I helgen drog de första cupmatcherna igång och bloggen har rapporterna!

 

LÖRDAG 15/2

SÖDERCUPEN

Grupp 1

Dalen/Krokslätts FF (division 3) – Göteborgs SIF (6C) 5-1 (2-1)

Division 3-laget Dalen/KFF var favoriter mot 6C-gänget GSIF och redan efter åtta minuter satte nyförvärvet Emil Andersson Bark 1-0 för hemmalaget. ”Studenterna” svarade dock direkt när Markus Björnell kvitterade. Innan paus hade dock Andersson Bark gjort sitt andra mål för dagen och efter paus rann det iväg. Phil Paulsson gjorde 3-1 innan Simon Fridell avslutade målskyttet med att sätta både 4-1 och 5-1

Dalen/KFF:s kapten Jim Olli sa så här om segern:

”Första matchen i trevliga Södercupen och Studenterna först ut! Vi äger boll i första halvlek och skapar en del lägen, lite för orörliga samtidigt som Studenterna försvarar sig bra. Inför andra rör vi om i formationerna och kan flytta upp laget ytterligare vilket stänger matchen. Emil sätter två idag, Simon har lånat Bitas gamla skor vilket ger utdelning direkt samtidigt som Phil gör som Phil gör och hittar krysset! Trevlig tillställning och två bra lag som rullade boll idag! Nu ska laget packa med sig fotbollsskorna och åka till värmen innan Virgo väntar!”

GSIF:s Victor Jansson hade följande att säga om förlusten:

”Inget att säga om förlusten, Dalen givetvis bättre än oss. Vi gör rätt så bra första 20 där vi även kvitterar till 1-1. Tyvärr får vår målvakt ett knä i huvudet sedan och tvingas byta vilket gör att det blir en del omstruktureringar på plan för vår del och vi blir allt mer baktunga. Hela andra halvlek går mer eller mindre ut på att försvara för vår del. Dalen glider iväg till 5-1 tillslut efter idel kanon mål som inte är så mycket att säga om. Annars en go genomkörare för vår del med många nya spelare i laget. Även beröm till domaren som gör en mycket fin match!”

GSIF:s matchrapport hittas HÄR

Nästa söndag tar sig ”Studenterna” an gruppens tredje lag, IK Virgo, innan gruppspelet avslutas onsdagen efter (26/2) med matchen Virgo-Dalen/KFF. I Södercupen är det semifinal direkt för gruppsegrarna. 

 

SÖNDAG 16/2

HISINGSMÄSTERSKAPEN 

Grupp 1

Kärra KIF (4A) – IF Vardar/Makedonija (5A) 1-0 (0-0)

Det blev målsnålt på Klarebergsvallen när Hisingsmästerskapen drog igång när 4A-laget Kärra KIF tog emot 5A-laget Vardar/Makedonija. Efter en mållös första halvlek kunde sen Arvin Hamidi sätta segermålet för hemmalaget i mitten av andra.

KKIF:s Niclas Andersson sa så här om segern:

”Härligt med vinst första matchen för året. Med tanke på stormen så tycker jag att vi gör en okej insats.”

Vardars Kristijan Trajanovski sa så här om förlusten:

”Rätt jämn match. Vi hade våra lägen men satte dom tyvärr inte. Kärra hade en chans och satte den, effektiva. Vi får jobba vidare.”

Redan på onsdag (19/2) spelar Kärra KIF igen då man tar sig an gruppens sista lag, Eriksbergs IF

 

Grupp 2

Hisingsbacka FC (division 3) – Backatorp IF (7C) 3-0 (WO)

Det blev inget derby på Backavallen igår när Hisingsbacka och Backatorp skulle mötas. Backatorp ville flytta matchen på grund av vädret och hänvisade till stormvarningen. Domaren ville ta beslutet på planen innan matchen och Hisingsbacka kunde inte hitta något nytt datum. Det slutade med att Backatorp helt enkelt lämnade WO

 

Torslanda IK (division 3) – KF Velebit (4B) 1-1 (0-0)

Efter den första halvleken på Torslandavallen så var det mållöst men hemmalaget TIK tog sen ledningen en bit in i andra genom Hugo Ahlberg. Velebit kvitterade dock när Emilio Rossi drog in en frispark lite senare och matchen slutade 1-1. Den efterföljande straffläggningen vanns av Torslanda men det resultatet används bara om lagen inte skulle gå att skilja på när gruppen är färdigspelad. 

TIK:s tränare Zlatan Krizanovic hade följande att säga om matchen: 

”Vi hade en del spelare borta och startade med ett väldigt ungt lag. Våra spelare från Nya Zeeland är inte här än heller. Vi gör en rätt ok bra match ändå, killarna gjorde ett bra jobb. För många var det första matchen i vårt spelsystem och det märktes att de inte alltid visste exakt hur och vad de skulle göra. Men vi spelar väl ut Velebit större delen av matchen och målet som de gör kom på en frispark från 35 meter som vinden blåste upp i krysset. Snyggt mål. De hade fler lägen att göra mål när vi kom fel i våra positioner och de kontrade på oss.”

Velebits målskytt Emilio Rossi sa så här om matchen:

”Äntligen, kul att dra igång säsongen med matcher som väl gäller något, och Torslanda som åkte ut 3an i år har ett ungt talangfullt lag som borde ta sig tillbaka snabbt. De hade mycket boll men skapade inte så mycket på grund av ett grymt försvarsspel idag av oss! Vi skapade 4-5 jättechanser som vi borde förvaltat mycket bättre så 1–1 är helt okej! Blir en intressant fortsättning i denna grupp!”

torsdag (20/2) så ställs Backatorp mot Torslanda och Velebit tar emot Hisingsbacka

 

Grupp 3

IK Zenith (4B) – FTU (6B) FLYTTAD

Zenith och FTU skulle egentligen ha mötts på Hovgårdsvallen igår men matchen flyttades pga vädret. Nytt speldatum är imorgon tisdag (18/2) klockan 18.45Hovgårdsvallen.   

 

Grupp 4

Finlandia/Pallo AIF (5A) – FC Bosona-Bosna IF (5A) 2-1 (1-1)

Tuvevallen var det gästerna Bosona-Bosna som tog ledningen men innan paus hade hemmalaget kvitterat. I den andra halvleken kunde sen Finpa avgöra och vinna med 2-1. Hemmalagets mål gjordes av Alexander Berntsson och Richard Olsson.

Finlandia/Pallo AIF:s ena tränare, Kenneth Lindfors, sa så här om matchen:

”Det blev en match där båda lagen hade det svårt pga väder och vind. Tycker vi börjar ok och känslan är att vi har koll på det mesta, även om vårt passningsspel inte var godkänt i första. Från ingenstans tar Bosona ledningen efter skott som vi tappar in i mål. Det märktes att det var vår första match för säsongen då vi hade svårt att hitta linjerna i vårt spel men när vi äntligen lyckas med det vi har pratat om samt tränat på så lyckas vi göra 1-1 på en retur efter ett fint anfall. Till andra gör vi fyra byten och försöker dra lite nytta av medvinden. En bit in får vi en straff och vi sätter 2-1. Vi gör ytterligare tre byten. När det är ca fem kvar lyckas vi med konststycket att samma spel dra på oss två gula i samma situation och vi fick avsluta matchen med tio spelare. Bosona får ett jätteläge i sista minuten där dom sätter kvitteringen i mål men domaren blåste av för hands i situationen innan. Skönt med seger i årets första matchen men vi har mycket som vi behöver göra bättre för att vi ska vara helt nöjda. Stundtals såg det bra ut men stundtals så behöver göra bättre ifrån oss.”

Bosona-Bosnas assisterande tränare Almedin Babacic sa så så här om förlusten:

”En bra men tuff match. Finlandia var duktiga och hade mycket spel. Vi tog ledningen med 1-0 och de kom tillbaka. I andra halvlek började de bra igen men vi åt oss in i matchen. De får en straff som resulterar i mål. Vi trycker på sista minuterna och får till slut in en kvittering men som tyvärr blir bortblåst. Helt rätt ska tilläggas.”

torsdag (20/2) kliver gruppens tredje lag, BK Skottfint, in i turneringen när de tar sig an Finlandia/Pallo AIF

 

/Rasta