Vi kör på med lite intervjuer från 7B:

Ludvig Björk (BK S:T Jakob), Rino Wiger (Johannebergs IF) och Anders Hultberg (Göteborgs City FF)!

 

Vi inleder med seriesegrarna S:T Jakobs Björk (på väg mot bollen):

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Säsongen kan väl sammanfattas som näst intill perfekt! Svårt att säga något annat när vi vinner serien och gör över 100 mål. Det enda negativa är väl att vi inte lyckades nolla förlustraden. Men vi har haft väldigt bra stämning i laget och bra träningar med mycket folk vilket också har gjort att vi har kunnat hålla samma höga nivå i princip hela säsongen.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Spelmässigt så är det nog Elisedal som överraskade mest. Ett lag som verkligen försökte spela fotboll och fick stundtals till ett bra passningsspel mot oss med fina trianglar! Tycker att de borde ha haft en bättre tabellplacering.

Hur ser du på din egen säsong?

Väldigt nöjd med min egen säsong! Varit helt skadefri (tack coachtejpen) och slagit personligt målrekord med ett par frisparkar som letade sig in som grädde på moset. Lite ofint av Jacob att komma och sno skytteligasegern redan första säsongen bara!

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Svårt att plocka ut någon särskild ur laget, tycker att det är flera som har höjt sig den här säsongen och förtjänar beröm. Men nyförvärven har såklart varit ett bra tillskott. Inte bara på fotbollsplanen, utan väldigt trevliga också! Roni (tränare) gör ett grymt jobb som vanligt med att styra upp träningar och matcher. Calle gjorde, förutom jobbet som ordförande, en fin insats i podden (tips för den som inte har lyssnat), mycket intressant!

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Lider lite med FC Heden som fick en kort sejour i 5:an efter att ha legat i toppskiktet i 6B under flera år. Men blir kul om vi hamnar i samma serie nästa år, brukar ofta vara tuffa matcher.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Fotbollsframtiden ser ju lovande ut nu när vi är tillbaka i finrummet i division 6! Har vi kvar samma trupp tror jag att vi blir ett topplag även i den serien och så länge inte Blåvitt kommer med nåt fint kontrakt så är jag nog kvar i S:t Jakob!

Stort tack!

 

Vi fortsätter med JIF:s Wiger:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vi har en riktigt bra säsong bakom oss, den bästa på otroligt länge! Poängmässigt den bästa säsongen i modern tid och vi tar 19 poäng mer än förra året, trots två matcher mindre (då räknar jag in matcherna mot ASK som blev uteslutna). Detta har vi klarat för att vi har varit fler på träning, fler av de ”bästa” spelarna som varit med både på träning och match och när vi fick den fina starten har vi lyckats bygga vidare på den, där vi också höjt de som inte var i ordinarie trupp/elva till en bättre nivå. Då blir det många poäng. Framförallt har vi varit riktigt bra defensivt, blandat med lite krydda framåt i banan och stabila målskyttar i Henke och Olof. Nästa mål får bli att bli ännu bättre framåt!

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Svårt att inte imponeras av St: Jakobs säsong, en förlust resten vinster och vad jag hört/läst så verkar förlusten ha varit av det oturliga slaget. Bästa laget jag mött i 7:an. Ingen speciell spelare egentligen, ovan nämnda St:Jakob har ett par målskyttar av rang som sätter allt de får, men är väl ingen som stuckit ut i spelet.

Hur ser du på din egen säsong?

Har väl gjort en okej säsong, där jag flyttat runt på lite olika positioner. Även i år alldeles för fet för att prestera på en bättre nivå, men stängt ner defensivt ihop med en briljant backlinje på hösten får jag ta med mig, så får man springa i vinter och komma starkare tillbaka i spelet med boll. Karriärens första hjärnskakning och första hattricket i Lövet får jag ta med som ett plus, sen är man besviken över att se att man blir krossad som årets buse!

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Här är det många! Där vi tidigare år varit jag och Henrik Larsson som varit alltmöjligt gubbar och gjort det mesta, är det i år många som steppat upp utanför planen. Joakim Andersen med sitt smittsamma humör och ständiga positivism. Olof Eklund, Adam Dahlqvist Ehn och Thomas Lima som alla hjälpt till med renovering av vårt omklädningsrum och givetvis Henrik Larsson som alltid är har en finger med i det mesta. På planen är det som lag vi varit bra framförallt, men klart nykomlingarna Adam Dahlqvist Ehn och Rikard Andersson har varit viktiga defensivt framförallt. Att Christoffer Wange både tränar och spelar mer än på länge är ett stort plus. Sen går det inte att komma undan Thomas Lima med sin teknik och förmåga att krydda till det framåt, Fredrik Jonssons ständigt springande på innermittfält när andra (läs mig) inte orkar och kanske framförallt seriens bästa målvakt, Jimmie Elek som spelat alla seriematcher i år!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Det jag minns bäst är nog 1-2 förlusten mot St:Jakob i höst. Vi var det bättre laget i första halvlek där vi spelar årsbästa och en jämn andra halvlek där Jakob har övertaget. Såna täta, hårda matcher mot duktiga motståndare är roliga att spela, synd det inte blev poäng dock. Annars står ju 0-1 vinsten i våras mot Göteborgs City kvar som en match vi behövde vinna, mål i 88:e minuten och extremt viktig för att säsongen slutade som den gjorde. Inte minst psykologiskt.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Som inflyttad till Göteborg, med Johanneberg som den enda förening jag spelat i är det inte så många som sticker ut utan det blir våra grannföreningar. Kul att Landala klarade sig i sin jubileumssäsong så vi förhoppningsvis får ett derby nästa år, tråkigt såklart också att Virgo åkte ut, men de kommer förhoppningsvis starkare tillbaka! Sen är jag ju engagerad i barnfotbollen som tränare för mina barn i Hisingsbacka FC, en riktigt bra förening som gör mycket bra både på och utanför planen.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag gnuggar på så länge jag tycker det är roligt, vilket jag förhoppningsvis gör i många år till på planen! Får hoppas man håller platsen på laget, konkurrensen är stenhård. Annars får man nog se mig i och runt lag, gör UEFA-B i höst så hoppas lära mer om fotbollen på ett teoretisk plan där (att ta ledarutbildning är förövrigt något jag rekommenderar alla som kan inom fotbollen, otroligt lärorikt och kul).

Stort tack!

Tack själv för engagemanget under säsongen!

 

Vi avslutar med Citys Hultberg:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong? 

När vi satt i februari visste vi inte ens om vi hade ett lag eller en tränare. Men sen hände saker och vi fick in mycket folk under försäsongen och inledningen av säsongen kändes bra. Våren rullade på och vi spelade stundtals bra. Men som för alla lag i dessa serier så går vi runt på mycket folk och när vi byter en del positioner tappar vi en del enkla poäng. Efter sommaren så tappar vi många av våra framstående spelare som flyttar, men får också in några nya. Men vi kommer inte riktigt upp i nivå i de avgörande matcherna, där de tre lagen som slutar före oss vinner 5 av 6 matcher mot oss.
Med tanke på hur det såg ut i februari, jättenöjd med säsongen. Med tanke på hur det såg ut i april, stor besvikelse att vi inte gick upp till division 6. Tittar jag tillbaka idag, så är vi relativt nöjda men i slutändan har vi bara oss själva att skylla då vi gör lite för dåliga insatser i de mest avgörande matcherna.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av? 

Mycket har såklart sagts om BK St Jakob i år. Men vill verkligen lyfta fram deras vänsterback, tror han hette Tim, som en av deras bästa spelare. Om nu GP ska ta ut en drömelva i division 7 och ändå har med fyra Jakob-spelare, så är det ett under att de inte hade med honom. Men förmodligen har vi inte sett samma matcher och Jakob/Johanneberg som dominerade Div 7-elvan spelar ju 4-4-2 medan GP tar ut en 3-4-3, då finns det ingen plats för ytterbackar.

Hur ser du på din egen säsong?

Med ny tränare fick jag chansen i första träningsmatchen att spela mittback. En halvlek räckte sen fick jag chansen på innermittfältet i andra halvlek. Tränaren gillade vad han såg och jag hade en ny position i år. Så med tanke på att jag gör min första säsong som mittfältare (alltid spelat forward eller back) så är jag ganska nöjd. Gör två mål, ett var i båda mötena med Knippla, och tycker ändå att jag bidrar en hel del. Mina lungor och min uthållighet har ställts på helt nya prov i år men tycker att jag kunnat fuska tillräckligt mycket i löpningarna för att det inte ska märkas.

 Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm? 

Vill passa på och lyfta fram vår tränare Ali. Kom in som assisterande från början, men tog framåt sommaren över huvudansvaret då vår första tränare Navid flyttade till Stockholm. Det jobbet han gjort med oss är otroligt och hans vilja att lära sig nya saker kommer att göra gott för oss även nästa säsong. 

Är det någon särskild match eller situation som står ut? 

Det blir en match på slutet mot Björkåsen. En match som vi bara ska vinna för att hålla hoppet om division 6 vid liv, men den chansen var liten. Vi hade många borta och därför kan vi ta in vår reservmålvakt som varit skadad sen sommaren. Han får komma in som anfallare sista 30 och nästan direkt kommer en dålig rensning från deras målvakt, som Tarki då skjuter på volley från cirka 35 meter rätt in i mål. Ett galet mål, av en målvakt som spelar ute, när han precis är tillbaka från skada. Sånt händer bara i division 7, och glädjen i hela laget trots ledning med 3-1 är enorm.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med? 

Har många bekanta i både Real Maskin och Götaholm. Så väldigt roligt att Götaholm får vinna serien och att Maskinen tar steget upp i 6:an igen.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Huvudet säger att jag orkar minst 5 år till, kroppen säger väl något annat. Men det är för roligt för att lägga av, oavsett om det blir division 7 eller inte!

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Ludvig, Rino och Anders för att de tog sig tid!

 

/Rasta