Igår var det dags för det årliga Repskapet hos förbundet och det var 50-60 klubbar som hade skickat sina representanter.

 

Vissa år har det varit ganska heta diskussioner men årets Repskap var tämligen lugnt.

 

Patrik Gustafsson redogjorde för förbundets Fair Play-förslag med de olika nivåerna, poängsystemet, avstämningarna under säsongen, de olika möjliga åtgärderna och även tankarna bakom förslaget. Detta följdes av en liten diskussion där några av representanterna kom med lite synpunkter på förslaget. Bland annat handlade det om att belöningen för de lagen som sköter sig var alldeles för liten (500:- i rabatt på anmälningsavgiften) i förhållande till hur svårt det är att nå den nivån som gav belöningen (två lag de senaste fem åren för herrarna division 4-7). Det var även vissa som ifrågasatte om nivå 3 (den nivå som med medför åtgärder) var rimlig eller behövde justeras. Även hur det funkade med uteslutning om ett lag avslutade en säsong på nivå 3 kom på tal. Svaret där var att uteslutning bara var ett av många möjliga åtgärder och bara kommer användas i riktigt allvarliga fall. 

När det skulle röstas så var det dock inget tvivel och förslaget röstades igenom med en stor majoritet av rösterna. 

Känslan är det säkert kommer att justeras lite här och där. Det är positivt att det är flera avstämningar under säsongen så att förbundet kan ha bra kontakt med de lagen som inte sköter sig. Sen är det trubbigt verktyg då ett lag rent teoretiskt skulle kunna dra på sig ganska många gula (nivå 3 är 3,5 poäng/snitt per match och 1 gult = 1 poäng) utan att för den delen spela särskilt fult eller missköta sig gentemot domare eller motståndare. Sen är självklart det viktigaste att det blir ett slut på de riktigt allvarliga incidenterna och vi får se om Fair Play-trappan lyckas med det. 

 

När det gällde fastställande av serieindelningen var det väldigt lugnt. Genom åren har ju detta ofta varit ett område som lett till mycket diskussioner. 

Det blev nämligen inga ändringar jämfört med de senaste förslagen (som hittas HÄR). Möjligen att det var någon ändring i sjuorna med ännu ett nytt lag, FC Zalin i 7B. Men efter lite efterforskningar verkar det bara vara ett namnbyte där Tor Abdien (nytt lag som var med i senaste förslaget) bytt namn till FC Zalin

 

Annars var det inte så mycket mer som gällde herrarnas division 4-7

 

Som sagt ett lugnt Repskap

 

/Rasta