjärta på föreningen! Underbart!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Matchen mot Neutrala var ett hemsk minne. Det spelades fotboll fram till 90:e minuten, därefter gick det över till UFC. Hoppas förbundet tar aktion på detta. Sånt skall inte hända på en fotbollsplan. Det förstör mycket.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag lider med SG97, med en sån stor och bred trupp, stolpe ut och åker ner till division 7. 

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Inga särskilda framtida planer, intresset hos andra klubbar finns. Jag stannar kvar och kämpar för föreningen och stadsdelen Tynnered där jag är uppväxt, även om jag bor på andra sidan stan.

Stort tack!

Vill även passa på tacka Rasta för tiden du lägger. Du gör ett fantastiskt jobb!! Keep it up!

 

Vi går vidare med HIF:s Svensson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Inför säsongen valde vi att inte anställa någon tränare. Vi valde istället tre spelare som som fick ansvar för att hålla i träningar och ta ut laget inför matcherna. Helt okej försäsong med blandade resultat. De första fyra matcherna skrapar vi endast ihop ett poäng. Efter det snackade vi ihop oss och valde att flytta ner våra utgångspositioner i försvarsspelet vilket gjorde oss tryggare bakåt och mer bekväma att spela framåt. Resultatet av detta blev att vi inte förlorade en enda match till under resten av säsongen. Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med årets insats och känner att vi har en stabil grund inför 2020.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Jag vill dela ut lite extra plus till våra mittbackar som varit väldigt stabila och till våra 96:or som tagit på sig större roller på och utanför planen.

Stort tack!

 

Dags för Järnbrotts Strid:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Järnbrotts IF rundar av en säsong i division 6 som vi är mycket nöjda med. Inför säsongen så såg det riktigt mörkt ut då hela vår centrallinje försvann på grund av flytt till olika ställen. Vi har därefter fått in folk från lite olika håll som fyllt de platserna på ett väldigt bra sätt. Vi startar säsongen bra de tre första matcherna där vi kammar hem 7 poäng. Därefter hamnar vi i en rejäl svacka och har flera förluster på raken, sen stack vi upp med någon vinst…och sen några förluster igen. Vårsäsongen får ändå sammanfattas som ok, även om vi hade haft högre förväntningar. Höstsäsongen gör vi riktigt starkt! Här märker vi också att vårat spel börjar sätta sig allt mer och mer, då vi i första halvan av säsongen ofta låg på kontring istället för att vara spelförande. Jag tycker egentligen att vi bara gör tre dåliga halvlekar på hela hösten, och det är i matcherna vi förlorar mot Vrångö, Azalea och Solängen. I övrigt tycker jag vi gör en väldigt stark höst. Det är väldigt kul för oss att hamna i övre delen av tabellen då vi på förhand tippades att åka ur.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag tycker Azalea var överraskande bra när vi mötte dem. Synd att vi inte fick möjlighet att möta dem i ett dubbelmöte då de vägrade flytta första matchen så vi fick lämna WO. De är ett väldigt bollskickligt lag och har väldigt många bra spelare, de borde definitivt hamnat högre upp. Jag tycker överraskande nog att Landala IF faktiskt också är ett lag som imponerade på mig. Vi åkte på stryk mot dem med 3-0 i början av säsongen och hade det väldigt tufft mot dem i returen som vi ändå lyckades vinna. För mig är det ett under att de legat i botten i stort sett hela säsongen. Ett väldigt starkt kollektiv och duktiga individuella spelare. Självklart är Önnered med här också. De imponerade inte spelmässigt mot oss men de är extremt tunga att möta. Spelare som jag imponerades av under säsongen är såklart vår egen Henrik Lundh. Han kommer på alla träningar, hämtar och lämnar andra killar i laget, sköter tvätten och levererar sportsligt på plan. Vinner skytteligan. Fantastisk kille! Två andra spelare som jag har imponerats av under säsongen är Kristofer Larsson i Argo/Hugget och Ahmed El-Abyad i Tynnered. Kristofer är en riktigt fin innermittfältare med snabbhet, teknik och spelsinne som är väldigt ovanligt i de här serierna. Ahmed gjorde en galen insats mot oss i första mötet mot Tynnered där han vände matchen på egen hand till Tynnereds fördel. Väldigt snabb, bra teknik och ruskigt bra skott.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egna säsong har väl varit helt okej. Jag har historiskt snittat 1 mål per säsong, men i år blev det inget mål (trots många chanser). Jag har annars varierat en del mellan att ha spelat mittback och högerback, har även varit uppe på mittfältet någon enstaka gång. Det är också min första säsong som ordförande och spelande tränare Järnbrott, vilket har gjort att jag mer får ha koll på helheten istället för min egna prestation. Vi kom ju 5:a i år! Så jag får väl kolla med styrelsen på årsmötet om jag har förtroende även nästa år.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Vi har vår egna Mr Järnbrott som är vår lagpappa, Reine Tilly. Reine gick på dagis i samma lokal som vi har vår klubblokal i idag, han bor ett stenkast från Ruddalen och är med på alla träningar och matcher. Det är fantastiskt med en sådan eldsjäl i klubben, det gör att alla gör lite extra. Han blir fortfarande nervös på matcherna vi spelar och låter gärna alla veta vad han tycker. Ovärderlig för klubben. Vi har även Henrik Lundh. Han kan inte bara göra mest mål i division 6C, han kan också tvätta allas kläder bäst! Vi har även i ledarstaben fina karaktärer i Linus Laggar och Carl-Johan Rentner. Fantastiskt fina killar som kommer med bra idéer och hjälper till på träningar och matcher.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Vi hade flertalet matcher där vi vann då vi satsade på att vara täta bakåt och sedan ligga mer på kontring. En av matcherna där allt verkligen lossnade för oss var i matchen mot GSIF. Den matchen var det verkligen totalfotboll från vår sida och vi spelade ruskigt bra. Där insåg alla också att vi hade ett par extra nivåer som vi inte hade fått till tidigare i serien. En annan match som står ut var matchen mot Solängen i näst sista omgången. Mörkaste fotbollsmatchen jag någonsin har spelat. Tänk er IKEAs lågenergilampor när man tänder dem, fast de aldrig når sin fulla styrka utan stannar i det första stadiet.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag lider med vår lokalkonkurrent SG97 att de åker ur division 6. Vi har haft bra matcher mot dem och det är alltid härligt att spela på Ruddalen mot dem. Hoppas de går upp nästa år. Lider även lite för Styrsö. De såg riktigt fina ut i början av säsongen och jag trodde faktiskt de skulle springa hem denna serien. Men sen kom det av sig verkar det som. Jag tror också att de själva hade betydligt högre tankar om detta året. Glädjas får man såklart göras av att Önnered också tog steget upp. De gör det väldigt välförtjänt och har varit riktigt duktiga hela året. Järnbrott önskar stort lycka till i 5:an!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Den trummar på! Jag har haft en väldigt rolig säsong inte bara som spelare utan även som ledare för det här laget. Jag tycker vi har fått ihop en väldigt fin grupp med människor som dessutom är bra fotbollsspelare. Jag hoppas alla vill vara kvar och spela nästa år med Järnbrotts IF, och att de inte tröttnar på mig! Nu har vi börjat spela ihop oss och om vi kan få jobba med samma trupp nästa år så tror jag vi även då kan göra en riktigt fin säsong.

Stort tack!

 

Vi avslutar det här svepet med Argo/Masthuggets Jonsson (till vänster på bilden):

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Väldigt upp och ner, mest ner tyvärr. Vi startar serien med 3 raka förluster. Sen tycker jag vi räddar säsongen dom nästkommande 8 omgångar då vi tar 6 segrar och kryssar en och en förlust. Sen är hösten en katastrof då vi bara lyckas ta 7 poäng.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Tycker att Styrsö första matchen var det bästa laget vi mötte under året. Sen går det ju inte att blunda för Önnered som vinner serien ganska komfortabelt till slut. Är det någon spelare så är det ju Henrik i Järnbrott som var väldigt svårstoppad och även vinner skytteligan.

Hur ser du på din egen säsong?

Är inte nöjd med säsongen. Jag är inte alls där jag känner att jag kan vara och ska vara. Blev väl bättre ju längre in i serien vi kom. Men överlag är min prestation inte tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Jag tycker Love är våran viktigaste spelare. Grym under vårsäsongen. Saknas mycket på hösten då han bara var med ett fåtal matcher pga flytt. Sen även Sjögren och Maggan som själva ställer upp i truppen då vi har dåligt med spelare under hösten så vi ska få ihop lag. Tråkigt att så många spelare droppar av på hösten och av olika anledningar och inte följer med på vissa specifika matcher.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

En match så är det väl när vi vänder 0-1 till seger med 2-1 hemma mot Styrsö. Sen någon situation får jag vara lite egoistisk och säga när jag får göra säsongens enda mål på en frispark efter ett mästerligt pet av Bez. Roligt också att Björn fick göra sitt första mål för klubben i samma match.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Då får jag säga att jag lider med Jonathan och Gustav i Argo som åkte på allvarliga skador.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag tar en säsong i taget, men har fått ett bra kontraktsförslag i Argo. Så allt talar för att jag spelar där även nästa säsong.

Stort tack!

Tack själv för en grym blogg Rasta!

 

Självklart stort tack till Naser, Marcus, Ludvig och Kristoffer för att de tog sig tid!

 

/Rasta