Bloggen har pratat med Robin Wickins från samarbetspartnern Sports International om träningsläger

Berätta om Sports International :

Vi grundades 1986 och det var vår VD Lennart Norgren som började att arrangera träningsläger åt engelska proffslag som kom till Sverige.

Sedan dess har företaget växt och vi har nu kontor i både Kungsbacka och i Barcelona där vi erbjuder kvalitativa träningsläger.

Bland våra kunder märks storlag som Arsenal, Celtic, Ajax, IFK Göteborg och Rosenborg men även knattelag i sjumannaserier.

Ingen är för stor eller för liten och det är förmodligen hemligheten att vi är störst när det kommer till träningsläger och att allt fler väljer oss.

 

Vart vill lagen åka just nu, vilket resmål är populärast inför 2020 ?

Precis som förra året har vi många förfrågningar till Tyskland och där är Hamburg den mest attraktiva destinationen.

Förra årets stora nyhet var vårt exklusiva samarbete med HSV´s egna träningsanläggning. Ett perfekt resmål om man vill kombinera ett kvalitativt träningsläger med mycket nöje. Detta blev precis den succén vi hade förväntat oss, inte minst bland lag från västkusten.

Nytt för 2020 är vår egen cup som vi arrangerar för pojkar och flickor födda 2006 och 2005 som arrangeras på HSV:S fina anläggning i samarbete med HSV där flera tyska lag redan är anmälda, anmäla öppnar nu även för skandinaviska lag och det ser vi fram emot för efterfrågan har varit mycket stor de senaste åren.

Seniorlag som letar alternativ med liv och rörelse inom närområdet söker sig gärna till Ålborg, Helsingborg eller Halmstad.

Detta är populära alternativ som alltid blir fullbokade tidigt varje år, viktigt att man redan nu börjar planera och boka upp plats om man vill åka till något av de tre alternativen.

De lagen som  vill åka längre vill gärna till Barcelona och där har vi flera utmärkta val beroende på vad man har för budget. Några av de seniorlag från Göteborgsfotbollen som var i Barcelona förra våren var Dalen KFF, Önnered, Hisingsbacka mfl. Det är redan ett flertal som bokat nu för våren 2020.

De som vill hit vill ofta även kombinera och se en ligamatch på Camp Nou och det hjälper vi givetvis till med. Då vi är auktoriserade återförsäljare av FC Barcelonas matchbiljetter så kan vi ordna detta till mycket förmanliga priser.

 

Har ni några aktiva kampanjer just nu?

Ja, bokar man sitt träningsläger nu innan sista december och uppger Rasta & Dalla Bloggen så går 1000 kr oavkortat till Bloggen och ert lagnamn hamnar på Bloggen.

Vi har även en kampanj på avslutningsresor där man kommer iväg en helg och ser på topp fotboll som ni kan finna på hemsidan eller kontakta mig. Vi har tex erbjudanden just nu på Hertha Berlin matcher från 1490 kr per person och FC Barcelona matcher från 1095 kr per person . Då ingår 2 nätter på hotell, frukost och matchbiljett.

 

Vilka är dina personliga favoriter till ungdomslag respektive seniorlag och varför ?

För ungdomslag så brukar jag alltid rekommendera en tur till Danmark.

De är vana med att ta hand om sport grupper och anläggningarna är kompletta, man har allt man behöver på samma ställe och det är något som uppskattas från ledare och spelare.

En personlig favorit är IC Vendsyssel strax norr om Ålborg. Det är ett komplett träningscenter, känt som norra Jyllands modernaste dit till och med elitlag åker. Anläggningen har både naturgräs och konstgräs precis utanför dörren.

 

Om man som ungdomslag vill hålla sig inom Sverige så vilja slå ett slag för Trollhättan som seglat upp som en frisk nyhet. I Trollhättan har Fotbolls Companiet öppnat, ett stort inomhus center med fotbollsaktiviteter utan dess like. Här kan ungdomarna sannerligen roa sig med diverse fotbollsaktiviteter och utmana varandra i olika typer av fotbollsutmaningar. Vi har specialpaket till Trollhättan där inträde till Fotbolls Companiet ingår.

För seniorlag är min personliga favorit Hotell Mårtensson i Halmstad, där har man själv varit på träningsläger flera gånger genom åren.

Hit är det perfekt att åka om man vill komma iväg och testa på en ny miljö och köra ett par träningar och någon match inför seriepremiären varvat med sociala aktiviteter.

Förr åkte fotbollslagen mestadels för att få bättre träningsmöjligheter, numera åker lagen för att få svetsa ihop laget inför vad som komma skall inför säsongen.

 

Vilket är det främsta argumenten att lagen ska välja att boka genom er på Sports International?

Det finns andra aktörer inom branschen som sysslar med flera andra sporter, medans vi har valt att bli experter inom just fotboll.

Vi arbetar genomgående med hög kvalité och exklusiva samarbetsavtal med våra anläggningar med en rak kommunikation, så vi hela tiden kan ligga i framkant och utveckla vårt utbud som våra lag efterfrågar och förväntar sig.

Det är kanske därför vi har så många återkommande kunder och långvariga relationer.

Något du vill tillägga ?

Ja, vad väntar ni på? Hör av er så hjälper jag er vidare med er resa och ett minne för livet!

 

Robin Wickins 

Sports International AB

Box 10152

434 22 Kungsbacka

0300-720 95

www.sportsinternational.se

 

/Rasta