Onsdagen bjuder på matcher i tre av våra fyra försäsongscuper och inte mindre än elva kamper:

 

ONSDAG 19/2

HISINGSMÄSTERSKAPEN

Grupp 1

Eriksbergs IF (4B) – Kärra KIF (4A) Rosenhill (18.45)

Dags för 4B-laget Eriksbergs IF att kliva in i cupen. De ställs mot Kärra KIF som vann sin första gruppspelsmatch då de besegrade 5A-laget IF Vardar/Makedonija med 1-0. EIF kommer från två svängiga matcher där de kryssat mot både 5B-laget Näset (4-4) och 5A-laget Romelanda (3-3)! Kärra KIF kan alltså vid seger säkra gruppsegern och avancemang!

 

SÖDERCUPEN

Grupp 2

Lindome GIF (division 1) – Fässbergs IF (5B) Lindevi (18.15)

Södercupen smygstartade i helgen och fortsätter nu med de andra tre grupperna. Regerande cupmästarna Lindome GIF kliver in i turneringen och ställs mot 5B-laget Fässbergs IF. Division 1-laget Lindome har varit igång ett tag och har bland annat besegrat GAIS med 2-0 men föll senast mot seriekollegan Utsikten (1-2). Fässberg har också ett par träningsmatcher innanför västen och har förlorat mot 6C-laget Styrsö (1-2), besegrat seriekollegan Warta (3-0) och förlorat mot Partille (4A) med 2-3. Oklart hur starkt lag Lindome ställer upp med men självklart är de storfavoriter! 4A-laget Guldhedens IK är gruppens sista lag.

 

Grupp 3

Kållered SK (division 3) – Balltorps FF (4B) Kållered Sportcenter (18.15)

I grupp 3 ställs division 3-laget Kållered SK, med nya tränarduon Jamal El Moussaoui och Alan Wandi, mot 4B-nykomlingen Balltorps FF. Matchen blir faktiskt KSK:s första för 2020 medan BFF har en 3-2 seger mot namnkunniga Kungsbacka City i bagaget. Grupp 3 består även av 5B-laget IF Mölndal.

 

Grupp 4

Landvetter IS (division 3) – Johannebergs IF (6C) Lindevi (19.45)

I grupp 4 får 6C-nykomlingen Johanneberg det svettigt direkt då de tar sig an väntade division 3-topplaget Landvetter IS i första matchen. LIS har blandat lite hittills under försäsongen med 0-4 mot seriekollegan Angered BK, 1-1 mot Lerums IS (4A) och senast 3-1 mot Jonsered (4A). ”Lövet” inledde sitt träningsspelande i helgen med att spela 3-3 mot 6B-laget Hönö.

 

Mölnlycke IF (4B) – Mossens BK (5B) Åbyvallen (19.45)

Grupp 4 bjuder även på en till match denna afton och där tar sig 4B-laget Mölnlycke IF an Mossens BK (5B). MIF har fyllt på sin trupp rejält inför säsongen och är säkert rejält revanschsugna efter ett ganska misslyckat 2019 där de faktiskt höll på att åka ur. MIF har inte spelat några matcher innan morgondagens kamp. Mossens BK var med och fightades i toppen av 5B 2019 och slutade trea till slut. Mossen har hunnit med två träningsmatcher där det blivit 1-4 mot Lerum (4A) och 0-4 mot GFF (4B).

 

VÄSTRA CUPEN

Grupp D

Näsets SK (5B) – Assyriska BK (division 2) Åkeredsvallen (18.30)

Det är även VC-action imorgon och Näsets SK (5B) ska försöka rubba regerande cupmästarna Assyriska BK. NSK har en 4-4 match mot Eriksberg med sig som enda träningsmatch. Division 2-laget ABK slog Qviding FIF (division 1) med 2-1 senast men hade dessförinnan en tuff 0-6 förlust mot Assyriska Turabin IK (division 1).

 

Sandarna BK (4B) – Azalea BK (6C) Åkeredsvallen (20.00)

Grupp D bjuder även på ett Majornaderby, även om det spelas på Åkeredsvallen. 4B-laget Sandarna BK, som värvat riktigt fint inför säsongen, ska ta sig an 6C-laget Azalea BK. SBK har bland annat hunnit med att slå 5A-laget Björndammen/Öjersjö (1-0), förlora mot Gårda (4A) med 1-2 och besegra Nol (4A) med hela 6-0! ABK har hunnit med en träningsmatch och där blev det 1-4 mot väntade 6B-topplaget Västkurd BK

 

Grupp E

IF Väster (4B) – Styrsö BK (6C) Önneredsplan (18.30)

I grupp E så ska 4B-nykomlingen IF Väster mäta sina krafter mot 6C-laget Styrsö BK. Väster vann som bekant 5B förra säsongen och har fyllt på med några fina namn med meriter högre upp i seriesystemet. Ö-laget SBK har tagit det ganska lugnt men har bland annat förstärkt på målvaktssidan. Väster har inför cupen hunnit med två träningsmatcher där det blivit 1-3 mot Önnered (5B) och 2-3 mot Semberija (4A). Styrsö BK har besegrat Fässberg (5B) med 2-1 i sin enda träningsmatch. 

 

Kungsladugårds BK (5B) – Inter Linné IF (6A) Apelsinplan (18.30)

I grupp E återfinns också Kungsladugårds BK (5B) och 6A-laget Inter Linné IF. Båda lagen kommer från mittenplaceringar 2019 där det blev sjundeplatser för båda lagen. KBK har kryssat mot Utbynäs (5A) och slagit Hällesåker (6C) med 2-0 i sina träningsmatcher. Inter Linné föll med 4-5 mot AIF (6B) i sin enda match hittills. 

 

Grupp F

FC Linné (5B) – Pushers BK (6C) Apelsinplan (20.00)

Västra Cupen bjuder på ett Majornaderby till imorgon onsdag. 5B-laget FC Linné, som slutade fyra förra året efter en stark andra halva, ställs mot Pushers BK (som är tillbaka i sexan efter en sväng i sjuan). För Linné är det första matchen för säsongen medan PBK hunnit med att kryssa mot 6B-laget Skottfint.  

 

Hönö IS (6C) – IFK Björkö (4B) Önneredsplan (20.00)

Ett ungt Hönö IS (under ny tränare i form av Kristofer ”KL” Landahl) får ett skärgårdsderby direkt i första matchen då 4B-laget IFK Björkö står för motståndet! Även Björkö har nytt på tränarsidan där nu Patrik Lännholm och Mikael Albertsson leder laget. Hönö har spelat en träningsmatch inför morgondagens match och där blev det 3-3 mot 6C-nykomlingen Johannebergs IF. För Björkö är det första matchen för året. 

 

/Rasta