Ibland blir det lite mycket och bloggen insåg att rapporteringen från tisdagens match i Hisingsmästerskapen helt enkelt tappats bort i all rapportering! Bloggen ber om ursäkt för detta. 

 

TISDAG 18/2

HISINGSMÄSTERSKAPEN

Grupp 3

IK Zenith (4B) – FTU (6B) 3-0 (1-0)

4B-laget Zenith, under ledning av nye tränaren Jocke Olsson, tog en stabil seger mot 6B-laget FTU i tisdags. Rutinerade nyförvärvet Hector Svensson blev tvåmålskytt i 3-0 matchen och Gustav Norin hamnade också i målprotokollet.

Zeniths Johan Jansson sa så här om segern:

”Rolig match! Alltid lurig första match i dessa cupmatcher när man möter lag som är lägre ner i seriesystemet, dessa matcher 2*30 gynnar lägre rankade lagen lite mer. Överlag gör vi faktiskt en bra match, vi vinner med 3-0 och släpper väl till en kontring under hela matchen. 80-20 i bollinnehav och 20-1 i avslut skulle kunnat resultera i några mål till. Vi tackar FTU för en god match där de faktiskt vill rulla igång bollen istället för slå långt i 60 min oavsett motstånd! De gynnar alla!”

FTU:s spelande ordförande Oguz Acikgöz hade följande att säga om matchen:

”Vi gör en bra första halvlek som är jämn och båda lagen skapar några halvchanser. De tar ledningen på en målvaktsretur. Andra halvlek så hänger vi inte alls med i den höga pressen som Zenith sätter. Vi håller ändå tät bakåt men skapat inget framåt. Mot slutet så tappar vi koncentrationen och släpper in två mål, varav den sista en riktigt fin frispark. Sammantaget tycker jag ändå att vi gör en bra match med tanke på att det är vår första match för året.”

Redan imorgon lirar Zenith igen då gruppens tredje lag, Brämaregårdens FC, står för motståndet. 

 

/Rasta