Till helgen drar de första cupmatcherna igång i vår fina lokalfotboll och så här ser det ut:

 

LÖRDAG 15/2

SÖDERCUPEN

Grupp 1

Dalen/Krokslätts FF (division 3) – Göteborgs SIF (6C) 12.00 (Krokslättsvallen)

Imorgon drar tävlingsmatcherna igång då Södercupen inleder försäsongscuperna. Division 3-laget Dalen/KFF (som slutade åtta i division 3 Nordvästra Götaland förra säsongen) tar sig an 6C-laget Göteborgs SIF. Dalen/KFF har hunnit med att besegra Nol (4A) med 1-0 och även Guldhedens IK (4A) med hela 8-2. ”Studenterna” har inte hunnit med några träningsmatcher ännu men har inte mindre än 14 nya spelare! Självklart så får Dalen/KFF gälla som favoriter i denna matchen. 

 

SÖNDAG 16/2

HISINGSMÄSTERSKAPEN 

Grupp 1

Kärra KIF (4A) – IF Vardar/Makedonija (5A) 12.15 (Klarebergsvallen)

HM drar igång på söndag med matcher i alla grupper. 4A-laget Kärra KIF med nya tränare Jonny Dackenius gör sin första match 2020 medan IF Vardar/Makedonija (5A) har hunnit med att besegra seriekollegan FC Bosona-Bosna IF med 5-1. Känslan är att det kan bli en ganska jämn tillställning även om Kärra ligger en division högre upp. Vardar har varit ganska aktiva med nyförvärv medan det varit betydligt lugnare hos Kärra. 

 

Grupp 2

Hisingsbacka FC (division 3) – Backatorp IF (7C) 12.15 Backavallen

Nedflyttade Backatorp IF får en tuff första match i årets HM då division 3-laget Hisingsbacka FC står för motståndet. HBFC slutade sexa i division 3 Nordvästra Götaland förra säsongen medan Backatorp ramlade ur 6B. Backatorp gör sin första match medan HBFC har hunnit med att besegra 4A-laget Gårda BK (2-0) och förlora mot division 2-laget Varbergs GIF FK (2-6). Hisingsbacka är ju utan tvekan favoriter i detta möte. 

 

Torslanda IK (division 3) – KF Velebit (4B) 12.15 (Torslandavallen)

Intressant möte i den andra matche i grupp 2. Velebit missade i kvalet till trean förra säsongen och är alltså kvar i 4B. Torslanda IK lyckades inte hålla sig kvar i tvåan och får ta nya tag i division 3 Mellersta Götaland i år. TIK gör faktiskt sin första match 2020 medan KF Velebit har hunnit med att besegra 4A-laget FC Komarken med 1-0. Den spontant känslan är att Torslanda inte kommer att studsa tillbaka direkt upp i division 2 medan Velebit lär vara med i toppen av 4B ännu en gång. Det bäddar för en jämn cupfight på söndag. 

 

Grupp 3

IK Zenith (4B) – FTU (6B) 12.15 (Hovgårdsvallen)

Joakim Olsson vann division 3 med Västra Frölunda förra säsongen men följde inte med laget upp i division 2 utan tog istället nytt tränaruppdrag i 4B-laget IK Zenith. Det har hänt en hel del i Zeniths trupp då stora delar av den gamla stommen lämnat och nya spelare anlänt. Det ska bli intressant att se hur detta ”nya” Zenith under Olsson står sig. 6B-laget FTU brukar vara med i toppen och stångas men kommer från en sjätteplats i förra årets 6B där de inte alls kunde utmana topplagen. Här blir det en bra värdemätare för FTU där dock Zenith får bära favoritskapet. Zenith har hunnit med att besegra Hjuvik (6B) med 2-1 och kryssa mot division 3-laget Öckerö (1-1). För FTU är det första matchen.  

 

Grupp 4

Finlandia/Pallo AIF (5A) – FC Bosona-Bosna IF (5A) 12.15 (Tuvevallen)

5A-möte där FC Bosona-Bosna IF fick ett sent glädjebesked efter att en plats i 5A öppnade upp sig då FK Kozara drog sig ur 4A. Laget missade egentligen i kvalet upp till femman men fick nu till slut kliva upp. I 5A ska de bland annat möte Finlandia/Pallo AIF som slutade femma förra året, men bara fem poäng bakom segrande Ytterby. Finpa har bland annat plockat in tränare Cihan Köse för att dela huvudansvaret med Kenneth Lindfors. Med Köse kom också ett gäng rutinerade IK Zenith-spelare som förstärkte en redan stabil Finlandia-trupp. FC Bosona-Bosna IF har tagit det ganska lugnt med värvandet men hunnit med två träningsmatcher. Det blev 1-5 mot seriekollegan Vardar och 3-2 mot 6A-laget Bergsjö IF. Finlandia/Pallo AIF gör sin första match 2020 men bloggen tror att de drar det längsta strået. 

 

/Rasta