Vi kollar till hur det gick i Västra Cupen igår!

 

ONSDAG 19/2

Grupp D

Näsets SK (5B) – Assyriska BK (division 2) 1-4 (0-1)

Tyvärr inte så mycket information från matchen men division 2-laget Assyriska blev iallafall för svåra för 5B-laget Näsets SK

NSK:s kapten Vasilis Liolios sa iallafall så här om matchen:

”Var en tuff match för oss mot ett bra motstånd. Vi kommer in i matchen med bra inställning och har ett extremt bra friläge redan minut 2 som Casper Jonasson inte kan göra mål på. Assyriska har mycket boll efter det men kommer inte riktigt förbi vårat försvar som täpper till rejält. De har två chanser i första men gör det riktigt fint på en av dom och 0-1 känns lite frustrerande då vi känner att vi kunde presterat bättreFörsta halvlek. Andra fortsätter likadant med Assyriska som spelförande och oss som försöker nyttja kontringarna på ytorna dom släpper bakom sin backlinje. 0-2 kommer i början på andra halvlek och 1-2 av Casper snabbt därpå med ett fantastiskt mål. Tar bollen från mittlinjen, dribblar förbi ett par gubbar och sätter den rätt upp i krysset. Vi spelar stundtals riktigt fin fotboll men Assyriska har mycket boll, tar vara på sina chanser och slutresultatet blir 1-4. Matchen är förbi och nu taggar vi till inför lördag mot Sandarna! Vi tackar Assyriska för en lärorik match och domaren Dani för sin insats, svårt att vara själv på plan och döma. Kul att säsongen äntligen är igång!”

Grupp D fortsätter redan på lördagNäset möter Sandarna och Assyriska ställs mot Azalea

 

Sandarna BK (4B) – Azalea BK (6C) 1-1 (1-1)

MajornaderbyÅkeredsvallen när Majornas Milan, Sandarna BK, tog sig an Azalea BK. Det är 4B-laget Sandarna som öppnar målskyttet direkt och tar ledningen! Innan paus har dock Daniel Ohlson kvitterat för ABK och matchen bjuder inte på några fler mål. 

SBK:s målvakt Erik Johansson sa så här om matchen:

”Ingen bra match alls från vår sida! Azalea gör det bra och hade en betydligt bättre inställning än oss. Efter 1-1 i första så spelar vi ändå upp oss lite i andra men utan att skapa några riktigt heta chanser. Vi har tur som inte åker på en förlust då Azalea har betydligt fler farliga chanser och skott på mål.”

ABK:s tränare Jan Juhlin hade följande att säga om matchen:

”En fullt godkänd insats. Vi har en del nya tankar och idéer som vi försöker implementera och det vore konstigt om det skulle funka direkt. Vi börjar ganska spretigt och Sandarna tar billigt ledningen på en hörna. Vi försöker dock jobba utifrån de tankar vi hade inför matchen och skapar en del intressanta möjligheter där Frej enligt utsago gör ett ”försäsongsavslut” i fritt läge. Vi får dock utdelning när Abou hittar inspel till Dohls som trycker upp den i nättaket. Tycker att vi har bra spel under halvleken och hittade successivt mer rätt. Vi gör fyra byten i paus för att lufta spelare och det skönt att se att det gick ganska fint att få in nytt folk utan att rytmen förlorades. Phille har ett tungt avslut där Abou är nära att trycka in returen, Råda nickar över på en hörna och Bobby mörsare borde kanske gått in. Fullt godkänd insats.”  

Sandarna ska alltså möta Näset på lördag och Azalea ställs mot Assyriska

 

Grupp E

IF Väster (4B) – Styrsö BK (6C) 2-2 (0-0)

Efter en mållös första halvlek kopplade sen 4B-nykomlingarna IF Väster greppet om matchen. Robert Eckerman satte 1-0 och strax efter utökande Arvid Liljedahl till 2-0 på straff. Ö-laget kämpade sig dock tillbaka in i matchen! Albin Andersson reducerade med sju minuter kvar och det sista som händer är att Mattias Janicijevic trycker in 2-2

Västers ena tränare, Daniel ”Dalla” Natanaelsson, sa så här om matchen:

”Styrsö med sin energifotboll gjorde det svårt för oss även om båda lagen tog ut varandra rätt bra i första. Första tjugo av andra halvlek var vi numret större än motståndet och kunde göra två mål. Men som sagt var, Styrsö har kvalité och bra energi, fick lite från ingenstans 1-2 och sen hängde 2-2 i luften till sista sparken då det kvitterades. Jag är inte nöjd med avslutningen och kan inte säga att vår försäsong hittills skrämmer någon.”

SBK:s Mattias Janicijevic sa så här om matchen:

”Hela första halvlek kändes uddlös, varken vi eller dom lyckades få till något ordnat spel och de farliga målchanserna lyste med sin frånvaro. I andra halvlek satte Väster betydligt högre press, och behandlade bollen på ett behärskat sätt. Lite senare fick de in 1-0 via nick, följt av 2-0 på straff. Matchen känns död fram tills 53:e minuten då Albin lyckas springa sig fri och stöta in reduceringen. Sista 5 minuterna pressar vi högt i hopp om att få till ytterligare en chans. Jag lyckas få in kvitteringen i matchens sista spark efter ett långt inkast och lite stök i straffområdet.”

Grupp E fortsätter också på lördagVäster möter Kungsladugård och Styrsö möter Inter Linné IF

 

Kungsladugårds BK (5B) – Inter Linné IF (6A) 0-0 (0-0)

Det blev mållösa 60 minuter när 5B-laget Kungsladugård tog sin an 6A-gänget Inter Linné IF. Skulle lagen sluta helt lika efter gruppspelet har dock Inter Linné fördel då de vann den efterföljande straffläggningen. 

KBK:s Christopher Ulvdalen hade följande att säga om matchen:

”Inte så mycket att säga om matchen egentligen. Rätt avslagen rakt av och inte så mycket chanser åt något håll. Vi fortsätter i samma bana som tidigare. Försvarar oss bra och kompakt men har svårt att skapa bra lägen framåt. Hittar några bra inlägg men för tomt i boxen när lägena kommer. Ett likaresultat speglar matchen rätt väl! Staffläggningen, under all kritik. Men skönt att vara igång men första tävlingsmatchen.”

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om matchen:

”Tycker vi gör en bra match för att vara så tidigt på försäsongen. Vi ligger för det mesta rätt i defensiven. Kungsladugård hotar visserligen med några farliga skott och några farliga inspel under matchen. Vi skapar också en hel del framåt men tar lite felbeslut i avgörande lägen. En helt jämn match i mitt tycke. Vi lyckas iaf vinna straffsparksläggningen genom två grymma räddningar av Peter trots en sträckning i vaden. En eloge till honom.”

Båda lagen är alltså igång igen redan på lördag. KBK möter Väster och Inter Linné möter Styrsö

 

Grupp F

FC Linné (5B) – Pushers BK (6C) 3-1 

Det spelades ännu ett Majornaderby igår utanför Majorna. Gröna Vallen-lagen FC Linné och Pushers BK drabbade samman på Apelsinplan och det var till slut 5B-laget FC Linné som var starkast. 

FC Linnés spelande tränare Olle Johnels hade följande att säga om segern:

”Vi var beredda på att få kämpa hårt för poängen. Vi har själv många gånger varit underdogs i cupen och skakat om lag från högre divisioner. Men vi fick en drömstart med ett tidigt ledningsmål. Då trodde jag att vi skulle susa iväg. Men Pushers var stabila och rullade boll på ett fint sätt. De gör 1-1 inte helt orättvist. Men i andra halvlek tar vi över och gör 2-1 på en fin omställning och 3-1 på en solklar straff. Tyvärr åker vi på tre skador på en redan tunn trupp. Men kul att vara igång igen.”

PBK:s John Pernsved sa så här om förlusten:

”Kampen mellan Masthuggets lokalfotbollshövdingar Åke Strand och Frasse Fransson blev ungefär vad man hade kunnat förvänta sig. FC Linné med fin kvalitet i varje lagdel gör snabbt 1-0, men vi kvitterar ganska omgående genom fint presspel. Linné är det spelförande laget där vi, då och då, hittar upp med fina anfall och trycker tillbaka dom med stil. Andra halvlek är jämnare spelmässigt men Linné drar ifrån till 3-1 och vinner rättvist. Nya tag på lördag!”

Pushers matchrapport hittas HÄR

På lördag möter FC Linné Hönö IS medan Pushers tar sig an IFK Björkö. 

 

Hönö IS (6B) – IFK Björkö (4B) 2-2 (0-0)

Det var ö-derby när 6B-laget Hönö och 4B-laget Björkö möttes på Önneredsplan igår. Efter en mållös första halvlek hade sen Björkö både 1-0 och 2-1 men Hönö kämpade sig till ett kryss. Hönös mål gjorde av Anders Fransson och Ludvig Olsson. 

HIS tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om derbykrysset:

”Heroisk insats. Ligger perfekt i första halvlek. I andra halvlek får vi rött och straff emot oss (som sitter) fem minuter senare får vi ett rött till. Med två man mindre jobbar vi in 1-1. Tyvärr släpper vi 1-2 därefter. Med fem minuter kvar trycker vi in 2-2. Fantastiskt. Fint jobb av mina unga grabbar.”

Björkös burväktare Jack Olsson hade följande att säga om matchen:

”Kryss med ”torsk”på straffar. Det är våran första match för året och som alla andra förstamatcher jag spelat så ifrågasätter man varje gång efteråt vad man egentligen håller på med. Inget stämmer och man kan tro det är vi som laddar för spel i korpen. Vi spelar mot ett lag som såklart tycker det är mumma att få möta oss där man inte har något att förlora. Vi faller in i deras låga nivå och får inte till något. 1-0 till oss för att sen bli superlånga i laget och låta Hönö med 9 spelare på plan, övermanna oss i eget straffområde? Det borde inte vara möjligt rent matematiskt. Sen 2-1 till oss, för att likt ett brev på posten göra samma misstag igen. 2-2 och sen straffar. Önnereds fotbollsplan tar återigen pris för den absolut sämsta planen jag spelat på sen Hovgårdens B-grus 2008.”

HIS referat hittas HÄR

Hönö möter alltså FC Linné på lördag och Björkö tar sig an Pushers

 

En intressant notis är att INGA av de hittills 12 spelade matcherna i Västra Cupen är inrapporterade på förbundets hemsida. Inga slutresultat och inga matchrapporter. Det verkar som domarna rapporterat in allt men det är något fel på systemet. 

 

/Rasta