Vi har kommit till våra division 7-serier och drar igång med 7A!

Klicka HÄR för att se hur bloggen tippade inför säsongen:

 

1. CROATIA GÖTEBORG 43-19 +24 37 poäng

Croatia var bra med i 7A förra säsongen men slutade fyra till slut. Inför för årets 7A trodde bloggen att laget skulle slåss i toppen (tippades som tvåa). På pappret hade Croatia ett kanonlag men det var lite frågetecken på hur mycket vissa spelare skulle vara med. Efter säsongen visade det sig att spelare som bland annat Haris Memisevic, Patrik Andersson Blomqvist, Mikail Sepahi och Vllaznim Ibishi lirade flertalet av lagets matcher och då är det inte så konstigt att laget vann. Lägg även till att en spelare som Mentor Zhubi (med meriter från bland annat ÖIS, Qviding och futsal-landslaget) anslöt under säsongen. Säsongen inleddes med en väntad seger mot Partille (3-0) men sen föll laget i sen svängig match mot Celtic där Croatia hämtade in 0-4 till 4-4 för att sen tappa matchen igen i slutskedet och förlora med 4-5. Sen visade dock laget styrka när både Vatra (3-1) och Real Maskin (2-1) besegrades. Croatia vann sen även de avslutade fyra matcherna innan sommaren och ledde inför omstarten. Hösten inleddes sen md revansch mot Celtic då Jerry Thörner avgjorde i 87:e! Mot jagande Vatra blev det sen 1-1 och Croatia höll även Real Maskin på avstånd genom att slå dem med 4-2. Efter det var det inget som kunde stoppa laget och det blev till slut serieseger med hela åtta poäng efter tre avslutade trepoängare. Laget vann alltså 12 av sina 14 matcher och tappade alltså bara poäng i två. Croatia är tillbaka i sexan igen och sett till truppen borde de kunna göra ett avtryck direkt! Det var ganska bra spridning på lagets 43 mål och Mikail Sepahi blev bäste målskytt med sina nio mål.

 

2. REAL MASKIN BK 44-21 +23 29 poäng

Efter fem säsonger i 6A var Real tillbaka i sjuan men det skulle bli återkomst direkt! Bloggen trodde väl att laget skulle vara med i toppen men hade både Vatra och Croatia före. Maskinen svarade dock för en fin säsong och knep den andra direktplatsen tillbaka upp i sexan. Real visade direkt att de var att räkna med då de slog väntade toppkonkurrenten Vatra (3-2) direkt i premiären. Laget fortsatte samla poäng med kryss mot Angered (1-1) och segrar mot både Fotö (2-0) och Gunnared (6-1 efter fyra mål av Johan Magnusson!). Sen var det dags för toppmöte mot Croatia och men där blev det förlust 1-2. Efter två säkra trepoängare (5-1 mot Partille och 4-0 mot Celtic) var det dags för returen mot Vatra. I bit in i andra såg det ut som Real skulle gå segrande då de ledde med 3-1 men Vatra avslutade starkt och vände till 4-3! Inför omstarten hade Croatia stuckit iväg i toppen men Real var trea på samma poäng som tvåan Fotö. I första höstmatchen blev det sen en viktig seger mot just Fotö (5-0) men tufft poängtapp mot Angered där Real tappade 3-1 till 3-3 i slutet. Efter 3-0 mot bottenlaget Gunnared var det toppmatch igen men ännu en gång blev Croatia för svåra (2-4). Real hade dock andraplatsen i egna händer och avslutade med två segrar och knep andraplatsen. En stabil säsong där de enda förlusterna kom mot toppkonkurrenterna Croatia (båda matcherna) och Vatra (en match) och poängtapp mot fyran Angered (två kryss). Laget tog alltså full pott mot de fyra lagen i botten. Rutinerade Johan ”Farsan” Magnusson var målbäst med sina 14 mål.

 

3. VATRA KIF 49-27 +22 28 poäng

Det är alltid svårt med nystartade lag men känslan var att Vatra skulle bli att räkna med direkt. Starten var dock knackig där det blev två raka förluster efter premiärvinsten mot Angered (2-1). Laget föll först i en jämn match mot Real (2-3) och sen mot Fotö (1-3). Laget fick sen ett riktigt fint offensivt tillskott då Flamur Tahiri anlände från Västra Frölunda. Tahiri presenterade sig direkt med ett hattrick debuten mot Gunnared (7-1). Det blev dock förlust i matchen efter mot serieledarna Croatia (1-3) och laget halkade efter. Avslutningen på våren såg ut bli bra med tre raka segrar och en hel del mål. Bland annat besegrades Real Maskin med 4-3 efter att laget hämtat in ett 1-3 underläge i andra halvlek. Vatra kraschade dock i sista matchen då det blev hela 2-7 mot Angered! Inför omstarten var laget fyra och alltså borta från uppflyttningsplatserna. Hösten skulle dock visa sig bli kul för Vatra så laget gick obesegrade genom resten av serien. Det var förvisso bara fem matcher men det blev fyra segrar och ett kryss. Den oavgjorda matchen kom mot blivande seriesegrarna Croatia och sen krossades bland annat Gunnared med 5-0 och Celtic med 6-1. Trots den fina hösten hann dock laget inte ifatt Real och slutade trea. Efter lite nervös väntan visade det sig att tredjeplatsen betydde kval! I kvalet var Vatra starkast och lagets första säsong slutade med uppflyttning! Laget var målfarligast i 7A och Flamur Tahiri var bäst i hela serien med sina 24 mål!

 

4. ANGERED SK 43-29 +14 23 poäng

Svårscoutat mittenlag som blev uteslutna förra året i sjuan då de använt otillåtna spelare. Känslan inför säsongen var att laget hade en hög högstanivå men inte skulle hålla hela säsongen. Angered fick en tuff start där det bara blev en pinne på de tre första matcherna (1-1 mot Real Maskin). Laget var med bra i premiären mot Vatra (1-2) och i 3-5 förlusten mot Fotö släppte laget två mål under de sista fyra minuterna! Sen kom första segern då Gunnared besegrades med 4-2 och i matchen efter hade de greppet på topplaget Croatia! ASK ledde med 3-1 i början av andra efter ett hattrick av Siciid Abdiqadir men Croatia vände på steken och vann med 4-3! Våren avslutades dock med tre segrar och i sista matchen blixtrade laget till och slog Vatra med hela 7-2 efter sex mål av Abdiqadir! Laget visade också direkt i omstarten att de kunde ställa till det för topplagen då laget plockade poäng mot Real (3-3) efter en fin upphämtning. Laget vann sen några matcher och hade fortfarande chans på tredjeplatsen men föll mot Croatia (2-3) i en jämn match och det blev även förlust mot Celtic i sista matchen. En ganska väntad mittenplacering för ASK där laget helt klart fick topplagen att jobba hårt. Siciid Abdiqadir svarade för imponerande 23 mål (tvåa i hela 7A) och gjorde därmed mer än hälften av lagets mål.

 

5. FOTÖ GoIF 38-36 +2 19 poäng

Åkte ur 6D förra säsongen och gjorde inte mycket väsen av sig inför säsongen 2019 och bloggen trodde inte laget skulle vara med så bra som de ändå var. Starten var dock lite svajig med kryss i premiären mot Celtic (3-3) och förluster mot Vatra (1-3) och Real (0-2). Sen började Fotö hitta formen med fina resultat mot både Angered (5-3) och Gunnared (8-0). Laget räckte sen inte till mot Croatia (0-4) men avslutade med två storsegrar till mot Partille (5-1) och Celtic (7-1). Inför sommaruppehållet var faktiskt Fotö tvåa i tabellen på målskillnad före Real Maskin! Hösten inleddes sen med två viktiga möten med just Real och Vatra. Det blev dock två tunga förluster med den sammanlagda målskillnaden på 3-11 och där dog nog uppflyttningsdrömmarna lite. Det blev även förluster mot Angered (1-3) och även jumbon Gunnared (deras enda seger under säsongen). Laget fick även lämna WO mot Croatia innan det iallafall blev seger (2-1) mot Partille i sista matchen. Sett till bloggens ganska låga förväntningar så var det en positiv överraskning att Fotö ändå var med i toppracet iallafall halva säsongen. Målmässigt var Mikael Beckius bäst i ö-laget med sina 11 mål.

 

6. GOTHENBURG CELTIC FC 24-44 -21 14 poäng

Celtic känns som ett klassiskt mittenlag i sjuan och så blev det även denna säsongen. Laget började dock inspirerat och tog åtta poäng på sina fyra första matcher. Bland annat besegrades blivande seriesegrarna Croatia med 5-4 efter ett hattrick av Antonio Mendez Hernandez! Andra halvan av våren var dock inte lika kul då laget förlorade fyra raka och dessutom lämnade Mendez Hernandez för Inter Linné i sexan. Defensiven läckte också rejält då laget släppte 20 mål på de fyra sista! Laget var sexa efter våren och skulle alltså också sluta sexa. I omstarten höll laget på att skrälla igen mot Croatia men föll med 0-1 och i matchen efter avgjorde motståndarna Partille sent. Celtic hade inte heller något att sätta emot topplaget Vatra (1-6) och Real (1-3) men avslutade iallafall snyggt. Det blev nämligen segrar mot både Angered (3-2) och Gunnared (2-0). En ganska väntad mittenplacering där Antonio Mendez Hernandez blev bästa målskytt med sina sju mål trots att han lämnade under våren.

 

7. PARTILLE IF SC 21-43 -22 9 poäng

Efter att ha krånglat sig kvar i 6A flera säsonger i rad blev det till slut respass förra säsongen och känslan var att det skulle dröja ett tag innan Partille återvände till näst lägsta serien. Den känslan visade sig stämma då laget hade en tuff säsong. Säsongens höjdpunkt kom dock direkt i premiären då det blev hela 7-1 mot blivande bottenkollegan Gunnared efter ett hattrick av Farid Runklint! Resten av våren var dock ett mörker för Lexbylaget då de förlorade alla sina andra matcher. Laget stod upp hyfsat bra mot Croatia (0-3), Celtic (1-3) och Angered (0-2) men annars läckte defensiven ganska rejält med resultat som 1-5 mot både Real Maskin och Fotö och 0-5 mot Vatra. Inte oväntat var laget i botten av tabellen (sjua) efter våren men inledde sen hösten direkt med en trea! Celtic besegrades med 2-1 efter ett sent segermål av Pontus Thorsén. Men precis om under våren följdes segern av en rad förluster. Det var dock inte lika stor siffror och laget pressade både Real (förlust 2-3) och Fotö (1-2).  I sista matchen var det dags för jumbofinal mot Gunnared där Partille riskerade att hamna sist i 7A. Det skulle visa sig att säsongen slutade precis som den började, storseger och hattrick av Runklint så matchen vanns med 5-2! Partille får kämpa vidare i sjuan även nästa säsong och det kan nog dröja ett tag innan de återvänder till sexan, men det är inte hela världen. Inte oväntat blev Farid Runklint bäste målskytt med sju strutar.

 

8. GUNNARED KIF 18-60 -42 4 poäng

Laget var med i toppen av 7A förra säsongen och slutade trea (efter lite omskrivna tabeller och uteslutningar av andra lag). Bloggen tippade dock laget i botten då det var rejäl omsättning i truppen med flera tongivande spelare som lämnade. Tyvärr för Gunnareds del så skulle det tipset stämma väl. Under våren blev det bara en poäng (2-2 mot Celtic) annars var det idel förluster och ofta stora sådana! 1-7 mot både Vatra och Partille och 0-8 mot Fotö. I sista matchen innan sommaren höll dock laget på att skrälla mot blivande seriesegrarna Croatia där laget hämtade upp 0-3 till 3-3 men det blev förlust 3-4 efter ett sent Croatiamål. Gunnared var sist i 7A och även hösten började med en storförlust (0-5 mot Vatra). Laget höjde sig socka spelmässigt och föll till exempel bara med 2-3 mot Angered innan den efterlängtade första segern kom! Hemma på Gunnaredsplan blev det 3-1 efter två sena mål av hemmalaget! Det skulle visa sig bli lagets enda seger 2019 men laget höll jämna steg med Croatia även i andra matchen (1-3) och i sista matchen hade laget chansen att lämna jumboplatsen men det blev 2-5 mot sjuan Partille. Självklart en tuff säsong med bara fyra inspelade poäng men det gick helt klart att se en klar förbättring efter sommaren. Inte oväntat släppte laget flest mål (60) och gjorde även minst (18). Av de 18 gjorde Hiwa Gholamzadi sex och det var bäst i Gunnared.

 

/Rasta