Bloggen har tagit ett snack med nystartade 7B-laget FC Zalins ena tränare och grundare Naim Marouky!

För de som inte har koll på dig, hur ser din fotbollsbakgrund ut och vad har du för funktion i FC Zalin?

Jag har varit tränare i ca 20 år. Har tränat Västra Frölunda IF från 7-manna till A-laget. Assyriska BK juniorer och U-ansvarig. Guldheden IK div.4 två säsonger och Semberija senaste säsongen.

Vad kan du berätta om hur klubben bildades och namnet FC Zalin? Var i Göteborg håller ni till och vart kommer ni att spela era hemmamatcher?

Tanken att bilda ny förening har funnits länge. När jag skulle bestämma mig för att ta nytt tränaruppdrag med två av mina nuvarande kollegor så övertalade de mig att starta egen förening istället. Vi hade länge funderat på det men jag har varit upptagen med andra uppdrag. Efter några träffar vi tre tillsammans så enades vi om detta. Namnet kommer från ett området mellan Syrien och Turkiet som vi assyrier/syrianer kommer ifrån. De flesta medlemmarna bor i Västra Frölunda och har vi Ruddalen IP som hemmaplan. Malak Somi, Yosef Asmar och jag är grundare, tränare, sitter i styrelsen och hjälps åt med allt annat.

Vad är det för gäng som kommer att representera klubben den här första säsongen? Vad är det för ålder och meriter på spelarna?

De flesta spelarna är ny-gamla spelare som inte spelat på länge. Många som hade slutat som unga och några gamla rävar! De flesta har har inte varit aktiva och är från 15 upp till 50 år!

Ni kommer att lira i 7B, är det några matcher ni ser fram emot särskilt mycket?

Lag som är från samma området är extra roligt att möta men vi ser fram emot alla matcher och lära känna alla lag i serien.

Vad har ni för målsättningar nu direkt 2020?

Det viktigaste att etablera oss som en ny förening. Får bra ryckte och vara en del av den stora fotbollsfamiljen. Vi är stolta att ha kunnat samla hittills ca 30 människor kring en värdefull aktivitet istället att inte ha något annat att göra!

Har klubben några långsiktiga mål?

Första åren är resultat inte det viktigaste. Att ha en egen klubblokal och lite hjälp med ekonomin, ha folk som ställer upp i styrelse är det viktigaste.

Många nystartade klubbar lever oftast bara 2-3 säsonger för att sedan gå i graven. Har ni haft det i tankarna när klubben bildades och har ni i så fall jobbade förbyggande redan från starten?

Det jag nämnde ovan kan vara svaret på frågan och att vi kände projektet mer nödvändigt i vårt område som socialt arbete och förebyggande insats för att hjälpa ungdomar bort från allt annat som skadar de och samhället.

Stort tack till Naim och bloggen önskar FC Zalin lycka till!

 

/Rasta