Det spelades en hel del cupmatcher igår och vi fortsätter med Hisingsmästerskapen och Södercupen!

 

ONSDAG 19/2

HISINGSMÄSTERSKAPEN

Grupp 1

Eriksbergs IF (4B) – Kärra KIF (4A) 4-2 (2-0)

4B-laget Eriksberg tog en stabil seger över 4A-laget Kärra i gårdagens enda match i Hisingsmästerskapen. Blerim Peci och Anton Efraimsson sig till att EIF ledde med 2-0 i paus. Tidigt i andra kom även 3-0 (Omar Bah). Arvin Hamidi gav Kärra KIF lite kontakt men Johan Magnusson Otter stängde matchen med sitt 4-1 mål. I matchens sista minut kunde sen Hamidi göra sitt andra mål men det var för lite och för sent.

EIF:s Anton Efraimsson sammanfattade matchen såhär:

”Ja, riktigt skön seger. Tycker vi börjar otroligt bra med hög press och låter knappt Kärra komma upp i banan, vi får även utdelning med två mål ganska tidigt vilket alltid ger vind i seglet. Kärra lyckas ändå repa sig till slutet av första och skapar några halvchanser. I andra lyckas vi sätta 3-0 och punktera matchen i min mening. Kärra reducerar på två kontringar där vi slarvar lite. Men sett till det hela en väldigt bra match från vårt håll där hela laget ska ha kredd för en gedigen laginsats!”

EIF:s matchrapport hittas HÄR. Bloggen har även lånat bilden till inlägget från EIF:s hemsida. 

Kärra är nu färdigspelade och får hoppas att IF Vardar/Makedonija inte vinner sin sista match mot Eriksberg. Både ettorna och tvåorna i varje grupp går nämligen vidare och i nuläget leder EIF, med Kärra som tvåa. Eriksberg är så gott som vidare då de kan förlora med tre bollar och ändå sluta tvåa. 

 

SÖDERCUPEN

Grupp 2

Lindome GIF (division 1) – Fässbergs IF (5B) 3-1 (1-1)

Det blev en väntad seger för division 1-laget Lindome men 5B-gänget Fässberg stretade ändå emot bra. Rasmus Tengfjord satte förvisso 1-0 för ”Zebrorna” direkt i matchinledningen men det var 1-1 i paus efter att Albin Broström Vedin kvitterat från elva meter. I andra kunde dock Fredrik Karlberg göra 2-1 tidigt och precis i slutet kom även 3-1 på straff (Marcus Larsson). 

FIF:s Tommy Olsen sa så här om matchen:

”Klasskillnad rakt igenom. Lindome äger mycket boll men lyckas inte skapa superheta målchanser utöver målet de får. Vi lyckas kontra ett fåtal gånger där den bästa utgången är en straff som vi kvitterar på. Andra halvlek är det i stort sett spel mot ett mål där Lindome får in två bollar varav en är en straff med sekunder kvar. Vi gör annars en bra match defensivt och mer kan man inte begära. De skiljer ju ändå fyra divisioner mellan lagen!”

Lindomes matchrapport hittas HÄR

Grupp 2 fortsätter på lördagFässberg tar emot Guldhedens IK (4A). 

 

Grupp 3

Kållered SK (division 3) – Balltorps FF (4B) 3-1 (1-1)

Frågan var om division 4-nykomlingen Balltorp kunde störa division 3-laget Kållered i gårdagens match i Södercupens grupp 3? Rutinerade målskytten Niklas de Broen såg till att KSK tog ledningen redan efter fyra minuter men innan paus hade BFF:s nyförvärv Lasse Broman kvitterat. Samme Broman fick dock lämna med ett rött tidigt i andra och då hade redan Ismael Zerroug Strömstedt gett Kållered ledningen igen. de Broen avslutade sen målskyttet med sitt andra mål. 

KSK:s ena tränare Alan Wandi sa så här om segern:

”3-1 är en godkänd insats från oss och vi spelade bra fotboll idag. Viktigaste idag var att få till det vi har tränat på de senaste veckorna och stundtals får vi till det. Kul och vara igång nu.”

BFF:s Mathias Pringle hade följande att säga om förlusten:

”Med tanke på att Kållered tränar dubbelt så mycket som vi gör så tycker jag att vi gör en väldigt stabil match. Ja, en förlust idag men jag tycker vi hänger med hyfsat bra i deras tempo i första något sämre i andra. Släpper inte allt för mycket trots deras spelövertag. Om vi jämför med förra året så spelar vi ett mycket stabilare försvarspel med en bättre press. Vi hade en del heta chanser men var inte lika bra på att sätta våra avslut. Trots att vi var en man mindre ca sista 10–15 minuterna så stod vi ändå upp och försökte spela som ett lag.”

På lördag möter Balltorp gruppens tredje lag, IF Mölndal

 

Grupp 4

Landvetter IS (division 3) – Johannebergs IF (6C) 8-0 (4-0)

Som väntat blev det klasskillnad när väntade division 3-topplaget Landvetter mötte 6C-nykomlingarna Johannebergs IF. Målen trillade in i en ganska jämn takt med fyra innan paus och fyra efter. LIS Efe Yildirim blev tremålsskytt och övriga mål gjordes av Yasin Belouati (2), Mikael TrajanovskiNoah Säll-Magnusson och Lucas Moberg

LIS assisterande tränare Johan Svensson sa så här om segern:

”Vi gör väl egentligen det som förväntas av oss. Vi har bra fart på grejerna matchen igenom och håller tempot uppe trots att motståndet kanske inte riktigt bjuder upp till dans. Riktigt skönt att se killarna genomföra matchen på ett så ödmjukt vis, det är en styrka att vara påkopplad mot ”lättare” motstånd. Kul att Efe får göra hattrick också. Nu laddar vi för Mossen på lördag och ser till att vi går in med samma inställning i den matchen.”

JIF:s Henrik Larsson hade följande att säga om förlusten:

”Det var spel mot ett mål i 60 minuter. Det var trots det kul att möta ett riktigt bra lag. Vi saknade tyvärr vår keeper och en av Lövets grundare Johan Lundborg ställde sig i kassen. 58 år ung forward med en träning bagaget gjorde sitt bästa. Men vi tror och hoppas att vi hade hållit nollan lite längre med Jimmie i mål. Nya tag mot Mölnlycke på lördag.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR

Grupp 4 fortsätter på lördag då Johanneberg möter Mölnlycke IF och Landvetter tar sig an Mossen

 

Mölnlycke IF (4B) – Mossens BK (5B) 0-0 (0-0)

Det blev mållöst Åbyvallen när 4B-laget Mölnlycke IF tog sig an 5B-laget Mossens BK

MIF:s ena tränare, Sudo Sulejmanovic, sa så här om matchen:

”Vi är i stort sett ett nytt lag som är i startfasen och det märktes idag. Vi är inte synkade än och det gör att vi inte kommer upp i någon nivå idag. Båda lagen vill lira boll och det var en jämn match. 0-0 speglade matchen bra. Vi får jobba vidare med allt.”

Mossens tränare Axel Bergström hade följande tankar om matchen:

”Helt okej match med bra tempo från båda lagen. Chansfattigt i första halvlek men öppnar upp sig i andra. Vi får några lägen på slutet att avgöra där en stolpträff i sista sekunderna är så nära vi kommer denna kväll. Men överlag en fin drabbning.”

Gruppen fortsätter alltså på lördag med matcherna Johanneberg-Mölnlycke IF och Mossens BK-Landvetter IS

 

/Rasta