Dags för lite intervjuer från 7A:

Haris Memisevic (Croatia Göteborg), Andres Monar (Real Maskin BK), Flamur Tahiri (Vatra KIF) och Tor Berggren (Gothenburg Celtic FC)!

 

Vi inleder med seriesegrarna Croatias Memisevic:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Man kan göra den enkla analysen och säga att man är jättenöjd efter att vi vinner serien. Faktum är att vi har haft en hel del matcher som vi avgjorde de sista minuterna. Personligen så tycker jag att vi spelade mer attraktiv fotboll förra säsongen, men att vi fick ut mer av vårt slit och laganda i år.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Tycker att Vatra KIF har fått ihop ett bra lag på kort tid. Deras Flamur Tahiri ska ha beröm för alla mål han trycker in – alla är nog överrens om att han ska spela högre upp i seriesystemet. Det går inte heller att utelämna Angereds målspruta Siciid Abdiqadir som kan spela par divisioner högre än 7:an.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egen säsong var godkänd – inte mer än så. Jag vet att jag borde ha fått uträttat lite mer än vad jag gjorde.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Det tål att upprepas att vår Ervin Gulin ska ha en stor eloge för det arbete han lägger ner kring laget och föreningen. Vi är många som underskattar jobbet han uträttar sett till den nivån vi spelar på. Fotbollen är inte det som kommer högst uppe på agendan för oss andra med familjen som kräver tid, jobb, studier eller annat. Det är förmodligen ett tillfälle att leva ut lite fotbollsdrömmar någon gång i veckan, men för Ervin har det varit just prio ett, och han har fått avsätta otroligt mycket tid för oss alla som har varit med i år. Bland spelarna tycker jag att Jerry Thörner har varit avgörande i flera matcher. Även Vllaznim Ibishi samt vår nye målvakt Darko Poljak har bidragit till stabiliteten bakåt. Vår joker Mentor Zhubi har visat klass framåt, och fick äntligen glädjas åt att få vinna 7:an – något han aldrig hade mäktat med tidigare i sin karriär!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Man bör alltid nämna matcherna mot Angered SK, då dessa kan placeras i ett fack med namnet ”Murphys lag med ett lyckligt slut”. Båda matcherna säsongen -18 samt -19 bestod av en fullständig oreda spelmässigt där allt som heter taktik och logik inte existerar under 90 minuter. Dock så har vi alltid krånglat oss ur matcherna och aldrig förlorat mot Angered. Även seriesegern säkrades i år efter en just sådan match där mycket som kan gå åt helvete gör just det, men slutar lyckligt ändå.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Helt ärligt så har jag endast haft koll på vår serie lokalt och sneglat några enstaka gånger på 6:an eftersom vi hade som en målsättning att ta oss upp. Så av förklarliga skäl inga direkta känslor åt något håll.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Som det ser ut i dagsläget så trummar nog benen vidare även nästa säsong.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Maskinens Monar:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Tycker vi gör en bra säsong. Vi gjorde lite förändringar inför 2019, bland annat gick vi ner till en träning i veckan för att på så vis försöka höja närvaron. Detta slog mycket väl ut och vi har haft bra närvaro hela säsongen. Detta har bidragit till att vi kunnat ha ett slagkraftigt lag i stort sett hela säsongen. Flera duktiga nyförvärv har också betytt mycket för oss.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Som lag är det svårt att inte imponeras av Croatia som vann serien tämligen enkelt. Skickliga spelare på så gott som samtliga positioner. En spelare som stuckit ut är ju såklart Vatras Flamur Tahiri som vann skytteligan. Alltid lite tråkigt när sånna gubbar väljer att spela i en alldeles för låg serie för sin nivå, men kul för Vatra såklart. Även Fotös kapten Oliver Jansson var väldigt duktig i matchen mot oss.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egen säsong har varit ok. Jag har mest fått spela ytterback (tyvärr) men hela vårt försvar har funkat väldigt bra i år, mycket tack vare vår mittbacksgeneral Wibba, så till och med jag kommer undan med godkänt.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Jag skulle egentligen vilja framhäva hela laget som kollektiv, tycker alla har bidragit och dragit sitt strå till stacken. Vi har fått ändra om en del i laget från match till match men alla har tagit det med ett gott humör och gjort sitt jobb. Även gubbar som egentligen har lagt skorna på hyllan som blivit inringda när det varit kris. Riktigt skoj att se! Sen måste jag även nämna Klaus som antagit ledarrollen på ett väldigt fint sätt, en naturbegåvning!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Den matchen som fortfarande sitter inpräntad i minnet och ju faktiskt blir avgörande för hela säsongen är seriepremiären mot Vatra. Ett taktiskt genidrag att flytta upp Farsan i anfallet som klipper till direkt två gånger och gör att vi har ledningen med 2-0 efter tio minuter. Sedan får Vatra en billig straff i slutet på första som dom sätter. Vår kanske viktigaste spelare i år Wibba replikerar direkt i andra och gör 3-1. Sedan får Vatra in 3-2 med kvarten kvar och det blir lite nerv. I matchens slutskede får dom en till straff helt horribelt dömd, den bommas som tur är och vi lyckas hålla undan. Oavgjort i den matchen och Vatra hade tagit andraplatsen i tabellen.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Lider med anrika föreningarna Gårda, Virgo och Jonsered som alla åkte ur trean i år.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min egen framtid är väl förmodligen på bänken sen när alla gubbar är tillbaka! Men ser fram emot återtåget i division 6 nästa år!

Stort tack!

Tack själv och tack för denna säsongen, som vanligt gör du ett grymt jobb för att bygga intresse och gemenskap i gbg-fotbollen!

 

Vi går vidare med Vatras Tahiri:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Säsongen i helhet så tycker jag att vi gör en ganska bra säsong. Vårsäsongen är väl helt okej, laget vinner seriepremiären mot Angered SK sedan blir det två raka förluster mot Real Maskin och Fotö. Men vi kom tillbaka och då började vinsterna komma. Höstsäsongen var ganska bra då vi endast tappar två poäng (oavgjort mot Croatia). Synd att vi spelade 14 matcher totalt. (8-9 matcher mindre än andra lag i andra serie). Man önskar att det fanns fler lag i serien.

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Hmm… lag som jag imponerades av var väl Partille där dem alltid kämpade, försökte spela sitt spel. Första mötet mot dem (hemmamatch) så kom de till spel med endast tio spelare. De hade lika gärna kunnat lämna WO som vissa lag gör idag för det minsta lilla. Spelare som jag imponerades av var väl Mentor Zhubi i Croatia. Håller väldigt hög nivå.

Hur ser du på din egen säsong?

Tycker att jag gör en bra säsong, vinner skytteligan. Försöker alltid hjälpa laget på bästa möjliga sätt. Hade kunnat göra det bättre ifrån mig men jag klagar inte på säsongen 2019.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Jag tycker att hela laget (inkl. Styrelsen samt våra sponsorer) förtjänar beröm. Vi har alltid fått den stöden som vi behövde under säsongens gång. Första säsongen för VATRA KIF där alla i föreningen försöker hjälpa laget på bästa möjliga sätt.Jag tycker att hela laget förtjänar beröm. Vår styrelse som har strävat efter att vi spelare och ledarna ska ha det bra på alla möjliga sätt.

Sedan förtjänar våra sponsorer (UMF ENTREPRENAD AB, LIERA REDOVISNING, SYSTEMPUTS M.B.T.AB, GORQAJ EMPIREAB och UNISPORT) extra stor beröm som har gjort det möjligt för oss att starta laget från hela början och genomföra säsongen.

Sen sist men inte minst, våra underbara supportrar som alltid har varit på plats och stötta oss vilket har hjälpt oss enormt.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Sista kvalmatchen mot AIF Göteborg var väl den bästa och mest spännande matchen för säsongen 2019 där uppflyttning stod på spel.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Om man räknar med division 3 så gläds jag med Västra Frölunda (som jag lämnade) som vann sin serie. Samt Kortedala som tog sig upp till division 3.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Inget bestämd än. Vi får se vad som händer. Om jag blir kvar eller om jag rör på mig haha.

Stort tack!

 

Vi avslutar med Celtics Berggren:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vi började riktigt bra med raden 2-2-0 efter första fyra matcherna sedan faller vi ihop fullständigt, fyra raka förluster, 2-20 i målskillnad i andra halvan av maj och juni är självklart inte bra någonstans. Kanske kom uppehållet i maj med över två veckor utan match olägligt för oss där. Vi tappade visserligen våran bästa målskytt Tony, fick våran comebackande kapten Corrado skadad direkt första matchen tillbaka och tog något dumt rött kort under den perioden (Real Maskin borta) men trots att det var lite motgångar var ändå det fallet för stort. Som serien såg ut i år var det bara sex matcher kvar efter sommaren och vi gick in dom med stor ödmjukhet. Mycket fokus under andra halvan på att sätta det bakåt och kanske lite symptomatiskt då att man kan störa eventuella seriesegrarna Croatia och där släppa in förlustmålet först i 87e för att sedan matchen efter förlora mot Partille som slutar nedanför oss i tabellen i år. Mot Vatra och Real Maskin kämpar vi på men kommer inte så värst långt även om vi är nöjda med insatserna. Avslutningen med två segrar, en mot Angered något överraskande sett till tabellen men i en match som det inte såg ut som att Angered värdesatte särskilt högt och en mot Gunnared som vi vinner välförtjänt, är såklart grym. Det har varit ett tufft år för oss men hösten lovar gott inför 2020 då vi hoppas på lite mindre skadeproblem i truppen och en säsong med jämnare prestationer.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Som enskild spelare är det svårt att inte säga Flamur Tahiri hans målfacit talar för sig självt. Som lag vill jag egentligen säga Angered, tycker att dom har en otrolig högstanivå vissa perioder, men egentligen har alla lag i serien kvalitéer att beundra.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag är inte nöjd. Vi släpper in alldeles för många mål och som sista utpost är jag självklart en stor del av det. Samtidigt kändes serien svår i år. Med så få lag i serien blev det väldigt ryckigt och personligen känner jag väl att jag inte kom in i något riktigt flyt förrän väldigt sent där nollan i sista matchen ändå är en rejäl självförtroende-boost.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Lorenzo Minola och Joao Neto som klev in och delade på tränarrollen i mitten av säsongen ska ha otroligt mycket beröm. Dom ledde träningar som hjälpte att höja lagets prestation under andra halvan av serien och känner förhoppningsvis att deras investerade energi gjorde nytta och uppskattades. Spelmässigt skulle jag kunna dra fram många men kanske framförallt Naief Jobsen som tillförde mycket offensiv flair, Florent Schildknecht som är helt outtröttlig oavsett om han är winger eller ytterback och Karl-Axel ”Acke” Styrman som kom in sent på året men direkt visade framfötterna på planen.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

5-4 segern mot Croatia såklart. En match med två olika halvlekar som vi tillslut drar längsta strået i tack vare ett fantastiskt mål från Tony. Ett par riktigt fina mål från distans förtjänar även omnämning. Pavel ”Pasha” Martynenkos frispark långt utifrån även den mot Croatia något från ”Acke” mot Partille på hösten. Från motståndarna, tja, vill minnas att Fotö (tror jag det var) gjorde något riktigt fint nickmål mot oss i somras, fint inlägg och gött häng på deras gubbe där.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Min moderklubb Guldheden som ändå var stabila i 4A men kanske inte riktigt tog den topplacering dom nog hoppades på efter fjolåret. Trevligt också att det går bra för Johanneberg som vi har mött många gånger genom åren i matcher som alltid är av brittisk kvalitet. Sedan, kalla dom ett lag för sig själva eller inte, domarna. Bra eller dåliga insatser dom ska allihop ändå ha en eloge, utan domarna skulle inte lokalfotbollen kunna fortsätta.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Har inga planer på att byta klubb så blir kvar i Celtic om inget oförutsett händer och ser fram emot en bättre säsong 2020.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Haris, Andres, Flamur och Tor för att de tog sig tid!

 

/Rasta