Imorgon drar Västra Cupen igång och så här ser det ut:

 

TISDAG 18/2

Grupp A

Önnereds IK (5B) – Öckerö IF (division 3) Önneredsplan (18.30)

Det är två seriesegrare från förra säsongen som ställs mot varandra när Västra Cupen drar igång. Önnereds IK vann 6C förra säsongen och ser stabila ut inför säsongen 2020. En redan bra trupp har fyllts på med fina namn och under försäsongen hittills har det blivit 3-1 mot 4B-laget IF Väster och 1-3 mot 5A-laget Hisingen FC. Öckerö IF tog klivet upp i trean efter att de vann 4B förra säsongen. Ö-laget har hunnit med att kryssa mot Zenith (4B) och besegra Gårda BK (4A) med 1-0. Intressant att se hur Önnered kan klara sig mot de unga division 3-nykomlingarna. 

 

Västra Frölunda IF (division 2) – Askims IK (4B) Ruddalen 2 (20.00)

Även Västra Frölunda vann sin serie 2019 när de gick upp i division 2. Imorgon ställs de mot Askims IK som fick kämpa rejält för att hålla sig kvar i 4B förra säsongen. Spontant känns det som Askim kommer få det tufft även i år då de bland annat tappat sina fyra bästa målskyttar från förra säsongen (44 av deras 59 gjorda mål). Hittills på försäsongen har det blivit 1-2 mot seriekollegan Älvsborg men 2-1 mot 4A-laget Guldheden. Frölunda förbereder sig alltså för en återkomst i division 2 (senast laget var där var säsongen 2012) och har hittills kryssat mot IFK Uddevalla (division 3) och förlorat mot förra årets seriekollega Angered BK (1-2). Frölunda får ju gälla som favoriter och bör kunna vinna detta utan några större problem. 

 

Grupp B

Slottsskogen/Godhem IF (7B) – Tynnered FC (5B) Ruddalen 2 (18.30)

Förra säsongen spelade båda lagen i 6C men i år gör inget av lagen det. Tynnered tog sig upp till division 5 efter kvalspel och SG fick lämna sexan efter en sistaplacering (förvisso i en oerhört jämn tabell). För Slottsskogen/Godhem är det första matchen 2020 medan TFC har spelat 2-2 mot nystartade FC Zalin. Tynnered gäller som favoriter och de har även fyllt på sin trupp med en del spännande namn. Kan bli en intressant match då lagen haft några hårda matcher de senaste åren!

 

Älvsborg FF (4B) – Donsö IS (5B) Påvelund (18.30)

ÄFF kommer från en mittensäsong i 4B där de slutade sjua till slut. Laget har tappat en hel del tongivande spelare inför säsongen och kommer fortsätta att satsa ungt och fylla på ifrån de egna leden. Inför cupen har laget hunnit besegra seriekollegorna Askim (2-1) och IK Virgo (4-0). Donsö åkte ur 4B 2018 och förra säsongen i 5B orkade inte laget hålla sig kvar i toppen trots en fin start utan slutade sexa. Har dock kvar alltid målfarlige Albert Hansson som vann 5B:s skytteliga på sina 24 fullträffar. Ö-laget gör sin första match 2020. Känslan är att det unga ÄFF ligger lite längre fram i sin försäsongsträning då det redan har två matcher i benen. 

 

Grupp C

SK Argo (6C) – Utsiktens BK (U21) Apelsinplan (18.30)

Det blir en tuff start för 6C-laget SK Argo då de ställs mot division 1-klubben Utsiktens BK i första matchen. UBK brukar spela med sitt U19-lag i Västra Cupen men efter lite research på lagets hemsida är det i år U21 som spelar, alltså en blandning av spelare från a-truppen och U19. SK Argo har en träningsmatch i benen där de efter en fin första halvlek till slut föll mot 5A-nykomlingen Götaholm BK med 1-3. Argo, med en hel del nyförvärv, lär få jobba hårt imorgon! 

 

Göteborgs FF (4B) – Hovås Billdal IF (5B) Apelsinplan (20.00)

De båda lagen hade en typisk säsong 2019. GFF var med i toppen av 4B men räckte inte riktigt till och slutade trea. Ständigt nedflyttningstippade Hovås löste kontraktet i 5B genom en niondeplats. GFF har hittills besegrat Mossens BK (5B) med 4-0 men förlorat med 2-4 mot division 4-laget Tölö IF. För Hovås är det första matchen 2020. Detta bör GFF plocka hem!

 

/Rasta