Så här liras helgens matcher i Södercupen:

 

LÖRDAG 22/2

Grupp 1

Göteborgs SIF (6C) – IK Virgo (4B) Krokslättsvallen (12.00)

”Studenterna” kommer från en 1-5 förlust mot division 3-laget Dalen/KFF i cupen tidigare i veckan. För IK Virgo, som trillade ur trean förra säsongen, är det första matchen i cupen. Laget har en 0-4 förlust mot seriekollegan Älvsborg som enda träningsmatch. Glädjande dock att Virgo-bloggen lever igen! In och läs HÄR

 

Grupp 2

Fässbergs IF (5B) – Guldhedens IK (4A) Åbyvallen (12.00)

5B-laget Fässberg kom undan med hedern i behåll i sin första gruppspelsmatch då det ”bara” blev 1-3 mot division 1-laget Lindome GIF. FIF hade till och med 1-1 i paus. Guldheden, som gör sin första cupmatch för året, kommer från en uddamålsförlusten mot Askims IK (4B) och en storförlust (2-8) mot division 3-laget Dalen/KFF

 

Grupp 3

Balltorps FF (4B) – IF Mölndal Fotboll (5B) Kållered Sportcenter (12.00)

Det vankas Mölndalsderby mellan två lag som bytt plats med varandra i seriepyramiden. Mölndal åkte ur 4B och ner i 5B medan Balltorp tog klivet upp i 4B efter en andraplats i just 5B förra säsongen. Balltorp föll dock i sin första match i Södercupen då division 3-laget Kållered SK blev för svåra (förlust 1-3). BFF kommer även att få klara sig utan nyförvärvet Lasse Broman som fick rött mot KSK. Enligt bloggens uppgifter så är matchen Mölndals första för året. 

 

Grupp 4

Mossens BK (5B) – Landvetter IS (division 3) Åbyvallen (13.30)

Då grupp 4 är den ända gruppen med fyra lag så bjuds det på två matcher denna lördag. Mossens BK lirade 0-0 mot Mölnlycke IF i sin första match men lär få svårt att hålla nollan imorgon. Landvetter IS (som lär återvinnas i toppen av sin trea) gjorde hela åtta målJohanneberg i förra matchen efter bland annat ett hattrick av Efe Yildirim

 

Johannebergs IF (6C) – Mölnlycke IF (4B) Lindevi IP (14.30)

6C-nykomlingen Johanneberg fick som väntat det riktigt tufft mot division 3-laget Landvetter och föll med 0-8 i första gruppspelsmatchen. Det lär bli tufft även mot Mölnlycke IF (4B) men det är ett MIF som är lite under ombyggnad. Nya tränarduon Bergstrand & Sulejmanovic har en hel del nya spelare som ska hitta rätt. 

 

/Rasta