Vi kör vidare med ännu mer Silly Season och tar oss an division 6 och 7!

 

Innan vi drar igång så hade det letat sig in ett litet fel i det senaste inlägget. 5B-laget Kungsladugårds BK:s nya assisterande tränare heter Patrik Andersen och ingenting annat. Dessutom glömde bloggen att nämna att KBK:s seriekollega Näsets SK kommer att få klara sig utan Anton Örth som lämnar för spel med division 3-laget IFK Simrishamn.

 

6A-laget FC Härlanda har gjort klart med en ny tränare:

Det är ingen mindre än Kim Pearce som dyker upp som ny huvudtränare hos ”Fångarna”. Pearce har de senaste säsongerna varit en del av Lunden Överås tränarstab och dessförinnan var han drivande i tyvärr nu nedlagda Olskrokens IF.

 

Croatia Göteborg är tillbaka i 6A efter serieseger i 7A och de har redan stärkt upp med två ny-gamla spelare:

Mergim Ibishi (från Gamlestaden FF).

Omar Omeirat (från Gamlestaden FF). 

Båda spelarna har ett förflutet i just Croatia

 

När det gäller 6A-kollegan Gamlestaden FF så har klubben gjort klart med två nya spelare:

Johannes Andersson tillhörde senast just Croatia men det blev inte så många matcher men gjorde dessförinnan flera säsonger i grannklubben Götaholm BK.

GaFF har även fyllt på målvaktsuppsättningen med David Pettersson. Den 28-årige burväktaren har ett förflutet i Lerums IS

Som bloggen redan rapporterat har Gamlestaden tappat Joao Mabiala till Götaholm och det är även klart att Itian Werda byter till 5A-nykomlingen GBK. Det står även klart att den 29-årige mittbacken Sebastian Hadd inte kommer att spela säsongen 2020 och hade lägger skorna på hyllan.

 

Hönö IS trillade ur 5A den gångna säsongen och får ta nya tag i 6B 2020. Ö-laget har gjort klart med en ny tränarkonstellation:  

Kristofer ”KL” Landahl går in som huvudtränare med Danijel Sikuljak som assisterande tränare. Båda dessa herrar var i Pushers BK förra säsongen där KL var huvudtränare och Sikuljak spelade. Detta betyder alltså att Christoffer ”Coffe” Ahlman lämnar som huvudtränare efter flera säsonger med HIS

HIS har än så länge gjort klart med en ny spelare. Emil Lindhult återvänder till Hönö efter att ha tillhört Hälsö BK (han spelade dock aldrig några matcher). 

 

6B-kollegan Hälsö BK letar för tillfället ny tränareJohnny Svensson inte kommer att fortsätta. Svensson kommer dock att fortsätta som spelare i klubben. 

 

6B-laget Västkurd BK har gjort klart med tre nya spelare inför 2020:

Dejan Gorcanac. Rutinerad målvakt som ansluter från 4A-laget FK Kozara.

Shivan Salih Hussein. Ordinarie vänsterback i Kortedala IF och var med och spelade upp laget i division 3 den gångna säsongen.

Kerat Saloinman Mosa. 24-årig mittfältare/back som kommer från division 2-klubben IFK Uddevalla där han även spelar i Svenska Futsalligan för samma förening. 

 

6C-nykomligen Pushers BK har gjort klart med en ny tränarstab:

PBK kommer säsongen 2020 att tränas av Jimmy Jonevret och Kevin Kristoffersson. Jonevret går in som huvudtränare med Kristoffersson som assisterande. Kristoffersson är hämtad från de egna leden medan Jonevret senast spelade med Masthuggets BK säsongen 2018 och så vitt bloggen vet så blev det inget spel den gångna säsongen (iallafall inte med Argo/Masthugget). Enligt de uppgifter bloggen har kommer han dock inte att spela med PBK. 

Som bloggen redan skrivit så lämnar alltså Kristofer ”KL” Landahl och Danijel Sikuljak PBK för Hönö IS.

Det står även klart att både Sunny Johansson Wong, som delade tränarrollen med Landahl, och Jimmy Johansson Wong lämnar PBK. I skrivande stund är dock ingen ny klubbadress klar. 

PBK har dock fått tillbaka mittfältaren Martin Nordfeldt som återvänder efter en säsong med SK Argo/Masthuggets BK

 

Hos 6C-laget SK Argo har det hänt en del och det blir en ny tränarduo inför 2020:

Säsongen 2019 delade Peter Sjögren och Benny Liljeroth på tränaransvaret i klubben men nu tackar Liljeroth för sig. Sjögren kommer dock att stanna kvar och till nästa säsong kommer han att dela huvudansvaret med Fredrik ”Rasta” Airosto som därmed kliver in i tränarbranschen. 

Duon har redan lyckats knyta till sig en fin förstärkning:

31-årige försvararen Jacob Ljunggren Norberg har anslutit från grannklubben Göteborgs FF där han spelade en hel del när laget slutade trea i 4B den gångna säsongen.  

SK Argo och Masthuggets BK inte kommer att ha något gemensamt lag 2020 (Masthugget kommer att stå utan seniorlag) så har följande spelare bestämt sig för att lämna MBK för Argo:

Behzad Kurdali

Nicholas El Hatib

Love Svanqvist

Per Bergström 

Zarif Ghorbani

 

Alla fem spelarna lirade för Argo/Huggets gemensamma lag i 6C den gångna säsongen men tillhör nu alltså SK Argo. Det är dock möjligt att Ghorbani lämnar men i nuläget är inget klart. 

 

________________________________________________

 

I 7B har AIF Göteborg fått in John Pangalos från Pushers BK

 

Solängens BK trillade ur 6C och får ta nya tag i 7B 2020 och de kommer att göra det med en ny tränare. Per Edberg lämnar och istället tar Thomas Winemar över. 

På spelarsidan har William Samuelsson signalerat att han lämnar men det verkar inte klart med någon ny klubbadress. 

 

I 7C har Kareby IS gjort klart med två nya spelare:

Målvakten Fredrik Eriksen (född 2001) har tidigare tillhört GAIS organisation. 

Hussian Sharifi (född 2001) är också klar för KIS

 

7C-laget Lundby IF får en fin förstärkning på målvaktssidan:

Robin Magnusson Otter lämnar 6B-laget Västkurd BK för att återvända till sin moderklubb

 

/Rasta