Vi kör några intervjuer till från 7B!

Peter Arvidsson (Knippla IK), Sebastian Malmgren (Elisedals IS), Johan Winblad (IFK Hindås) och Hannes Larsson (BK Björkåsen)!

 

Vi börjar med KIK:s spelande assisterande tränare Arvidsson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vi får vara nöjda med vår säsong, man måste vara ödmjuk och se på våra förutsättningar när försäsongen drog igång. Vi valde inför detta året att flytta ut vår bas till Prästängen (Öckerö) istället för att flytta från plan till plan på fastlandet, när man flyttar träningsplan vet man inte hur spelare tänker med tanke på ändrad restid etc. Med facit i hand var det helt rätt gjort då vi fick ihop ett helt nytt lag med många nya och duktiga killar.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

St Jakobs måste man nämna då de hade en klar spelidé, vi lyckades som enda lag i serien vinna över dem borta med en väldigt tydlig matchplan. Menisken var ett annat lag som vi hade svårt för, de spelade bra fotboll på mittplan vilket gjorde att vi inte riktigt fick tag på dem och det speglar våra resultat mot dem.

Hur ser du på din egen säsong?

Väldigt mycket missade målchanser, hade en period där det inte spelade någon roll vad jag gjorde, bolljäveln gick inte in, så ger mig själv 5/10 -godkänt men inte mer.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Vi har fyra killar som behöver nämnas i detta sammanhang. Jimmy Pedersen – spelat i KIK många år men tar ett jättekliv denna säsongen och gör sin absolut bästa säsong hos oss. Madhi Safari – 17 mål är respekt vilket serie det än är. Alexander Tillander – en mer lojal lagspelare är svårt att hitta, tränar mest i laget och kommer alltid till match eller träning med ett gott humör. Christian Johansson – har en väldigt uppoffrande spelstil och är oerhört viktigt för vårt duellspel.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

City borta, årets sämsta match, tycker det är spännande att det kan vara ett sån skillnad på toppar och dalar, samma spelare men inte samma prestation, där finns det att jobba på.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Gläds åt att fotbollen ute på öarna kommer vakna till liv tack vara seriesammansättningen då vi blir tre ö-lag i samma serie, vi i Knippla kommer växla upp och göra dessa matcher till evenemang.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Fortsätter i Knippla där jag fortsatt kommer hjälpa Bosse och spela samtidigt, min förhoppning är ju att föryngringen skall fortsätta och att jag på sikt blir överflödig och kan med gott samvete avsluta spelarkarriären, men med tanke på uppflyttning och derbyn kommer det en nytändning.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med EIS Malmgren:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vi har väl inte riktigt uppnått vad vi önskade innan säsongen. Fick in en del intressanta nyförvärv och i våras tycker jag det såg rätt bra/ok ut men det har varit tyngre nu i höst med lite färre folk och överlag över säsongen har vi gjort lite för lite mål. Har i många matcher spelat rätt så okej, men lite för djupa dalar och trytande ork har väl gjort att vi inte lyckats hålla i 90 minuter i en del matcher.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Går väl inte missa St Jakob och deras målkung som vann skytteligan överlägset (har glömt namnet).

Hur ser du på din egen säsong?

Jag har varit med lite för lite då mycket jobb på annan ort krockat med en del träningar och matcher. Men dom matcher jag gjort tycker jag varit helt okej så varken bra eller dåligt där tycker jag.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Vår egen organisation, jag vill inte nämna några spelare då jag tycker alla har hängt i men Johan Andersson (tränarkollega) har hållit i hela säsongen och samtidigt jobbat (eget företag och ”vanlig” anställning) plus spelare i Götaholm.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Jag tycker matchen mot St Jakob borta i våras är en match som sticker ut. Förlorar den knappt med 2-1 men har chanser för att ta poäng och även vinna den matchen. Även om vår målvakt gör några riktigt bra räddningar också. Men det är nog den bästa matchen jag varit med på sen jag började i Elisedal för några år sedan. Sen Knippla borta är ju också en riktigt krigarinsats där vi får med oss en poäng trots utvisning tidigt i andra och inga avbytare efter utvisningen då vår 12:e gubbe blev skadad.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Har för dålig koll på lokalfotbollen över lag men lider med FC Hedens degradering. Hörde av Tobbe att dom rök på målskillnad.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Återstår att se lite. Beroende på jobbsituation så tar jag ett beslut närmre nästa säsong men jag kommer inte fortsätta som Både tränare och spelare utan kliva tillbaka och bara vara tillgänglig som spelare i så fall.

Stort tack!

 

Dags för Hindås tränare Winblad:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vår säsong blev när man kollar på sista raden bra. Vi bytte i snitt fem spelare i startelvan varje match och det ju inte optimalt så klart.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Spelare som sticker ut är ju helt klart Söderberg i St:Jakob som numer ett, men det finns små guldkorn lite här och där.

Hur ser du på din egen prestation som tränare?

Detta var mitt första år som huvudtränare och jag har massor att lära men tycket att jag under året tuffat till mig lite.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Jag har hyllat våra duktiga juniorer hela året men fortsätter gärna med det, det är de som ska bli grunden om ett par år.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Man minns ju alltid de hårdaste förlusterna eller de matcher man avgör i sista minuten. Knippla hemma där vi har sex frilägen i andra halvlek utan att lyckas få in bollen, sedan gör de en spelvändning och gör 1-2 i 89:e. Sedan avgör vi själva hemma mot Menisken i 90:e efter att de haft mängder med chanser, det är ju tjusningen med fotboll.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer köra nästa år också och hoppas kunna ta några extra kliv för att få en trygg grund att stå på.

Stort tack!

 

Vi avslutar det här svepet med Björkåsens Larsson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vi hade en positiv känsla inför säsongen. Några nya duktiga spelare anslöt och det kändes som att vi hade en hyfsad trupp. Vi åkte på några stora förluster tidigt och självförtroendet svajade en aning men känslan var ändå positiv. Vi spelar i vissa matcher riktigt bra men får inte resultaten med oss. Säsongen är såklart en besvikelse med bara 1 poäng, men stämningen i laget är fortfarande bra tycker jag.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag tycker flera lag imponerar. Det känns som att nivån i allmänhet har höjts sen tidigare år.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag har denna säsong haft mer möjligheter än tidigare att vara med på matcherna vilket är kul. Nivån på mitt spel är klart ojämn. Jag blandar och ger lite i matcherna. Kan ibland göra hyfsade prestationer och senare står för ganska ordentliga misstag, men tycker att det är väldigt kul att spela.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Jag tycker att våra ledare förtjänar beröm för allt arbete de gör. Det är mycket arbete bakom och de gör verkligen ett jättejobb.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Våran hemmamatch mot Elisedal står helt klart ut. Efter en tung start på matchen lyckas vi i andra halvlek vända och få med oss årets enda poäng. Detta efter att vi i en oerhört tumultartad situation får ett rött kort. Matchen blir väldigt rörig och vi lyckas då peta in ett par bollar och med mer flyt hade vi t.o.m kunnat vinna matchen.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Har kört en del inomhusträning med Real Maskin och vet att de i år tog steget upp tillbaka till 6:an vilket är kul!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer fortsätta med Björkåsen. Vi får se hur det ser ut inför nästa säsong med antal spelare osv. Men jag tror vi kommer köra vidare även nästa år. Utöver det blir det nog lite spel i korpen med jobbet. Framtiden ser ljus ut!

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Peter, Sebastian, Johan och Hannes för att de tog sig tid!

 

/Rasta