Vi har två intervjuer till som trillat in och vi kör de innan vi kastar oss över 7C-intervjuerna:

Andreas Säfström (6C-segrarna Önnereds IK) och Eric Kollberg (7B-laget Menisken IF)!

 

Vi börjar med ÖIK:s Säfström:

 

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Äntligen! Vi har ju gjort några bra säsonger nu och varit med i toppen men inte riktigt nått enda fram, men i år var det dags. Kan inte vara annat än nöjda efter serieseger. Vi håller ihop säsongen ut (förutom dem två sista matcherna), släpper in väldigt lite mål bakåt men har ändå fått in bollarna framåt.

Vad det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Tycker väldigt många matcher är tajta i 6c så det är ju en grej som är rolig att det svänger en del. Sen spelare som Egzon i Tynnered är ju en fin spelare, Lundh i Järnbrott som slutar på 27 mål skojar man inte bort. Mattias i Styrsö är och en fin lirare.

Hur ser du på din egen säsong?

Jo men jag är nöjd med min säsong, man vill ju alltid vara bättre och bidra ännu mer men jag kan inte klaga. Mycket spring och slit men kom ändå tvåa i interna skytteligan så det är ju skoj!

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Får börja med att hylla Macke! Han gör allt för laget och klubben. Utan honom hade vi inte varit där vi är idag. Även Kjell och Tomas ska ha ett stort tack för allt dem gör. Om man ser till det sportsliga är det framförallt kollektivet jag vill lyfta, att vi springer och sliter som vi gör på planen är guld värt. Men man kan väl säga att Gustav Bye kom in och gjorde de ändå hyfsat med 20 baljor på 9 matcher är ju för jävla bra faktiskt. Johan våran mittback som kom till oss strax innan premiär och varit stabil från match ett! Min mittfältskollega denna säsongen Arthur är en fröjd att spela med. Mikael ska vi absolut inte glömma, våran målvakt. Att vi har släppt in så lite mål är han en stor bidragande faktor till.

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Minnet sviker lite men får väl säga matchen mot Järnbrott när vi säkrade seriesegern, (även om de blev klart tidigare den veckan av andra skäl) skönt att vinna den och att vi kunde fira till det ordentligt, helt magiskt!

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Inte direkt gläds eller lider med så men jag hoppas att Älvsborg FF, min moderklubb kommer få en nytändning och göra ett fint år och sluta i toppen av fyran!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kör på med ÖIK, tycker vi har ett fantastiskt lag både på plan och utanför plan så det ska väldigt mycket till om de blir nåt annat.

Stort tack!

Tack själv Rasta för allt du gör för lokalfotbollen, underbart!

 

Vidare till Meniskens Kollberg:

Säsongen 2019 är färdigspelad. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Väldigt upp och ned med betoning på väldigt. Stundtals spelar vi kanonbra och stundtals hänger vi med huvudet. Exempelvis slår vi Knippla hemma med 2-0 och spelar kryss borta med 11-12 man i två stabila insatser, men samtidigt spelar 6-6 mot Högaborg och tappar några matcher på rent slarv. Det känns som vi har mer potential och slagkraft i truppen än vad vi får ut under säsongen. Några nyförvärv under säsongen gör framtiden mycket intressant

Var det några andra lag eller spelare i serien som du imponerades extra mycket av?

Det goes without saying att BK Jakob var överlägset bäst. Mycket fin struktur i deras lag och det är bara att lyfta på hatten för flera av deras spelare. Därutöver imponeras jag över Knippla, Hindås och Björkåsen för att det var alla mycket trevliga lag oavsett resultat. City hade även en riktigt snabb och vass ytter som till på köpet uppträdde mycket bra, sådana ska hyllas.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag är nöjd, 11 mål och en handfull assist när man spelar på nästan varje position under säsongen får man ju gotta sig lite med. En gång i veckan brukar jag fråga min flickvän hur många mål jag gjorde i en och samma match (4 st.) men det verkar konstigt nog som om jag och hon har lite olika syn på hur stort det är…

Är det någon i det egna laget eller organisationen som förtjänar extra beröm?

Ja, jag tänker hylla alla gubbar som tog tvätten i år, för det var svalt intresse för det. Utöver det ska Herman Back och Jakob ”Brandmannen” hyllas för att de båda kommer in med riktig bra inställning och två mycket bra fötter, det gav den stabilitet och mentalitet som vi behöver. 

Är det någon särskild match eller situation som står ut?

Båda matcherna mot Knippla står ut som två mycket bra laginsatser. Första matchen spelar vi borta på deras jäkla ö som ligger lite väl långt ifrån om jag ska vara ärlig. Vi åker dit med 10 eller 11 man tror jag och därefter kommer vår kirurg Kaveh inglidandes i sista stund. Det går knappast att prata om bra förutsättningar inför den matchen i något avseende. Johan ”Bolivia” får spela mittback och vi trixar så mycket det går. Det blir en riktig krigarinsats som till slut slutar 2-2. Vi skojar i bilen om bragden på Knippla och det är väl sådant man får leva på i division 7. I andra matchen lyckas vi slå dem med 2-0 hemma efter en mycket bra laginsats, så summa summarum sticker back-to-back mötet ut som en fantastisk laginsats. 

Är det några andra lag eller spelare i lokalfotbollen som du gläds eller lider med?

Jag både lider med och glädjs åt Björkåsen eftersom de alltid ställer upp med folk och kommer med en härlig inställning trots att resultaten sviker dem. Därutöver glädjs jag verkligen åt BK Jakob eftersom de tveklöst förtjänar att spela i högre divisioner. 

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jo men den ser relativt ljus ut ändå. Jag håller mig ganska fit och har ett par år kvar i kroppen. 

Stort tack! 

 

Bloggen tackar både Andreas och Eric för att de tog sig tid!

 

/Rasta