Bloggen har tagit ett snack med nystartade Annedal FF:s (7A) Sebastian Lindström inför säsongen 2020:

 

För de som inte känner till dig, vad har du för bakgrund i lokalfotbollen?

Min bakgrund i lokalfotbollen är att jag efter att ha spelat i GAIS tog en sväng i en rad olika klubbar i division 4. Jag började i Näset för att sedan ta mitt pick och pack till Majvallen där jag gjorde ett antal säsonger i GFF, Sandarna och FC Linné.

Annedal FF är alltså nystartat! Hur kom det sig att klubben bildades och vilka personer har varit drivande? Hur kom namnet och färgerna till (AFF kommer att spela i vinrött och vitt)?

Klubben bildades då vi är ett gäng som saknat fotbollen i våra liv. Vi har känt att motionsfotbollen (korpen osv) va alldeles för lätt tyvärr och kände att vi ville testa på hur mycket som fortfarande sitter i. Drivande personer förutom jag själv har varit min bror Christopher Lindström som också spelat i GAIS tidigare, Oscar Olofsson, Magnus Uskali och Dennis Olsson. Namnet kommer ifrån min och Christophers uppväxt då vi alltid bott i stadsdelen Annedal. Vi kände att det saknades ett fotbollslag här. Färgerna vinrött och vitt med inslag av guld är en kombination av de tidigare Annedals-lagen som fanns under första halvan av 1900-talet. Vi tog det bästa från deras loggor och försöker ta det in i 2000-talet.

Vad är det för gäng som kommer att representera AFF under debutsäsongen? Unga, gamla, rutinerade, orutinerade?

Tanken med spelarna i klubben är en mix av föredetta elitspelare som har en bra fotbollsbakgrund och spelare som hållt igång på en bra nivå senaste åren. I grunden är det ett kompisgäng men då vi varit en del av fotbollen i Göteborg på olika nivåer under i stort sett hela våra liv så har vi haft ett ganska brett kontaktnät gällande intresserade spelare vilket är kul. Vi är ett relativt ungt gäng som kommer ha en snittålder runt 23-24 år och förhoppningsvis har de flesta ett antal år kvar i kropparna.

Hur ser upplägget inför försäsongen ut? Gristräning eller tvåmål?

Upplägget är att få igång alla kroppar så fort som möjligt utan att hetsa fram några skador. Lagom till seriestart kommer spelarna ha stenkoll på det taktiska upplägget och alla spelare kommer ha lärt känna varandra.

Vad har AFF för målsättning med sina första säsong?

Jag hade ljugit om jag hade sagt att vi inte har serievinst som målsättning. Vi har mycket duktiga fotbollsspelare i laget och den stora frågan är endast om samtliga kommer hinna komma upp i den fysiska formen som krävs för att plocka hem serien, för potentialen finns absolut.

Har klubben några långsiktiga mål?

Vi försöker driva föreningen så seriöst och proffsigt som möjligt på denna nivån. Då det finns en del förkunskap i styrelsen och i personerna runt omkring klubben så finns det absolut en möjlighet att kunna skapa något riktigt roligt. Vi har vana styrelsemedlemmar, duktiga grafiker, utbildade ekonomer med koll på marknadsföring och personer som idag jobbar med fotboll som yrke så det är en mix vi hoppas på. För att svara på din fråga så har vi inte några satta mål mer än att etablera oss i göteborgsfotbollen och göra allt vi kan för att ta oss uppåt i serierna.

Många nystartade klubbar lever oftast bara 2-3 säsonger för att sedan gå i graven. Har ni haft det i tankarna när AFF bildades och har ni i så fall jobbade förbyggande redan från starten?

Så är det och det är tråkigt att lag dör ut, ofta på grund av att spelaromsättningen stagnerar och de ursprungliga grundarna/spelarna slutar på grund av till exempel ålder. Vår vision är att försöka jobba aktivt för att inte gå i den fällan utan varje år utvecklas.

Vem kommer bli AFF:s första målskytt i seriespel och hur ser målet ut?

Min gissning är att vår anfallare Robin gör säsongens första mål på en djupledsboll bakom motståndarnas backlinje av Magnus Uskali.

Vem är lagets:

Buse?

Magnus Uskali är en spelare som inte har allt för långt ifrån till ett gult. Jag har svårt att se att han avslutar första säsongen utan några varningar.

Grovjobbare?

Jonathan Falk är en försvarare som kommer springa tills benen inte orkar mer.

Fixstjärna?

Svårast hittills! Som jag skrev tidigare så är den fysiska statusen avgörande och är den på topp så kommer vi nog ha 3-4 offensiva fixstjärnor.

Publikfriare?

Jens Andreasson är en ytter som garanterat kommer få publiken på fall när han spelar. Få är så hårfagra som Jens och med nummer 11 på ryggen så kan det inte bli annat än succé för publiken.

Mest underskattade?

Tror i ärlighetens namn att de flesta är underskattade, brukar va så med nya lag. Men för att välja något lite roligare svar så får jag nog säga Oscar Olofsson som just nu är skadad men jobbar hårt för att vara helt skadefri till sommaren. Då han inte satt sin fot på en plan ännu i Annedal så är han nog den som kommer underskattas mest men det kommer han ändra på.

Stort tack och lycka till!

Tack själv och stort beröm för det fina arbetet med bloggen!

 

/Rasta