Dags att se vad några 7C-profiler har att säga om säsongen som gick:

Jesper Larsson (AIF Göteborg), Nana Piesie (Lundby IF) och Emil Henriksson (Kareby IS)!

 

Vi börjar med AIF:s Larsson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

En klassisk AIF-säsong, höga toppar och låga dalar. Tyvärr så har vi en väldigt ojämn närvaro bland våra bästa spelare och ofta blir vi straffade i matcherna där de inte dyker upp. Men överlag så spelar vi väldigt mycket bättre fotboll i år än ifjol. Vi vågar rulla boll, vi fyller på med våra ytterbackar och vi skapar massvis med chanser. Hade varit intressant att se statistik över ”expected goals” vs gjorda mål. Vår ineffektivitet i boxen är nog den största anledningen till att vi behöver kvala till sexan istället för att bli uppflyttade direkt.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Är imponerad över jämnheten i serien överlag. Nästan alla lag har kunnat slå alla vilket gjort det till en väldigt spännande säsong.

Hur ser du på din egen säsong?

Fullt godkänd. Jag har roterat runt på yttermitt och ytterback på båda kanter. Största förbättringen för mig den här säsongen är nog mängden chanser jag har skapat för mina lagkamrater. Dock så är 4 mål framåt dåligt från min sida med tanke på hur många chanser jag haft. Som andramålvakt har jag bara behövt stå tre matcher och det tycker jag är toppen. Med noll insläppta spelmål på dessa tre matcher är det nog någon form av personligt rekord. Två straffar har dock tyvärr hamnat i kassen bakom mig och där får jag försöka lära mig av vår vägg i straffsammanhang; Ilya. Avslutningsvis får jag skryta lite med mina 22 spelade matcher av 22 möjliga den här säsongen.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Vår tränare Tomas förtjänar som vanligt massvis beröm för all tid han lägger ner på att hålla igång den här föreningen. Hatten av! Vårt nyförvärv Kim Holm har klivit rätt in i vårt innermittfält och dominerat tillsammans med vår käre kapten Joel Otterlo Kuronen och Gustav Bergström. Hans finter, tacklingar och framförallt alla hans drömmål gör nog att han är den spelaren som sticker ut mest den här säsongen. Ernst Norling och Robin Lübbe har värvats tillbaka från sina klubbar och har levererat i backlinjen. Att AIF är ett så gött gäng att det leder till hemvändare är alltid ett bra betyg. Slutligen vill jag berömma Ilya som ställer upp i kassen i 19 matcher i år och bjuder på spektakulära räddningar i samtliga av dessa.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Matchen borta mot Hermansby är nog den jag kommer minnas starkast. Efter att ha spelat ut dem i premiärmatchen mötte vi ett betydligt bättre och yngre lag ute på Kärnavallen. Kim bjöd på drömmål och Ilya stod för en fantastisk straffräddning på tilläggstid och vi fick därmed med oss tre pinnar hem till Majorna.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Som gammal mölnlyckebo så ser ju bottenplaceringarna för Sjövalla-MIS och Mölnlycke IF i 4B tyvärr inget vidare ut.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Förhoppningsvis blir det återkomst i division 6 nästa säsong.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med LIF:s Piesie:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Jag summera våran säsong bra och dåligt. Det bra är att vi har äntligen mot slutet börjat lära känna varandra eftersom det var ett helt nytt lag. Tränare har haft de svårt med att hitta rätt laguppställning. Men har fått ordning på det mot slutet. Det dåliga är att vi släpper in för många billiga mål och vår svaghet är fasta situationer. Vi är väldigt ojämna och missar enkla chanser men samtidigt det ÄR DIV 7!

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Jag imponerades inte särskilt mycket av lagen i den här serien tekniska sätt. Men ett lag som jag tycker ska ha en stor eloge är Bergsjön, när vi mötte de så var de mitt uppe i ramadan och Gud vad de sprang med tom mage.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egna säsong är jag ganska nöjd med 15 mål och 11 assist på 18 matcher (inga straffar haha). Målet var att göra 20 mål minst men nådde inte upp till det pga missarna mot Kareby i höstas haha.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Robban förtjänar en stor eloge för att pusslat ihop de här laget. Sedan spelmässigt så är Johan Dahlbäck en riktig bra fotbollsspelare. Han har hållit en hög nivå och gjort enbart vackra mål.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer förmodligen vara kvar i Lundby till nästa säsong förhoppningsvis får jag upp fysiken som jag hade början av säsongen och inte avslutar 7 kg tyngre som jag gjorde mot hösten, då kan jag nog trycka ditt ett par bollar till.

Stort tack!

 

Vi avslutar med Karebys skyttekung Henriksson:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Tycker vi har utvecklats mycket under säsongen. Från att ha varit på nedre halvan under vårsäsongen till att gå obesegrade under höstsäsongen är en bedrift i sig. Men vi är såklart inte nöjda då vårt mål var att vinna serien.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Har inte så bra koll på dom andra lagen och spelarna men beröm till Pushers BK som vi mötte i sista matchen i en väldigt schysst och ärlig match utan tjafs.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag är nöjd med min egen säsong då jag lyckats göra en del mål.

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Våran tränare Morten Eriksen och vår lagkapten Arvid Davidsson ska ha mycket beröm för att alltid vara där i vått och torrt. Två riktiga eldsjälar!

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Sista matchen mot Pushers med cirka 100 personer bredvid planen och god stämning på plan.

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Lider med vår grannklubb Kode IF som var påväg till en topp placering i division 4 men halkade ner i slutet av säsongen.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min framtid blir i Kareby IS där vi satsar på att vinna serien nästa år!

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Jesper, Nana och Emil för att de tog sig tid!

 

/Rasta