Till helgen är det spelordningsmöte hos förbundet och då ska spelschemat för säsongen 2020 spikas

Det är dock fortfarande oklart exakt hur sexorna kommer se ut. Efter att FC Bosona-Bosna IF fick kliva upp i femman, efter att Partille IF FK tagit FK Kozaras plats i fyran, så tillfrågades divison 7-laget AIF Göteborg om platsen i 6B. AIF tackade ja till platsen men precis i samma sväng dök Svenska Fotbollförbundets beslut angående Neutrala IF:s överklagan upp. Oklart om förbundet hann skicka ut förfrågan till AIF innan beslutet från SvFF kom.

Hur som helst så rev SvFF upp Göteborgs Fotbollförbunds beslut att stänga av Neutrala 2020 och skicka ner dem till sjuan 2021. SvFF slog fast att det inte fanns något stöd i tävlingsbestämmelserna för det beslutet och dessutom så var det även fråga om jäv. Dessutom hade inte heller GFF belägg för att utesluta Neutrala ut futsalen, då det är en annan idrott. Konsekvensen av detta är alltså att Neutrala, enligt SvFF, ska vara kvar i sexan. 

Det som hänt just nu är att Partille IF FK (4A), FC Bosona-Bosna IF (5A) och AIF Göteborg (6B) är nu inlagda i sina nya serier. Neutrala IF syns dock inte till någonstans. 

Det troligaste är att förbundet helt enkelt inte haft tid att diskutera detta ordentligt ännu då SvFF:s beslut kom i fredags. Då de knappast kan gå emot SvFF:s beslut (om de inte på något vis kan överklaga det beslutet eller hitta nya paragrafer i tävlingsbestämmelserna) så måste ju Neutrala in i sexan. Det är dock inte säkert att de i så fall hamnar i 6B. Det har ju förbundet ingen skyldighet att göra. Det troligaste är ju dock att en sexa kommer få 13 lag. Säsongen 2012 startade faktiskt 6A med 13 lag efter att tabellen säsongen innan skrivits om efter seriens slut och det ansågs orättvist att ett lag som trodde att de var klara inför sista omgången sen skickades ut. Självklart avslutades 6A den säsongen med 11 lag, men det är en annan historia. Så det är egentligen inga konstigheter att vi har ojämnt antal lag i serierna. Eftersom de har lagt in AIF i systemet och att de nu tillhör 6B så skulle det känns väldigt hårt att skicka ner dem i sjuan igen. 

 

Vi får helt enkelt se hur förbundet löser detta men det bör ju vara klart innan helgen.

 

/Rasta