Vi kör vidare med mer Silly Season och vi tar oss vidare ner i seriesystemet till femmorna!

Innan vi kastar oss över de övergångarna behöver bloggen komma med en liten rättelse från senaste inlägget. Målvakten Simon Zupancic lämnar Angered BK men inte för division 2-laget Stenungsunds IF utan för SIF:s seriekollega Vårgårda IK

När vi ändå är inne på målvakter så kan bloggen flika in att Slottsskogen/Godhem IF:s George Boulos lämnar för division 3-nykomlingen Kortedala IF

 

Då ger vi oss i kast med de senaste övergångarna och nyheterna och börjar med 5A:

 

Nya 5A-projektet Björndammens BK/Öjersjö IF har gjort klart med sin nya tränarstab:

Huvudtränare: Edmond Shala

Assisterande spelande tränare: Aleksander Petrovski

Målvaktstränare: Ronnie Carlsson

 

I 5A har även Finlandia/Pallo AIF ändrat om lite i sin trupp. Kenneth Lindfors är kvar som huvudtränare och kommer att dela ansvaret med Cihan Köse kommande säsong. Detta betyder att Naser Zumberi (som även spelade den gångna säsongen) lämnar. När det gäller spelare har FinPa knutit till sig följande nya gubbar:

Jim Nielsen (IK Zenith).

Niclas Wallerius (IK Zenith).

Jakob Ström (IK Zenith). 

Alexander Andersson (Backatorp IF).

 

5A-nykomlingen Götaholm BK ligger inte på latsidan utan har redan gjort klart med tre nya spelare:

Mittfältaren Tony Rintamäki ansluter från Björndammens BK där det blev fem mål förra säsongen i 5A. 

29-årige mittbacken Joao Mabiala ansluter från grannen Gamlestaden FF

Från nya seriekollegan Utbynäs SK ansluter Omar Kurtovic. 25-åringen håller till på kanten som yttermittfältare eller ytterback

 

Nykomlingen Hisingen FC har också gjort klart med några nya spelare:

Louai Rahim. Målvakt från Näsets SK

Carl Bygren. Målvakt som senast spelade med Solväders FC

Isaac Darko (IF Vardar/Makedonija).

Tarek Abdul Rahim (Västra Frölunda IF juniorer). 

 

Det är väl ingen hemlighet att nedflyttade Lunden Överås BK har gjort klart med en ny huvudtränare till 5A-säsongen 2020:

Magnus ”Böjen” Carlsson tränade inget lag den gångna säsongen (utan rapporterande istället om division 3 för bloggens räkning) men nu är han alltså tillbaka i hetluften. ”Böjen” har ju en gedigen meritlista och har de senaste åren bland annat tränat FK Kozara, Kärra KIF, Sävedalens IF och Kortedala IF

Egon Hansen kommer att vara kvar i tränarstaben som assisterande tränare

Lunden Överås har även redan gjort klart med två nya spelare:

22-årige mittfältaren Vishnu Nair ansluter från Backatorp IF

 

Mittfältaren Fredrik Andersson kommer senast från spel med Fristads GoIF (division 5). 

 

Johan Nilsson kommer även att göra comeback efter att han haft ett uppehåll den gångna säsongen. 

 

Laget kommer dock få klara sig utan klubbikonen Mattias Alfredsson, iallafall på planen. Inte ens yoga kunde rädda upp den lokalfotbollskroppen. Affe kommer dock fortsätta att arbeta i föreningen och runt a-laget.  

 

5A-laget Romelanda UF har gjort klart med sin tränarstab inför nästa säsong:

-Huvudtränare: Jan Flodin

-Huvudtränare: Anders Carlsbogård

-Spelande assisterande tränare: Björn Sjösvärd 

 

Ronny Hertz lämnar alltså som huvudtränare och istället kliver de två assisterande tränarna (Flodin och Carlsbogård) in och delar på huvudansvaret. Sjösvärd är kvar i rollen som spelande assisterande. 

 

5A-laget Älvängens IK satsade den här säsongen men nådde inte hela vägen. Det satsar dock vidare rejält inför 2020 med både ny tränare och nya spelare:

Prestigevärvningen inför säsongen 2019, Niklas Tidstrand, tar nu klivet in som huvudtränare. Det betyder att Peter ”Erra” Eriksson (som tränat ÄIK sen 2012) lämnar. Tidstrand kommer att ha Denis Musov som assisterande tränare. Det är oklart om Tidstrand själv kommer att spela då han dragits med en del skadeproblem. 

ÄIK har även spetsat till sin offensiv med Robert Hedelin. Anfallaren kommer senast från spel med Göteborgs FF men kan 5A bra då han inledde säsongen 2019 i Utbynäs SK. Han har även haft seriekollegan Lunden Överås som klubbadress. Hedelin gjorde 11 mål för USK under våren och 7 mål i 4B för GFF under hösten. 

 

ÄIK har också förstärkt med mittfältaren Kenny Hildeby (född 1997). Kanske inte ett välkänt namn i lokalfotbollskretsar i Göteborg men Hildeby har riktigt fina meriter då han hade a-lagskontrakt med Åtvidabergs FF 2015 när laget låg i Allsvenskan och han gjorde även två matcher i landets högsta serie. Han gjorde sen ett par säsonger med Carlstad United BK i division 1 och kommer senast från FBK Karlstad där han spelat i division 2 och 3. Ett riktigt tungt nyförvärv för nye coach Tidstrand.

 

I 5B så har Fässbergs IF ändrat om lite i tränarstaben. Håkan Lindman har lämnat som huvudtränare och assisterande Niklas Tandrup kliver in som ny huvudtränare.

 

Även nedflyttade IF Mölndal Fotboll har ändrat i sin stab. Guy Lukebani och Joakim Andersson (som delade på ansvaret 2019) lämnar tränaruppdraget och enligt klubbens hemsida är det Joakim Karlsson som går in som huvudtränare med Richard Nilsson och Mats Fors som assisterande. 

 

Kungsladugårds BK har också bytt tränare. Christer Svensson lämnar och in kommer Nihal Behrens (bland annat med ett förflutet i IK Virgo). Patrik Andersen är ny som assisterande och även han har en bakgrund med IK Virgo.

KBK har även gjort klart med två nya spelare:

Jack Larsson Hallén (19-årig mittfältare som haft lite uppehåll men bland annat tillhör Västra Frölunda och IF Väster). 

Jacob Andersson (26-årig anfallare från Älvsborg FF men med förflutet i KBK). 

 

Även Näsets SK gör en förändring i tränarstaben.

Zaya Kalasho lämnar tränarstaben och Ghaswan Safar (bilden) tillkommer. Kalasho kommer dock att finnas kvar i föreningen. George Mourad är kvar som huvudtränare.  

 

5B-nykomlingen Önnereds IK har ju förstärkt under hösten men vi tar med de här ändå då de inte hunnit spela ännu och vissa kanske har missat övergångarna:

Fredrik Rumin (född 1992). Förflutet i Askims IK men har även spelat med IFK Fjärås och Västra Frölunda IF. 

Mattias Fallmyr (född 1987). Förflutet i Askims IK. 

 

/Rasta