Igår var det full fart i Västra Cupen med följande resultat:

 

TISDAG 18/2

Grupp A

Önnereds IK (5B) – Öckerö IF (division 3) 1-3 (0-2)

Det var två lag som kom med seriesegrar i ryggen som möttes på Önneredsplan igår i Västra Cupen. Öckerö vann 4B och ska alltså spela i division 3 och Önnered förbereder sig för spel i 5B efter att laget vann 6C. Öckerö var lite hetare och kunde gå till halvtidspaus med en 2-0 ledning efter mål av Victor Nystedt och Wilmer Simonsson. Önnered fick lite kontakt när Jakob Lindgren nickade in 1-2 en bit in i andra. Närmare än så kom dock inte Önnered utan istället kunde Öckerö sätta 3-1 via ett självmål och vinna matchen.

Önnereds mittfältare Andreas Säfström sa så här om förlusten:

”Vi började lite väl försiktigt inledningsvis och vågade inte riktigt gå in i duellerna, vilket gav dem ett ordentligt övertag första 10-15 minuterna och de kunde rulla ut oss med mycket rörelse och snabbt spel. Efter det började vi komma igång och tycker att vi gör en bra insats, speciellt i andra halvlek då vi faktiskt kommer till en del lägen och skulle haft en solklar straff. En stolpträff och en ribbträff som kunde studsat med oss så skulle vi kunnat få med oss ett kryss men det var inte alls oförtjänt att Öckerö vann.”

Öckerös Victor Niklasson hade följande att säga om matchen:

”Kul med första tävlingsmatchen för i år. Vi gör väl ingen klockren insats men gör väl vad vi ska egentligen. Alltid skönt med 3 poäng. Önnered stod upp bra i en lite smågrinig tillställning. Vill även passa på att be om ursäkt till Önnered för min utvisning i slutet av matchen då en och annan groda hoppade ur munnen! Men samtidigt får vi in lite bötespengar till lagkassan vilket aldrig är fel…”

Önnereds matchreferat hittas HÄR

Öckerös matchreferat hittas HÄR

lördag är det dags för omgång 2 i grupp A och då ställs Önnered mot Västra Frölunda och Öckerö möter Askim.

 

Västra Frölunda IF (division 2) – Askims IK (4B) 2-0 (2-0)

Frölunda förbereder sig inför återkomsten till division 2 och var solklara favoriter i gårdagens match mot Askim. De grönvita får också en drömstart få Felix Kasper gör 1-0 efter bara några minuter. 2-0 kommer lite senare genom Lucas Ucar. Matchen bjuder inte på några fler mål och det blir en säker seger för Frölunda.

Frölundas Bryan Johansson sa så här om segern:

”Det var en ganska komfortabel seger där vi egentligen styr matchen från start till slutsignal. Vi har egentligen boll på deras planhalva större delen av matchen men får ändå ge Askim en eloge som kämpar på bra och lyckas hålla nere siffrorna.”

AIK:s tränare Lo Gröndahl hade följande att säga om förlusten:

”Surt med förlust men vi gör, utifrån förutsättningarna, en bra prestation. Trots att vi har en 7-8 spelare borta står vi upp på ett bra sätt. Vi släpper tyvärr ett ganska billigt mål direkt i inledningen men därefter gör vi det riktigt bra och Frölunda har svårt att skapa klara målchanser. I slutet av första gör de tyvärr 2-0. I andra fortsätter vi stå upp bra och med 10 kvar har vi ett jätteläge att reducera. Mål där och det hade blivit lite spänning på slutet. Sammantaget en prestation där vi kan ta med oss en del positiva bitar och insatsen som helhet visar att vi ligger bra till och är på helt rätt väg i vårt lagbygge.”

Gruppen går alltså vidare på lördag då Frölunda möter Önnered och Askim ställs mot Öckerö

 

Grupp B

Slottsskogen/Godhem IF (7B) – Tynnered FC (5B) 0-2

Båda lagen återfanns i 6C förra säsongen men sen stack de iväg åt varsitt håll. Tynnered ska lira i 5B och SG återfinns i 7B. Det var Tynnered som var starkast igår och kunde vinna med 2-0 efter mål av Fatmir Muric och Naser Aziz Rahman.

SG:s Albin Westerlund hade följande att säga om matchen:

”Första matchen för säsongen. Målet var att få till defensiven och det tyckte jag att vi fick på ett bra sätt. En helt okej första match. Nya tag på lördag.”

TFC:s tränare Robert Smolander sa så här om segern:

”Tycker vi gör en relativt stabil insats och jag är nöjd med prestationen. Man såg att det fortfarande är försäsong rent tempomässigt under delar av matchen. Men överlag tycker jag att vi utmärker oss som det klart bättre laget med flera klara målchanser, medan vi knapp släppte till något bakåt.”

På lördag möter Tynnered Älvsborg medan SG tar emot Donsö

 

Älvsborg FF (4B) – Donsö IS (5B) 4-0 (1-0)

Unga 4B-laget Älvsborg svarade för en fin insats när de besegrade 5B-laget Donsö med 4-0. Laget ledde med 1-0 i paus efter mål av Victor Svensson. I andra kunde sen ÄFF kliva ifrån med ytterligare två strutar av Svensson och ett av Hugo Börjesson

ÄFF:s Albert Jörnvik sa så här om segern:

”Jag tycker vi gör en väl godkänd match, vi håller oss till matchplanen och spelar en relativt ödmjuk fotboll, dock lite klent duellspel där vi knappt vinner några dueller eller andra-bollar alls. Vi har dock många bra aktioner överallt på plan idag, våra centrala mittfältare tycker jag gör ett jäkla bra jobb och Victor dominerar ute på högerkanten. Bakåt står vi på oss och jobbar för varandra. Kapten John och hans besättning i form av backlinjen gör det tryckt och säkert. Bara att blicka framåt till nästa cupmatch!”

DIS Anders Jansson hade följande att säga om förlusten:

”Första halvlek bjuder vi på ett hyfsat motstånd. Även om Älvsborg har ett bättre spel borde vi kunnat gjort något mål. Men Älvsborg leder med 1-0 i halvtid efter brytning på mittplan på min svaga pass. Därefter lyckas dom trycka in bollen efter tveksamt försvarsspel av oss. Andra halvlek går vi ner oss fullständigt och har problem både offensivt och defensivt. Inte mycket som stämmer och tyvärr får Älvsborg göra tre mål vilket känns otroligt onödigt. Detta var våran första match för säsongen och vi har mycket att jobba på. Hade vi fått in bollen i första halvlek borde matchen utvecklats bättre för våran del. Samtidigt är det alltid skönt att riva av plåstret och bara blicka framåt. Älvsborg ligger ju mil före oss just nu. Tror detta var deras tredje match för året och det märkes. Någon sa även att dom haft ca 40 träningar sen november. Har våran elva ens 40 tillfällen ihop? Så dom ska slå oss om de siffrorna stämmer. Synd bara att vi föll ihop i andra halvlek. Hade velat ha en träningsmatch till mot dom i slutet på mars. Ett trevligt spelande lag att möta.”

ÄFF:s matchrapport hittas HÄR

ÄFF ställs alltså mot Tynnered på lördag medan Donsö möter SG

 

Grupp C

SK Argo (6C) – Utsiktens BK (U19) 0-0 (0-0)

6C-gänget SK Argo skulle ta sig an ett hungrigt Utsikten i den första matchen i grupp C. UBK brukar komma med unga lag i Västra Cupen och det var lite oklart inför matchen vilket lag de skulle matcha men det visade sig vara deras U19 till slut. Argo kom till spel med en stark trupp med en hel del av sina nyförvärv med. Matchbilden blev ganska väntad med stort bollinnehav för Utsikten och ett tight försvarande Argo. UBK kom runt en del på kanterna och det blev lite halvfarligt när de skickade in bollarna framför mål. Argo stod dock upp riktigt bra och hade själva några luriga omställningar och någon fast situation. Den andra halvleken blev lite mer böljande även om det var UBK som höll i taktpinnen. Matchens bästa chans fick dock Argo efter en omställning och ett fint inlägg av Björn Bromander som hittade Marcus Lindqvist precis framför mål. Hans nick räddades dock av målvakten och matchen blev mållös. Utsikten vann sen den efterföljande straffläggningen (som bara används om det inte skulle gå att skilja lagen åt när gruppen är klar). En riktigt stabil insats av Argo mot ett bollskickligt Utsikten som dock saknade lite tyngd och spets. 

Argos matchrapport hittas HÄR

lördag blir det derby då Argo ställs mot Göteborgs FF och Utsikten möter Hovås Billdal

 

Göteborgs FF (4B) – Hovås Billdal IF (5B) 2-3 (1-1)

I den andra matchen i grupp C stod 5B-laget Hovås Billdal för en fin liten skräll. Visst skiljer det bara en division mellan lagen men medans GFF slagits i toppen av 4B de senaste åren har Hovås fightas i botten av 5B. Hovås Billdal vann nämligen matchen till slut med 3-2 efter två mål av Eric Bergh och ett av Oliver Andersson. GFF:s mål gjordes av Jakob Jörnvik och Johan Persson.  

Hovås Billdals ena tränare, Patric Österström, sa så här om segern:

”En jämn start på matchen där vi lyckas kontra in ett mål. Efter det tar GFF över mer och mer och kvitterar och behåller initiativet halvleken ut. Andra halvlek startar som första slutar, med kraftig GFF dominans men återigen lyckas vi kontra in ett mål och biter oss in i matchen mer och mer. Under en stor del av andra halvlek är det en jämn match. GFF lyckas återigen kvittera och matchen lutar mer och mer mot en GFF dominans men med ett mycket disciplinerat försvarsspel lyckas vi stå emot och med bara ett par minuter kvar av matchen chansspelar vi en långboll som GFFs målvakt olyckligt gör ett misstag med och vi kan sno bollen och sätta dit den, vinst till HBIF! Tristan, Anton, Calle, Edvin och målskyttarna sticker ut i mängden.”

Hovås Adam Kling hade följande att säga om segern:

”Kul att vara igång igen för året! Som väntat förde GFF spelet men vi jobbar på bra och håller ihop bakåt samtidigt som vi tar vara på det vi skapar själva. Ingen fantastisk tillställning från oss spelmässigt, men bra inställning. Sen är det ju alltid starkt godkänt med seger och tre kassar framåt mot bra motstånd.”

GFF:s Aron Lundh kommenterade matchen då här:

”Vi gör en riktigt kass match. två dåliga träningsveckor med lågt fokus och låg intensitet speglar vår insats idag. All heder till Hovås som jobbar dubbelt så hårt som oss och kommer till matchen riktigt taggade. Vi har visserligen de bästa chanserna och stort bollinnehav men det ursäktar inte vår inställning idag. Vi får ta oss i kragen och se till att hitta tillbaka till intensitet, fokus och organisation som GFF brukar stå för. Nu ser vi framåt mot Argo på lördag!”

GFF ställs alltså mot Argo på lördag medan Hovås möter Utsikten

 

/Rasta