Vi kör vidare med fler intervjuer från 6C:

 

Emil Fhager (Styrsö BK), Dennis Nilsson (Azalea BK), William Samuelsson (Solängens BK) och Anders Karlsson (Göteborgs SIF)!

 

Vi börjar med SBK:s Fhager:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Jag tycker säsongen har varit godkänt, vi gör några riktigt fina matcher och några riktigt dåliga matcher. Vi fick in en ny tränare inför denna säsongen, när det kommer en ny tränare så vet man aldrig hur det kommer att bli. Men jag blev positivt överraskad av Daniel, han kommer in med en ny röst, nytt tänk och får oss att börja lira mycket mer boll än vad vi gjort tidigare vilket är himla sköj. Ett litet problem är la att vi utespelare har fått turas om att vakta kassen så de spelare som stått ska också ha ett stort tack.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Önnered har ju gjort det bra från början till slutet, tagit dom viktiga uddamålssegrarna som inte vi lyckades med. Henrik i Järnbrott tyckte jag va grymt bra, snabb och effektiv när vi mötte dom.

Hur ser du på din egen säsong?

Tycker la den va okej, några bättre matcher och några sämre. Vi fick ju ett två väldigt tuffa avbräck i början på året, när Arvid våran kapten och mittbacksgeneral drog korsbandet tidigt. Robert som haft en riktigt pissigt år med många olika skador som gjort att han inte kunde spel, där även han spelar mittback/högerback. Så jag har fått gästspela som mittback, vilken jag inte brukar spela. Jag och Christoffer fick bilda ett mittbackspar. Tycker det har fungerat stora delar av säsongen. Har även gästspelat i målet som jag nog aldrig kommer få chansen att göra igen.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Folket runtomkring som man inte ser eller hör så mycket om, sen tycker jag även Peter och Daniel som förtjänar ett stort tack. Står nere på plan två gånger i veckan och fryser kulorna av sig för våran skull. Grymt av alla som lägger ner det lilla extra för att vi ska kunna sparka lite boll.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Skulle säga att Björkö i skärgårdscupen där vi vinner med 3-2 och spelar med 10 man i 70 minuter. Sen så är det mot Tynnered när våran gubbe får ett helt orimligt rött kort i typ minut 10, sjukaste jag någonsin sett.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Öckerö har gjort en fantastisk säsong, spelar med fart och rullar väldigt fin fotboll, himla sköj för dom. Gött att Vrångö klara sig kvar.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Det blir spel i Styrsö.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med ABK:s Nilsson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Säsongen 2019 blev inte riktigt som vi hade tänkt oss om vi säger så. Liret som vi hade under större delen av försäsongen fick aldrig riktigt fart när säsongen väl startade i våras. Om vi ska titta på de positiva aspekterna så var vi bollförande i de flesta matcherna och hade väldigt stor kontroll på spelet fram till och med på motståndarnas planhalva. Därifrån och framåt har det tyvärr saknats fantasi samt blivit väldigt stressigt när vi varit bollförande. När vi väl gjort jobbet på planen med vårt presspel samt utnyttjat vår fart och snabbhet i våra uppspel, då har lagen i divisionen haft svårt att mäta sig med oss. Dock har flertalet matcher speglats av slarv och beslut som motståndarna lyckats utnyttja och straffa oss med. Detta är något som vi får jobba vidare med och denna erfarenhet tar vi med oss inför kommande säsong. Det har varit många matcher som speglats av ”mål-i-baken” i slutminuterna, vilket är något som helt måste suddas ut i framtiden. Jag kan sammanfatta säsongen med att säga att vi som lag behöver jobba på en större ”VI-mentalitet”. Detta är en stor faktor som jag noterade i lagen som hamnade i toppen av tabellen. Om vi som lag lyckas vända negativa trender och inte sätter för stor press på oss själva när matcher inte går som vi tänkt oss, tror jag fantasin samt glädjen på planen är något som medföljer.

Framöver blickar vi fram emot en ny säsong med nya möjligheter. Försäsongen drar igång i början av januari och det är också då som laget får sätta sig ner och komma med tankar och mål inför 2020-säsongen, som jag tror kommer se helt annorlunda ut.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Det lag som imponerade mest på mig fotbollsmässigt, bortsett från oss själva och Styrsö, var Önnered. De spelade enkel fotboll. Spelade upp bollen centralt i banan med en enkel tillbaka-pass för att lägga mycket krut på djupledsspelet. Deras storlek i offensiven gjorde att de kunde vinna mycket boll bakom motståndarnas backlinje och på så sätt bibehålla spelet på offensiva planhalvan. Om vi dessutom lägger in variabeln att de hade Gustav Bye som gjorde 20 mål på 6-7 matcher eller vad det nu var så blir det svårt att ta ifrån dom årets seger. Mycket värdiga vinnare av årets säsong!

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Om vi tittar på den egna organisationen så finns det såklart många spelare att lyfta. Gustav Björkgren, vår bulldozer på mittplan, är alltid en krigare för oss i såväl defensiv som offensiv. Under början av året lyckades vi även värva Frej Ramberg från Gårda BK, som enligt min mening är ett väldigt jobbigt hot att ha emot sig som back. Slutligen vill jag även nämna Andreas ”Aspen” Stern, som har en snabbhet och rörelsemönster med boll som jag inte tror existerar i division 6. Allmänt sett så har vi en stabil stomme med många spelare som har bred fotbollskunskap och vilja på planen. Det handlar att få ut det bästa av materialet vi har att tillgå som jag ser det. När vi väl får det tror jag ärligt talat vi blir svårslagna!

Stort tack!

 

Vidare till Solängens Samuelsson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Detta var min fjärde säsong i Solängen och jag har aldrig haft en så bra känsla inför säsongen som i år även fast man själv bara blir sämre och sämre med åren! Vi fick en ny a-lagstränare och det märktes framförallt på kvalitén under träningar. Vi fick in någon ny spelare och ett dussin juniorer födda mellan 02-04. Vi gjorde bra träningar och lyckades bra på de matcher vi hade på försäsongen! Mötte en del lag som spelar i de högre systemen, men både prestation och ibland resultat var riktigt bra! Vi åkte på Solängens första träningsläger och stora delar av våren var egentligen en bra period!

Sen har olika anledningar gjort att vi varit väldigt få på träningar och matcher! En atmosfär och stämning som gjort att vissa inte trivts! Någon som bytte klubb och någon annan som inte vill spela längre! Större delen av säsongen har vi haft en utespelare i mål eller någon målvakt som egentligen inte är en del av truppen. Frågan har alltid blivit vilka som KAN/VILL vara med och spela match och inte tvärtom?

Jag tycker det är tråkigt att Solängen ska behöva börja om i 7:an framförallt när klubben har väldigt många bra juniorer! Det hade känts bättre att ha ett a-lag kvar i 6:an för dem.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag trodde aldrig att vi skulle åka ur serien när jag såg vilka spelare som var med på försäsongen. Jag har själv varit med på alla matcher utan en då jag var avstängd så jag har bra koll på de övriga lagen! Med facit i hand så tycker jag att tabellen visar en väldigt rättvis ställning! Önnered förtjänar verkligen att gå upp en division! Det är nog det enda laget som spelat med samma killar bägge gångerna mot oss så det känns som om de har en stabil trupp och dessutom seriens absolut bästa målvakt! Får de behålla sina spelare och kanske få någon till tror jag att de klarar sig bättre än vad Fässberg, Heden och Härryda gjort! (Lagen som vunnit vår serie de säsonger jag spelat).

Jag har hyfsad koll på spelarna i de andra lagen, men kan inga namn. Önnereds målvakt är grym! Sen gillar jag några av de offensiva spelarna i Styrsö. Tynnered spelar den ”finaste/roligaste” fotbollen enligt mig, men jag vågar inte avgöra om det alltid är den bästa i division 6. Det finns några duktiga spelare i varje lag och det är väl tur att alla inte spelar i samma lag.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

För egen del så tänker jag inte spela i division 7 och kommer därför att testa någon annan klubb inför nästa säsong!

Stort tack!

 

Vi kör vidare med GSIF:s Karlsson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Säsongen som helhet blev lite sådar. Vi fick en skön start med 4/5 segrar där det kändes som relativt jämna matcher där vi ändå fick med oss tre poäng. I mitten av serien hade vi en tung period med 11 (?) matcher utan vinst vilket resulterade i att vi hamnade med i bottenstriden. Skönt att vi rycker upp oss och tar flera viktiga trepoängare i slutet.

Känns som om största problemet vi haft den här säsongen är målkskyttet. Har ofta fått en del bra lägen som vi inte har tagit till vara på under matcherna. När lagets bäste målskytt bara gjort fyra mål är det något som inte stämmer. Försvaret kan också förbättrats då vi har åkt på några storförluter, tror en del av detta kan bero på att vi har bytt spelsystem flera gånger under säsongen vilket gjort att vi inte hittat helt rätt i positionerna

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Inom laget tycker jag att Joost Algera har gjort det bra på mittfältet. Kul också att Alexander Falk Hermansson har kunnat spela flera matcher efter sin fleråriga knäskada. 

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Själv stannar jag troligtvis kvar i GSIF också nästa år. Svårt att lämna ett så gött gäng.

Stort tack!

 

Självklart stort tack till Emil, Dennis, William och Anders för att de tog sig tid!

 

/Rasta