Bloggen nåddes idag av tråkiga nyheter. Enligt säkra källor har FK Kozara meddelat förbundet att de inte kommer till spel i årets 4A

Det har inte varit någon hemlighet att föreningen har haft det tufft inför säsongen 2020. Det var varit diskussioner om sammanslagningar och även försök att få ihop pengar till säsongen men nu har alltså tyvärr Gamlestadslaget kastat in handduken. Självklart alltid lika tråkigt när klubbar lägger ner sitt representationslag

 

Frågan är nu då hur detta påverkar säsongen 2020?

 

4A står alltså med 11 lag inför säsongen och egentligen finns bara två alternativ: spela säsongen 2020 med 11 lag ELLER fylla på med ett lag underifrån

Enligt bloggen borde det inte vara någon tvekan att fylla på med ett lag underifrån och i detta fallet är detta laget Partille IF FK. Då både ettorna och tvåorna i femmorna gick upp direkt står det alltså mellan treorna. 5A-laget Partille hade där spelat ihop 41 poäng på 20 matcher vilket ger ett poängsnitt2,05. Trean i 5B, Mossens BK, spelade in 43 poäng på 22 matcher vilket ger ett poängsnitt 1,95. Med knapp marginal är alltså Partille IF FK den bästa trean och om ett lag ska flyttas upp så är det alltså Partille som bör ha platsen. Partille har även meddelat förbundet att de vill ha platsen. 

Hade Kozaras beslut kommit tidigare så hade Partille utan tvekan fått platsen. Enligt tävlingsbestämmelserna så står det så här:

Vad det här säger är egentligen två saker: TK beslutar om platsen och att efter 1/3 ersätts inte lag (om inte särskilda skäl föreligger). Vad den dock inte säger är att lag alltid ersätts före 1/3

Det som talar för att Partille får platsen är att spelordningsmötet fortfarande inte ägt rum. Helgen 1/2 och 2/2 så träffas alla klubbar och spikar spelschemat. Ett preliminärt spelschema är ute och klubbarna ombeds att kontakta varandra för att underlätta på själva mötet. 

Skulle Partille ta Kozaras plats så tar de självklart även platsen i spelschemat och det medför alltså inget större extrajobb för varken klubbar eller förbundet. Detta talar för att Partille får platsen jämfört med om Kozaras beslut att dra sig ur hade kommit efter spelordningsmötet. 

Om nu Partille skulle få platsen i 4A blir det ju en lucka i 5A och det laget som i så fall skulle få förfrågan om att ta den är FC Bosona-Bosna IF som missade i kvalet till femman. Skulle Bosona-Bosna flyttas upp så öppnas det upp en plats i 6B. Den tar i så fall AIF Göteborg (som missade i kvalet till sexan). Skulle lag tacka nej till uppflyttning får man utgå från att frågan går vidare till nästa lag men att det i förlängningen även skulle kunna bli att ett lag som åkt ur får vara kvar eller att det tyvärr skulle kunna bli ett lag mindre i den serien. 

 

Enligt de källor som bloggen har så kommer Tävlingskommittén att ha ett extrainsatt möte nu ikväll för att ta beslut i frågan.

 

Vi får hoppas att TK tar det, enligt bloggen, rätta beslutet att ge platsen till Partille IF FK

 

/Rasta